България да не става жертва на геополическа игра!

Станишев: Страната ни може да изгуби изключително много
Обновена: 20 мар 2014 16:08 | 20 мар 2014 16:02, Елка Василева
109
България да не става жертва на геополическа игра!
Сергей Станишев. Снимка: архив, Булфото

Председателят на БСП и на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев призова да се избегне България да се превърне в жертва на поредната криза – голяма геополитическа игра между велики сили. Той направи този коментар пред български журналисти в Брюксел преди началото на срещата на държавните и правителствените ръководители от европейската левица по повод събитията в Украйна, предаде БТА.

България е сред страните с много добре очертана и последователна позиция по цялата криза. В самия ЕС има цяла палитра от мнения, отбеляза Станишев.

Още по темата
България има своите интереси и от икономически санкции би могла да изгуби изключително много - нашата икономика, туризъм, българските граждани, добави той по повод очакванията по-късно тази вечер Европейският съвет да обсъди налагането на допълнителни санкции срещу Русия заради присъединяването на Крим.

Няма как да не отчитаме интересите на етническите българи в Украйна, първият приоритет на нашата държава трябва да бъде да ги подкрепи, заяви Станишев. Той съобщи, че утре в София ще се срещне с председателя на асоциацията на българите в Украйна, за да се чуе и техният глас.

Станишев отбеляза, че досега в Европа нито един парламент не е приел позиция по украинската криза. Тогава тези, които приказват, да проявят малко интелигентност и да разберат какво става другаде, допълни той по повод дебатите в Народното събрание и свързаните с тях политически коментари.

Всички - ЕС, Русия и Украйна, трябва да търсят мостове, а не да градят нови стени, въпреки изключително напрегнатата ситуация. Европа ще загуби много от нова студена война, коментира Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
10
 
! Отговори
!@#$% преди 10 години
"Станишев: Страната ни може да изгуби изключително много" Тук сте много прав г-н Станишев,НО...ТОВА Е НАШАТА,А НЕ ВАШАТА СТРАНА!!!Чудя се колко глупав трябва да е човек,че да гласува за БСП,ДПС,АТАКА,ГЕРБ,СДС и прочие...Всеки велик народ е изживял революция...Всичко останало е робство....