България по-скоро в Шенген, призова Барозу

"ЕК е на страната на тези, които искат силна и отворена Европа"
14 сеп 2013 10:00,
33
България по-скоро в Шенген, призова Барозу
Жозе Мануел Барозу. Снимка: Reuters

България и Румъния трябва да получат възможност да влязат в Шенген възможно по-скоро, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от БНР.

"Това, което искам да знаят българските граждани, е, че ЕК е на страната на тези, които искат силна, обединена и отворена Европа. Ще направим всичко, за да няма различен статут на отделните страни", увери той.

Въпросът с присъединяването на двете страни отдавна се превърна от технически в политически. Сред страните, които пречат на членството на София и Букурещ в Шенген са Холандия, Германия и Франция, коментира АФП.

Барозу призова държавите членки да направят опит да намалят политическите рискове – "били те под формата на политическа поляризация, или политическа нестабилност", защото доверието е ключов фактор за инвестициите, заетостта и икономическия растеж на всяка страна от Евросъюза.

"Разбира се, уважаваме всички демократични развития във всяка страна членка, но всички трябва да разберат, че живеем в изключителна икономическа обстановка, в която политиците трябва да показват голямо чувство за отговорност и да си дават сметка колко е важна стабилността", подчерта още председателят на ЕК.

По отношение на достъпа до трудовите пазари той обяви, че свободното движение е основополагащ принцип в Европейския съюз и не може да бъде поставяно под въпрос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
до мехмет мечо преди 10 години
Че си мехмет си личи , ама дали си мечо е друга тема . Какъв ти е проблема с "гастарбайтерите"- ела тук в Германия да видиш колко много резани турци има - живеят си тука а са почнали като гастарбайтери . Що не ги призовеш тях на "мехметския" ви език да си ходят в Турция и да оставят коренното християнско население на спокойствие ?
29
1
 
1
 
! Отговори
Мехмет мечо преди 10 години
Още по гнусно и смотано е, че работни и млади хора,поради същите тези европейски шматки са принудени да мият чинии и да *** техните *** не само в преносен смисъл. Вие сте принудени да възприемате единствено Шенген като средство за по-лесно пътуване до място, наречено робски труд. И още по-смотано е, че заради гастербайтери цял народ се подлага на европейски маймуни, че и им плаща да им лижете дътата. Къде ви е гордостта и славата?! Предложих смислено нещо - Балкански съюз, не СССР, но...
28
0
 
1
 
! Отговори
Мехмет мечо преди 10 години
Сега виждам, че някои са ми задали въпроси... Бодили, Тръни и тем подобни. За това кой какво е отнесъл през комунизма смятам няма да се надпреварваме. Дядоти ако е бил в Белене, не е факт че е политическа причината. Но факт е, че лижейки *** на разни утрепани европейски ***, вие, които сте имали държава мног преди тях, сте загубили цялата си свобода. Естествено тяхната пропаганда ви е облъчила до толкова, че не може да прецените какви пазари е загубила България и какъв кожест е спечелила
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямат интерес от такива като нас.За това ни мотаят.
26
0
 
1
 
! Отговори
яяяяя преди 10 години
До Бодилас такова мировозрение си наистина само за белене
25
0
 
0
 
! Отговори
popov преди 10 години
Do 26:Valutniat savet naEU i dogovora ot Shengen sa dve korenno razlichni neshta.P.SIzviniavam se za latinicata.
24
0
 
9
 
! Отговори
Гацко преди 10 години
България ако влезе в Шенген, малцина ще оцелеят. Това означава да приемем еврото а това води в началото до финансов колапс за народа. Дори в Германия, когато приеха еврото, народа го усети и обедня осезаемо а за България, не ми се мисли за последствията.
23
4
 
12
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Какъв Шенген?! С това правителство и членството в ЕС ще ни замразят...
22
6
 
