Нямате право да сте тук! Лондон подканя с SMS-и имигрантите

Досега подобни съобщения са били разпратени до 40 хил. GSM-а
Обновена: 18 окт 2013 23:34 | 18 окт 2013 19:37,
94
Нямате право да сте тук! Лондон подканя с SMS-и имигрантите
Снимка: flickr

Британското правителство е изпратило SMS-и на близо 40 000 мобилни телефонни номера, за които подозира, че се ползват от нелегално пребиваващи лица, съобщи АФП, цитирайки съобщение на вътрешното министерство.

Между септември 2012 г. и юни 2013 г. 39 100 души са получили следния текст: "Съобщение от Министерството на вътрешните работи. Нашите регистри показват, че е възможно да нямате право да пребивавате в Обединеното кралство".

Още по темата
Кампанията е включвала още и изпращането на съобщения по пощата, електронната поща и дори на стационарни телефони, като по този начин общият брой на лицата, получили посланието, е 58 800.

Инициативата предизвика и критики в Обединеното кралство.

Активист на организация за защита на човешките права се оплака пред медиите, че също е получил предупредително съобщение, макар че живее във Великобритания от 1966 г. и има британски паспорт.

По данни на вътрешното министерство на Острова до момента едва 143 души са се оплакали заради полученото съобщение и само в 14 от случаите оплакването им е било основателно.

Вече месеци наред във Великобритания се насаждат страхове у поданиците на кралицата от имигрантите от България и Румъния, които ще залеят Обединеното кралство.

Най-деен сред тях е лидерът на Партията за независимост на Великобритания (ЮКИП) Найджъл Фараж, който нееднократно обяви, че ще се бори срещу даването на българи и румънци на пълен достъп до британския трудов пазар от догодина.

От 2014 г. съгласно правилата на ЕС за свободно придвижване гражданите на тези две страни ще имат този пълен достъп, седем години след присъединяването си към ЕС.

Медии на Острова също подеха кампания с послания от типа: "Имиграцията: румънец или българин сте? Няма да ви хареса тук" и "Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е има много *** там.Но това е колониална държава какво очаквате, а работа има зависи дали се тарси това което предлагаш.Тоест чистачи и строители много.Аз работих 3 месеца общак и след това си намерих мечтаната работа за мен.После нещата се подредиха сега най хубавото е че мога да си замина на почивка кадето само съм сънувал в бг.И ми струва стотинки спрямо с това което ми се плаща. А и социалното отношение на хората там е доста с години по напред от нашето за съжаление.
72
0
 
13
 
! Отговори
platecbezumen преди 10 години
Нелегалните отговарили кратко: ***!
71
0
 
0
 
! Отговори
m16 преди 10 години
same, same but same
70
0
 
10
 
! Отговори
boza преди 10 години
po-pravilno ste e : "Bulgarski i Rumunski *** ne idvayte vuv Velikobritania ". Samo che na nikoy ne mu stiska da nareche problema sus istinskoto mu ime , za da ne go ulichat vuv rasisum .
69
1
 
14
 
! Отговори
Кикс преди 10 години
До somebody-Защото първа грижа на българския чиновник е да си опази мястото и поради това е заел позиция "партер" от страх да не го изгонят. Другия вариант е трайно насаденото подмазвачество, превърнало се у нас в основен фактор за успешна кариера. Не знам дали и други народи имат такива срамни поговорки от рода: "Да би мирно седяло-не би чудо видяло!" и "Наведена главица, сабя не я сече." Знам и една друга, но не е българска - "И най-ниския е по-висок от застаналия на колене!"
68
0
 
15
 
! Отговори
somebody преди 10 години
Въпроса е защо нашата "Държава" не защити от обидите и напатките, както многократно Румънците се защитиха и отвърнаха на Англичаните. Приличаме на някое малко котенце което като му вдигнеш ръка или му скръцнеш със зъби и се свива горкото, докато тук нашите политици си взимат евро парите и си ги делят за да не раздразнят евро съюза.
67
0
 
