Може да се стигне до газова война между Европа и Русия

Йотингер: Европа трябва да помогне на Украйна да плати дълга си
Обновена: 19 апр 2014 14:44 | 19 апр 2014 14:00, Камелия Цветанова
149
Може да се стигне до газова война между  Европа и Русия
Снимка: Ройтерс, архив

Европа трябва да помогне на Украйна да потърси възможности да погаси дълга си за руския газ. В противен случай може да започне нова "газова война" между Русия и Запада. Това заяви в интервю за германския вестник "Велт ам зонтаг" еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер, съобщи ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Агенцията се позовава от откъси от интервюто, публикувани днес.

Според Йотингер сега е важно да се "преодолее евентуална газова криза и да се осигури енергийната сигурност за бъдещата зима". "Ако ние не намерим възможност Украйна да се разплати по сметки, възлизащи на над 2 милиарда долара, възниква опасност Русия повече да не извършва доставки на енергоносители" за Украйна, допуска комисарят.

Той напомня, че Украйна е много важна транзитна страна, през чиято територия синьото гориво от Русия стига до страните от ЕС. Според него, имайки предвид това, може да започне "сложен за контролиране процес, който ще засегне и Германия".

Йотингер предупреждава държавите от ЕС да не ограничават контактите си с Русия в енергетиката, като призовава в същото време да се търсят начини за диверсифициране на доставките. Сред страните, които биха могли в бъдеще да играят все по-голяма роля на европейския газов пазар, Йотингер посочва Норвегия, Алжир и Азербайджан. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още по темата: дългЕвропагазУкрай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
до 10 преди 10 години
Всички действия на ЕС показват,че той е придатък на САЩ,създаден за изпълнение на определени функции( една от тях е,видимо,поемане удара от икономическите кризи,предизвикани от САЩ и по-точно,от политиката на ФЕД).Една,но не единствена.Напоследък се натрапва извода,че ЕС е предназначен като буфер за изнасяне на новата студена война срещу Русия.Самият ЕС е структуриран също поне на две зони- богат северозапад и беден югоизток,като югоизтока има допълнителни зони на разделение,готови за жертване.
100
1
 
2
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Да живее северна Европа !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
99
0
 
1
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Дойде!!!!!!!
98
0
 
1
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Пичове !!!!!!Норвежката ми го ***!!!!!Ще се оправим!!!!!!Вервайте ми!!!!!!!!!!Иде ли ?Идееееее!!!!!!!!!!!!!!!!!
97
0
 
3
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Тука има една норвежка с огромни цици!!!!Досега не бях виждаш такиваА съм виждал много!!!!И не само
96
1
 
2
 
! Отговори
До спонги преди 10 години
Знаеш ли, ставаш смешен и жалък със злобата си. А тя показва БЕЗСИЛИЕ. А колкото да нацизма, фашизма и социализма, повтаряш, като всички не-много умни, грешката да слагате знак на равенство между СССР и Русия. Но това си е за Ваша сметка. Айде, чао и Бог да ти прости в този хубав ден. Прости им господи, на заблудените, те не ведают какво говорят и какво вършат!
95
0
 
3
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Що ме хейтна бе мой!Кофти ли е вкуса на фъшкиите!И твоето ще изгрее някой ден !!!И ти да си жив и здрав!!!
94
1
 
3
 
! Отговори
До спонги преди 10 години
Съгласен съм с това, че "гнет и унищожаване на нацията" дойде именно от Европа през 20-ти век. И пак сега в центъра на Киев маршируват наследниците на тезе ДЕМОКРАТИ! А Вие се криете зад измислени лозунги. А пък и демокрацията не сте я измислили Вие, тя съществува най-малко от преди 2300 години и първата демократична държава е Гърция. А САЩ е сборище на хора, които съществуват при някакви условия и още утре ако стане нещо ще напуснат "кораба" като мишки. А относно Азия ще ти кажа друг път.
93
0
 
2
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Пичове живейте си живота И най умните европейци са по *** от нас От мен!Завърших икономика с магистратура , но се пиша Свински защото обичам пържоли И големи цициИ да играя на х - боксаДа сте живи и здрави пичовеБългария ще се оправи!!!!
92
1
 
3
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Аз съм шведски гражданинВ момента съм на рожден ден леки пиянПодиграваме се на финландците че са дървариДо българите още не сме опрялиТук нямат много опит с нас На мен така ми отърваТе ме питат , българите като унгарците ли стеАз муча положително с бирата в устата
91
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
най - добрата новина е че идва края на руската ***
90
2
 
2
 
! Отговори
До спонги преди 10 години
Честно и аз няма да се разправям с теб. Ето че точно си доказа, че не си никакъв демократ. Не ние, ти обиждаш, а обвиняваш нас. Аз не съм те нарекъл ***. Колкото до това, че си гражданин на ЕС въобще не означава че имаш мисленето, културата, разбиранията, дисциплината и коректността на европейците. Точно ти си "фен", защото ние нашите грешки ги виждаме и поправяме а Вие - не. 70 години след Втората световна война настъпвате на същата мотика.
89
1
 
1
 
! Отговори
До спонги преди 10 години
"повтарянето на няколко заучени обиди показва въобще нивото на повечето фенове на Джуджето-Диктатор". Това, господине не ви е мач, че да ни наричате "фенове". Пък и доколкото мога да чета именно "фенове" на САЩ и ЕС се отличават с ограничено мислене, необективност, изкривяване на фактите, неразбиране на реалността, приемане на желателното на действително.И най-страшното - абсолютно неприемане на чуждо мнение. ДЕМОКРАТИ? Не разбирате ли че ставате смешни с напъните си да замажете очите на хората
88
0
 
2
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Крайният продукт при изгаряне на сероводород е сярна киселина Ако гръмне торпедо на 150 метра под водата на черно море Чао!!!!!
87
0
 
2
 
! Отговори
Свински преди 10 години
До спонгиВ България ли живееш?
86
1
 
4
 
! Отговори
9898 преди 10 години
До СпонгиПо твойта логика и мислене?!?!,твоят ник сега трябва да е Сахим....Така че замълчи и стига с тези клишета.А ако неспреш-поне си извади езика от задния двор на американците.
85
1
 
1
 
! Отговори
Свински преди 10 години
В черно море няма газ Има сероводород
84
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доr3v0lv3r:Така или иначе не можеш да ги спреш,защо не си купиш акции на Шеврон?
83
1
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 10 години
До Свински и това ще е добре за тях, че ниската цена в момента демотивира компаниите да сондират и се насочиха към Европа. Не искам да дупчат в Черно море и да отровят Добруджа и Черноморието.
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма американска фирма с изцяло американски капитали.Ще започнат да внасят газ в Европа,ще изместят руснаците от пазара,ще вдигнат цената на газа навсякъде и ще кажат ,че това е цената на независимостта от Русия и всички на запад от Рая ще са доволни.