Ромпой потвърди: Новите санкции срещу Русия са в сила от утре

ЕС може да ги отмени, ако Русия прилага мирния план в Украйна
11 сеп 2014 18:10, Анисия Иванова
211
Ромпой потвърди: Новите санкции срещу Русия са в сила от утре
Херман ван Ромпой и Жозе Мануел Барозу. Снимка Reuters

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой потвърди, че новите европейски санкции срещу Русия заради ролята й в Украйна ще влязат в сила утре, предаде Ройтерс.

Ромпой посочи, че ЕС може да отмени санкциите срещу Русия след оценка на напредъка по прилагането на мирния план в Украйна, предаде Франс прес. Европейският лидер добави, че оценката ще бъде направена до края на септември.

Още по темата
"В зависимост от тази изчерпателна оценка ЕС може да реши да промени, да прекрати временно действието или дори да отмени санкциите", каза Ромпой.

Той прикани още отсега ЕК и Службата за външно действие на ЕС да започнат да подготвят предложения за промяна, временно прекратяване на действието или отмяна на пакета от санкции.

Новите икономически санкции на ЕС срещу Русия забраняват финансирането на дълга на три големи руски компании от сектора на отбраната и на три други компании от енергийния отрасъл, посочи Европейският съвет, цитиран от Франс прес.

Санкции се въвеждат и срещу пет държавни банки, допълва ДПА.

Европейски граждани и компании няма да могат повече да предоставят заеми на тези пет големи руски банки, държавна собственост, пояснява Европейският съвет.

Европейският съвет съобщава и за въведени санкции срещу 24 физически лица. На тях се налага забрана за пътуване в ЕС и замразяване на авоарите, допълва ДПА. Тези хора са замесени в действия срещу териториалната цялост на Украйна. Сред тях са и нови ръководни фигури на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики, членове на ръководството на Крим, както и руски олигарси и политици, посочва Европейският съвет.

Санкциите ще засегнат и проекти в областта на петролодобива. Според санкциите няма да бъдат предоставяни услугите, необходими за проучването на петролни находища в Арктика, за дълбоководното проучване на петролни находища и за проекти в областта на шистовия петрол, посочва ДПА.

Според европейски източник забраната може би ще визира петролните компании "Роснефт" и "Транснефт", както и петролния клон на газовия гигант "Газпром".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мнозинството руснаци са като нас няма да приемат западното лицемерие, гей пропаганда и диктатура....Българите всичко ще приемат каквото им предложи чичо Сам - 25 години показаха че приемат с отворени обятия всичко което идва от запада - готови са да се продадат за банани, шоколади, кока кола, западни коли и други западни "яки неща"
44
1
 
9
 
! Отговори
DO RONI : преди 9 години
A VE *** TAKAV,KAK MOJESH DA SI PROTIV TEZI,KOITO SA TE OSVOBODILI OT 5 VEKOVNOTO ROBSTVO !!! DOKATO RUSNACITE SE BIEHA ZA SVOBODATA NI,EVROPEICITE SA DAVALI ORAJIE NA OSMANSKATA VOISKA I SA GLEDALI SEIR,S NADEJDATA DA NI ZALI4AT KATO NAROD !!! ZADAI SI VAPROSA DALI SHTJAHME DA SASHTESTVUVAME KATO NAROD,AKO NE BJAHA RUSNACITE !!! NAISTINA IMA MNOGO PROSTI I NEBLAGODARNI HORA !!!
43
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПУКА ЛИ ВИ ЧЕ ХОЛАНДИЯ ЩЕ ОБЕДНЕЕ? ТЕЗИ КОИТО НИ НАРИЧАХА ВТОРА РЪКА ХОРА, ЩЕ СТАНАТ БЕДНИ?---Холандия няма да обеднее. Всички загуби причинени от санкциите ще се компенсират от третия свят който се контролира от богатите. Ние също се числим към този трети свят, даже сме трети свят премиум клас за ЕС и богатите защото сами си даваме всичко, не е нужно да ни организират майдани както в Украйна.
42
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма как да уважаваш европейските лидери, след като в резултат на техните действия, страдат държавите-членки на съюза.
41
20
 