8
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Хахахахахахахаха никого не лъжа. Във Германия има работа да се скапещ ако поискаш. Това че си некадърник за всичко, може би добрал се до Дойчланд, който никой работодател не може да изтърпи 2 дена ти дава правото да ме наричаш лъжец? Щял да ми даде, какво ще ми даваш бе ***? Аз каквото ми трябва си го взимам сам. Егати мършата егати. Да не пишеш от Франкфурт? Щото там цял квартал *** сте се събрали. Дето не някой ще ви вземе на работа, а се чудят как да ви запалят
66
1
 
16
 
! Отговори
гейове-лордове преди 10 години
Заради тея ***, *** и извратеняци (дето си викат понякога лордове) и тяхната колониална политика сме на тва дередже, нека сега си сърбат попарата..за съжаление тва е само "за пред хората", реално имат остра нужда от наште имигранти, щото техните плебеи вече много изпростяха и изперкаха, не стават за експлоатация вече, но трябва да им замажат очите някак си!
65
2
 
6
 
! Отговори
pepatilena преди 10 години
На никой атакист няма да му се наложи да продава майка си. И това е защото те продават всички Българи и от там печелят достатъчно. Защо да я продава жената, кой ще му копае лозето на село кой ще му гледа прасетата?
64
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се пратят есемеси на всички британски фирми в България, че нямат право да са на Българският пазар и да плащат данък печалба 150%. Аз бих финансирал 100 - 200 есемеса.
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Англичаните винаги се оправят. Ние има да лапаме муи и да викаме - чей сеа, стой сеа, виж сеа, ей сеа.
62
12
 
2
 
! Отговори
сверт преди 10 години
До Студенткъде другаде си бил, *** ?
61
6
 
36
 
! Отговори
Студент преди 10 години
3та година студент съм в Англия и мога да ви уверя, че това е една от най-идиотските държави в които аз съм бил. Трябва да си пълен социопат за да живееш тук. Нямам търпение да завърша и да се прибирам в България. А който има амбиции да емигрира, то моят съвет е забравете за Англия!! Поздрави :)
60
1
 
0
 
! Отговори
1000 преди 10 години
До Анонимен+1000 много си прав,давам ти като местен от Англия
59
2
 
12
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
А тези англичани дето купуват къщи и земи в България имат ли изгода от такава "изостанала" държава. Защо не си стоят в тяхното блато. Може да има и по-добър начин на живот, "но всяка жаба да си знае гьола"
58
9
 
2
 
! Отговори
до Одесса преди 10 години
Няма никаква работа в Грмания, стига лъга хората, Ще има пак разбити мечти и сълзи. Стига, ще ти дам една одеса. И в ДЕ се чудят как да попречат на бг и ром . По законите си ги бива.Освен това за който и да е ако взема 3м помощи и още не е работа,му изпращат предупреждение, че много се е застоял без работа и го пращат обратно в родината, с предтекста, че не търси работа
57
5
 
18
 
! Отговори
Здравейте, и аз съм преди 10 години
емигрант. Ако ги няма имигрантите хората по света щяха да си живеят щастливи и доволни. Това се отнася за всички държави. Огромна заблуда е дас е мисли, че иимигранти крепят икономиките, по-скоро обратното-настава смут, няма жилища, квартали се превръщат в гета и зреят етнически конфликти. По-добре ще е да няма имигранти, за дас е разпределят хората равномерно по п;ищта ан земното кълбо, а не да се конъентрират в 5 града на планетата
56
7
 
6
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Такива скапани *** като мен свалят *** само на червени и *** бургии !
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Одобрявам ...ама тук надали ще стане така - *** е толкова страхлив, алчен и ***, че ще размита пред всеки абдахаля....
54
6
 
12
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 64,65,66Надрусан ***, май ти дойде нещо дозата днес в повече?Ей такива *** като теб, като ударят или една доза или 4-5 ракии и им идва куража да плямпат тъпотии в нета.