Белгийците сами решават какво да пише на номера на колата им

За целта обаче се плащат по 1000 евро
9 апр 2014 08:43, Елка Василева
17
Белгийците сами решават какво да пише на номера на колата им
Снимка: архив, Reuters

Белгия намери бърз и прост начин, за да напълни хазната си. Само за една седмица държавата събра близо 1 милион евро, като позволи на автомобилистите да персонализират своя автомобилен регистрационен номер, предаде Франс прес.

Това става срещу заплащане на допълнителна сума. Новото правило влезе в сила на 31 март.

Оттогава 1000 души са похарчили по 1000 евро, за да могат да си изберат комбинацията от букви и цифри, които биха искали да фигурират на техните автомобилни номера. Всякакви варианти са позволени с изключение на думи от ксенофобско или расистко естество или обидни квалификации.

Първите възползвали се от възможността белгийци са поискали върху номера им да фигурира например шеговита дума или лично име. На някои номера има само един или два символа от девет възможни, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
EB преди 10 години
До гвгкТоест Габровска комбинация :)
15
0
 
3
 
! Отговори
гвгк преди 10 години
не по добра от Плевенската комбинация няма ЕB....AH хаха
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пътешественико!Ако пак отидеш в Анверс и ти се отвори приказка с местните не наричай града им Анверс. Казвай му Антверпен. Това е фламандското му име. Анверс е френското. Теоретично областта е населена с фламандци. На практика с косовари, руснаци араби и всичко друго но не и белгийци
13
0
 
3
 
! Отговори
Пътешественик преди 10 години
Не бях ходил в Анверс от 1987 година. Сега 2014 каква разлика. По улиците няма белгийци. Пълно е с заведения за масажи и то по центъра. В заведенията дори и сервитьорите са чужденци. Видях само две двойки белгийци. И няма ги цветята срещу гарата, мръсно е и ***.Хората са забързани и начумерени. Надявам се, че не е така в провинцията им.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-поръчваните табелки в Белгия са с надпис AZIS.
11
1
 
5
 
! Отговори
do 6 преди 10 години
За такива номера сигурно дори държавата плаща, че да гледа после сеир. :D
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Германия го прави за 15 евро! Ама от какво иначе да напълни Белгия хазната. От арабите и ***, които киснат на социални помощи ли? Е нищо, нали в края на деня българите и румънците са виновни. В Европа има няколко мощни държави, които крепят съюза. Останалите са измислени административни държави, които да се бият в гърдите нищо друго не могат да направят.
9
3
 
12
 
! Отговори
Емигрант преди 10 години
В България е модно да плащаш за да знаят всички, че имаш малка ***, или нямаш ерекция. Но всеки сам си избира де. Други пък са си просто *** и не могат за помнят четири цифри, помнят само ако са две по две.
8
9
 
25
 
! Отговори
Виктория Нюланд преди 10 години
Колко ще струва да си напиша на номера F*ck the EU?
7
2
 
6
 
! Отговори
Victor преди 10 години
V bg e 200lv ako ne se povtarqt cifrite (ama pod masata)Inache do 4000 ako e sus C ili CA nomer
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
OB4444APhahahhahahahaha
5
0
 
12
 
! Отговори
Шматко Хамбургси преди 10 години
В Германия нормалният номер струва в различните градове различно ! След инициалите на града НН или ханза Хамбург ако желаете да пише ваши букви или цифри които вие желаете еднократно плащате 20 евро
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И в Гърция има 10 вида номера. Новите са нови ЕС номера, но има стари номера на таратайки на по 30година.
3
1
 
55
 
! Отговори
Бегай преди 10 години
В Белгия си карат със стари номера, докато ги износят. Има номера от 20 години. Никой не ги задължава да имат европейския номер. Само когато си правиш нов номер е по европейския стандарт. Номера може сам да си го сложиш и поръчаш, доставката е по пощата за два дена. Не се ходи нито в КАТ, нито на технически контрол за това. Може някой сервиз да ти го постави безплатно, ако си сложи логото на сервиза около номера. Спомнете си какви опашки бяха за смяна на номера.Бездарни са ни политиците.ДАЛАВЕРА
2
5
 
17
 
! Отговори
УГЗ преди 10 години
В Щатите тея номера са по 40$ годишно (за протокола). *** балъците са в ЕС, а за БГ и Русия да не говорим. Ако го бяха направили евтино за всички, щяха да съберат много повече от 1 милион и то за отрицателно време, ама нейсе..
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тука номерата с 6 и 7 еднакви цифри въртяха около 10-15000лв. 2007г. като си купуваше кола шефа ми. В Москва за същите номера плащаш в момента НАД 20000$!!! Поради тази причина преди година пуснаха и новото московско обозначение след последното "197" вече ще видите и "777" В Белгия явно са по-бедни и цените са по-ниски, като забогатеят ще им станат цените като нашите!