9
 
! Отговори
до 55 преди 9 години
Тъпите русофили не могат да разберат че 10 милиона евро колкото е износа ни на храни,плодове и зеленчуци за Русия е по-малко от загубите от една градушка.
40
14
 
8
 
! Отговори
бандеровче преди 9 години
Само така..Ромпой си знае работата ! Докато има и един източен боец натериторията на Украйна,санкциите не трябва да спират,а да се увеличават !!!!!
39
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са глупости, общувам с доста руснаци и всички започват яко да се оплакват, а на всичкото отгоре т.нар. санкции на Русия срещу Запада реално пак са само санкции срещу руснаците, а ЕС тъй като е несравнимо по- развит вече се преориентира в износа и реално загуби почти няма да търпи,---Алелуя, рейтинга на Путин се срути, руската иконимика рухна от санкциите, вечне дружба с *** от ЕС. И като се събуди краката бяха ли ти отвити?
38
2
 
7
 
! Отговори
Вкусен фас с храчка преди 9 години
Пфю пак санкции
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EC ili nezabavno spirat VSICHKI Sankcii sreshtu Rusia kato: Reshat Che Politikata na Rusia e Pravilna i Che se spazva Varxivenstvoto na Chovechestvoto pod Forma na Demokracia i Che Xorata Mogat da se Samoopredelqt kato LICHNOSTI i Nacionalnist i Teritorialno Prisaedinenie kogato tova e Nalogitelno pri Psixicheski i Fizicheski i Finansivi zatrudneniq, koeto vodi do vloshavane na Givota Im ! V PROTIVEN SLUCHAI RAZRUSHAVAME EC , PRICHINITE: lipsa na uverenost Che tozi saiuz e polezen Za Evropa
36
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РОМПОЙ МАЧКАЙ ЯКО И ДА НЕ ТИ ПУКА
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 46прати много здраве и на *** от мен.
34
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТова са глупости, общувам с доста руснаци и всички започват яко да се оплакват, а на всичкото отгоре т.нар. санкции на Русия срещу Запада реално пак са само санкции срещу руснаците, а ЕС тъй като е несравнимо по- развит вече се преориентира в износа и реално загуби почти няма да търпи, а ние точно с какво сме потърпевши не мога да разбера , последните данни , които видях, че износа ни за Русия е 10 млн, смях
33
12
 
9
 
! Отговори
до 46 преди 9 години
Имаш много здраве. Тук от 70 години командва руския посоль. Няма никакви 25 години.
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МВФ: България ще пострада от новите санкции срещу Русия
31
5
 
22
 
! Отговори
Трудовакъ до Рони преди 9 години
Вярно е, тези на снимката са наистина психопати и агресори. В полза на Путин аргументи не са необходими, Русия никого не е тръгнала да завладява, за разлика от Наполеон, Хитлер, щатските управници и пр. от този род. Народа не е ***, скъпи ми Рони, но някои от пишещите във форума - гарантирано ...
30
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам молба! Намерете ми партия , в чиято платформа се предвижда излизане от ЕС и НАТО. Това е единственото, което би ме накарало да отида да гласувам. Тези алчни европейски шибеци ми омръзнаха.
29
7
 
10
 
! Отговори
Убит преди 9 години
Той Путин ще трае до едно време ...
28
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
70-годишния запой с най-пропадналата държава в Европа и Азия се отрази пагубно на българина.---25 години с краварите и европ*е се оказаха още по пагубни.
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Търговски обяви след ембаргото;Продавам розови прасенца-Поросенко,.Продавам арсен-Арсенюк,Продавам АЕЦ Козлодуй-Кунева и Ромпуй,Продаваме европейски бурми с лява резба-Фирма Десен Сектор,Продавам трудовете на татко Сталин-Сталинка Георгиева.Заменяме г-з за газ-Европарламента,Ябълки,върнати от Русия,продавам за Ракия-на склад във Варшава.
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РониКато чета коментарите имам чувството, че санкциите са срещу нас...Не е само чувство. Ние сме по потърпевши от Русия. А като цяло и ЕС са по потърпевши от санкции които те самите налагат. Но когато едно общество почне да се разпада винаги започват такива неадекватни действия.