"Дейли експрес" с "кръстоносен поход" срещу българи и румънци

Иска се затваряне на британския трудов пазар за тях
Обновена: 1 ное 2013 22:49 | 1 ное 2013 18:55, Елка Василева
64
"Дейли експрес" с "кръстоносен поход" срещу българи и румънци
Снимка: архив, Reuters

Дяснопопулисткият британски таблоид "Дейли експрес" призова читателите си да се включат в "кръстоносен поход" за затваряне на трудовия пазар на Обединеното кралство за българите и румънците. Изданието откри онлайн подписка до премиера Дейвид Камерън и правителството, към която по данни на вестника само за една нощ са се присъединили над 10 000 души.

В материал, озаглавен "Нека този път да оставим шлюзовете затворени: кажете "Не" на ЕС" таблоидът обосновава кампанията си срещу "28 милиона румънци и българи, които ще получат пълен достъп до британския трудов пазар" след 1 януари 2014 г.

Още по темата

В пространна статия, гарнирана с големи снимки на бедно облечени хора, "Дейли експрес" подчертава, че България и Румъния са двете най-бедни държави в ЕС и гражданите им ще бъдат изкушени да се възползват от предимствата да потърсят реализация във Великобритания.

Визирайки ромите, публикацията обръща специално внимание на това, че в двете страни има многобройни представители на т.нар. "социално изключени групи", които биха могли да проявят склонност към извършване на престъпления, да имат антисоциално поведение и да натоварят социалната система на Обединеното
кралство.

"Дейли експрес" настоява премиерът Дейвид Камерън да "каже направо своето "Не" на Брюксел" и защитавайки британските интереси, да удължи ограниченията за българите и румънците на британския пазар на труда.

"Ако Брюксел не приеме това и даде Великобритания на съд, за да я задължи да приложи правилата за свободно движение, няма ли това да бъде нова отлична причина да се оттеглим от ЕС?", се пита в публикацията.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И кръстоносци сме разбивали при Адрианопол (Одрин).
18
6
 
27
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
За Британския данъкоплатец са проблем Българските и Румънските ***.Синът ми учи там и няма проблем.Британците не са извънземни.И те са си хора като нас,само дето нямат толкова много *** като у нас.И от това искат да се предпазят.Не ни искат *** и това си е.Ама и ние не си ги искаме.Предпочитам да се изселят в друга държава,ама надали такова развитие.Ако не можем да пробутаме *** си някъде,ше трябва ние да си ги интегрираме.Кои ли да ги иска?!
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До MtuparanskiИ преди години четох ,че още не внасят пълната такса!Да го направят ,а ние ще забраним да купуват земя.
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не разбирам защо давате гласност на всяка публикация в британските таблоиди ...
15
2
 
40
 
! Отговори
Mtuparanski преди 10 години
Добре дошли в отбора както се казва. Великобритания е една от най-големите импортдори в Европа и като си махнат *** от ЕС ще се налага да плащаш мито при внос .Ще ги питам тогава как ще я карат... Второ най-големият получател на земеделски евросубсидии в Европа е Британската кралица....дали ще се лиши от тази лапачка....Камерен не са ти проблем манталитет а мързеливите ти поданици
14
3
 
46
 
! Отговори
художника преди 10 години
Ами тогава затворете пазара за Българското кисело мляко, сирене! Забранете парфюмите с розово масло, не пийте Българско вино и не идвайте в Слънчев бряг да се наливате, като ***!Мъгливия Албион ви е замъглил и мозъка.
13
1
 
36
 
! Отговори
28 милиона... преди 10 години
...българи и румънци????Тия са в грешка,явно ни бъркат с Индия и Пакистан....
12
1
 
46
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Ако Камерън се съгласи, а Брюксел клекне пред искането на британците, тогава не виждам причина и ние да спазваме наредбите, и да задържаме на своя територия имигрантите. Щом всеки може да прави каквото си поиска, значи и ние можем да експулсираме сирийците и да затворим границите си за бежанци.
11
1
 
65
 
! Отговори
dragko преди 10 години
***-напред!Обединеното кралство ви зове!Желязо и ламарина има в излишък.Реките са пълни с риба и лебеди!Кошовете за *** преливат от сандвичи.Градинките и парковете са с мека тревица/девствена и неосрана/.Разкош!Дерзайте!Няма смисъл да стоите в най-бедната държавица.Белким и на нас ни потръгне.....
10
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
EEEEE... страх ги е от ***,но не само .Скоро Камерън се изказа за работещите от Източна Европа (той визира поляци и литовци) ,че са сериозна конкуренция на английските младежи за намиране работа в собствената им страна.От време на време се изказват така за да поддържат огъня както се казва.Истината е,че все още не им стиска да напуснат ЕС.Лично мнение -вероятно и това ще стане.А ние българите ще си оправим нашата държава,макар ,че съм твърде умерен оптимист.
9
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не са луди да ни искат. Ние да не би да искаме сирийците? Не го мислете субективно. Много наши "съграждани" са вършали преди нас, за да се изгради този имидж.
8
2
 
14
 
! Отговори
Бахур преди 10 години
Пълни глупости са това ! Хаххахахаххаа
7
2
 
39
 
! Отговори
Бай Грую преди 10 години
Ама те *** не са българи,те се завръщат при корените си ! Те са били прогонени през 16 17 век като са давали награда за заловен *** и на другия ден са го бесили.Отоманската империя си ги прибира като свои ,защото са от една кръв и те така ... що се надуват тия ингилизи ,пълно е с индийски мингияни ...пакитата кви са?
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако го направят, да бъде за всички-не само за българи и румънци. Това няма да го бъде.
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако искаха, можеха много лесно да го направят - за една седмица просто. Съкращават цялата чужда работна ръка и повече не ги приемат на работа като кажат националността си. Само че не им стиска.
4
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
'сичкото *** иде да краде жица
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
e i sega gi e strah che sa nekadurni i shte ostanat bez rabota li
2
5
 
62
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Така ли? Затворете си пазара, а ние ще удължаваме мораториума за българската земя колкото ни душа поиска.
1
6
 
56
 
! Отговори
cc преди 10 години
Да затворим и ние за тях и да изгоним англичаните работещи тук...Хубаво ли ще им е?