Камерън се държи късогледо по отношение на имиграцията

Лех Валенса разкритикува политиката на Великобритания
24 дек 2013 17:54, Петя Славова
36
Камерън се държи късогледо по отношение на имиграцията
Лех Валенса. Снимка: архив, Reuters

Вестник "Гардиън" посвещава статия на реакцията на историческия лидер на синдиката "Солидарност" и бивш президент на Полша Лех Валенса, който критикува британския премиер Дейвид Камерън за позицията му към имигрантите от Източна Европа.

"Мога да кажа, че слагането на край на комунизма беше голяма грешка, защото иначе Великобритания трябваше да се въоръжава и да изразходва много повече средства за Европа, отколкото прави сега. Поляците сложиха край на комунизма и Великобритания извлече значителни ползи от това. Камерън не трябва да забравя това, трябва да направи изчисленията.

Той трябва да осъзнае, че поляците сложиха край на тази система и това им коства 70 процента от икономиката им. Той трябва да разбере това и тогава ще проумее, че Европа, че страни като Великобритания отново се държат ирационално и късогледо", цитира вестникът изказване на носителя на Нобелова награда за мир за полската телевизия ТВН 24.

Валенса реагира на изказване на Камерън от срещата на върха на ЕС миналата седмица, че последното британско лейбъристко правителство е сгрешило, като не е наложило ограничения на работниците от Полша и още седем източноевропейски страни, които бяха приети в ЕС през 2004 г.

Камерън и други министри от Консервативната партия усилиха реториката по въпроса за имиграцията с наближаването на отмяната на ограниченията за румънски и български работници на британския трудов пазар от 1 януари, пише БТА.

Изказването на британския премиер предизвика критична реакция от българския президент Росен Плевнелиев, който през уикенда запита във в. "Обзървър" дали Великобритания "пише история на преориентиране към изолация и национализъм", припомня"Гардиън".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
10
 
! Отговори
stariadub преди 10 години
Разбира се, че в ситуацията в която е българския народ, не са виновни други народи. Поляците използват това, че западните сттрани ги изоставиха в началото на ВСВ. В Англия има 1 поляци ве бил съм там 7 години, отпреди 2004. А ние , че сме си *** държава няма спор...
10
9
 
17
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
До АнонименДо 10Да хора близки до Хитлер са искали да се създаде ЕС и Германия да командва, но в момента и Германия е на загуба от този съюз.Всички държави са на загуба.По принцип действителните създатели на съюза са евреите. Те създават съюза за да могат да отслабнат националните държави.Всяка държава трябва да прави компромис заради "доброто на съюза" и накрая държавите да се отслабят до колкото е възможно.След това имат други планове евреите. Факт е,че всички държави губят от този съюз.
9
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 1000 От ЕС печели само Германия...мечтата на фюрера е осъществена, но заради Украйна има опасност Русия пак да ги прати по дяволите.
8
15
 
12
 
! Отговори
stariadub преди 10 години
Ще разркритикува, поляците са плъзнали като вирус из Европа , само във Великобританиия са над 1 милион, на етикетите и по летищата и пристанищата приказват на английски и на полски. Поляците са нагли ***, пияници...жените са ***(тва е ок), един вид заради тях ние поехме кръста, мизерници
7
1
 
9
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
До гай баньоДа, щях да кажа "позитивите", но съм сбъркал.Благодаря, че ме поправи.
6
2
 
12
 
! Отговори
гай баньо преди 10 години
До anonim1000Наясно ли си със значението на думата "пасиви"?Може би искаш да кажеш "активи".Активите ги прибират малцина.Единствения начин да прибереш нещо в джоба е да минеш на страната на прибиращите...
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Leh Valensa e prav za tova , che na Kameran kamerata e kasogleda !!!
4
7
 
10
 
! Отговори
kironki преди 10 години
Накъдето и да погледнеш -. българотъпия...
3
7
 
23
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
По принцип Лех Валенса е умен.България загуби много от влизането си в ЕС, и продължава да губи.Нормално ещом поемаме негативите от члеството в ЕС, то и Великобритания да поеме негативите от членството в ЕС. Така разбирам изказването на Валенса.Но е интересно друго. Всички държави поемат негативите от членството си в ЕС, а къде са пасивите? Има ли въобще пасиви? Защото е ясно, че всеки губи от членството си в този съюз. Сума ти държави фалираха. Що за съюз е това? Кой има полза от него?
2
21
 
15
 
! Отговори
Бай Димо преди 10 години
EС е политически труп. Въпрос на време е тая глобалистична чума да се разложи и да я изядат червеите. Бъдещето е в националните държави и патриотизма.
1
4
 
18
 
! Отговори
Полит.некоректен преди 10 години
Проблемът идва от Турция и останалите ислямски държави, които изпращат беднотията си в развитите европейски страни, за да бъдат хранени от християните.Сега се редуцира жизненото им пространство в Англия - вместо ***, български и румънски ***...