8
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До жожо и ха ха ; Колония бяхме на СеСеРе окупираха ни и ни изпратиха 1 неграмотен генерал Филатов с 1000 убийци от НКВД да учи нашите *** да избиват по ефикасно.Руснаците ни назначаваха правителството. Г.димитров ни го натресе Сталин а Правешкия Хитрец--Н. Хрушчов.Моя баща беше в БЕЛЕНЕ а дядо ми го биха в мазето на кметството за да влезе в ТКЗС.И аз искаям 1 Диктатор като ПИНОЧЕТ че да избеси половината комунисти-- русофили.Какво хубаво е дала Русия на света.Загубена дъ-ва.18 пъти съ
21
0
 
4
 
! Отговори
boza преди 10 години
Prez 2000 godina mi trjabvaha ot 28 do 30 chasa za da stigna do stranata v kojato rabotja , to ne bjaha zadrustvania , to ne beshe chakane po granicite to ne bjaha nervi , to ne bjaha naduti mitnichari i policai a sega go minavam tova razstojanie za 10-12chasa , tova e predimstvoto na Shengen spestjava ti vreme i pari .
20
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Влеземе ли в Шенген, фалименто на моменто! Българите стават гурбетчии, а България се напълва с африканци и азиатски чалмалюги!)))Губиме си държавата и защо??? Заради тъпите и *** и КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ и заради няколко евра повече! АТАКА ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ!
19
1
 
3
 
! Отговори
nhgvetz преди 10 години
Европейският Съюз е обединение на демократични европейски държави, които си поставят за цел да опазват мира, чрез разполагане на ракети и войски на източната граница на ЕС, и се стремят да повишат жизненото равнище на гражданите си, чрез редуциране на социалните им придобивки.
18
2
 
4
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
Аз си признавам че съм ултрафен на Европейския съюз какъвто беше до 1990 г.,тогава той беше символ на националната държава и свободния свят!Сегашния Европейски съюз е едно много по-лошо копие на Съветския съюз!Какво друго да се очаква от такива строители на бъдещето като горепосочения маоист Барозу!
17
2
 
2
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До Мехмет мечо--11 ; Пак да станем колония на Русия.Да се оградим с телени мрежи.Ще си сегнем *** и ще работим качествено.Не искате конкуренция а искате да купувате квалитетни стоки.Няма такова животно.Капитализма създава дисциплинирана работническа класа,която нямаме.Който създае тия капиталисти ,тойсъздаде и работниците.Вие премахнахте естествения подбор и наслагахте простотията да управлява.Това е резултата.
16
2
 
7
 
! Отговори
stariadub преди 10 години
Беларус като е с Русия да не е цъфнал, примерно...запознах се с една беларуска тва лято и много й се искаше да остане тук, като видя как си живеем макар и не с много пари. Вие сте мазохисти искате си сърповете и чуковете които ви мачкат 70 години и тва е...Да ни приемат в шенген и тва е да отпаднат и последните корумпирани митничари и тва е...пазарите са неограничени...
15
0
 
5
 
! Отговори
циганка преди 10 години
До антимутра Защо за всичко са виновни *** немога да разбера поогледаите се малко и си отворете очите и ушите замислете се и тарсете истинския виновник за полжението на България Сабуди се НАРОДЕ
14
14
 
6
 
! Отговори
ха-ха преди 10 години
американите ще направят всичко да турят и България в световната си война. за съжаление отново сме на губещата страна и така ще загубим за 3ти пореден път световна война. Благодарете на корумпираните мишки в парламента. НАРОДА ИСКА С РУСИЯ И КИТАЙ!
13
0
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
И аз съм ЗА с две ръце!!!!Време е *** да се преместят :) Те и без това са странстващи ***!
12
6
 
3
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Shte vidi bylgaria shengen ama drug pyt
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Мехмет мечоТи в Русия ходил ли си? Май не, щото ако беше ходил щеше да видиш че по магазините им е пълно със същата стока като при нас и всички останали страни. Важното е да припяваш безсъдържателните мантри на ***.ХахахахахНе чуждите фирми са виновни, че не можем да произвеждаме качествено и евтино, а собствения ни манталитет да произвеждаме и продаваме *** на цени по-високи от най-качествените аналози. За това си имаме даже и дума- ПЕЧАЛБАРСТВО.Без ЕС вс щеше да е двойн