Ромпой потвърди: Новите санкции срещу Русия са в сила от утре

ЕС може да ги отмени, ако Русия прилага мирния план в Украйна
11 сеп 2014 18:10, Анисия Иванова
211
Ромпой потвърди: Новите санкции срещу Русия са в сила от утре
Херман ван Ромпой и Жозе Мануел Барозу. Снимка Reuters

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой потвърди, че новите европейски санкции срещу Русия заради ролята й в Украйна ще влязат в сила утре, предаде Ройтерс.

Ромпой посочи, че ЕС може да отмени санкциите срещу Русия след оценка на напредъка по прилагането на мирния план в Украйна, предаде Франс прес. Европейският лидер добави, че оценката ще бъде направена до края на септември.

Още по темата
"В зависимост от тази изчерпателна оценка ЕС може да реши да промени, да прекрати временно действието или дори да отмени санкциите", каза Ромпой.

Той прикани още отсега ЕК и Службата за външно действие на ЕС да започнат да подготвят предложения за промяна, временно прекратяване на действието или отмяна на пакета от санкции.

Новите икономически санкции на ЕС срещу Русия забраняват финансирането на дълга на три големи руски компании от сектора на отбраната и на три други компании от енергийния отрасъл, посочи Европейският съвет, цитиран от Франс прес.

Санкции се въвеждат и срещу пет държавни банки, допълва ДПА.

Европейски граждани и компании няма да могат повече да предоставят заеми на тези пет големи руски банки, държавна собственост, пояснява Европейският съвет.

Европейският съвет съобщава и за въведени санкции срещу 24 физически лица. На тях се налага забрана за пътуване в ЕС и замразяване на авоарите, допълва ДПА. Тези хора са замесени в действия срещу териториалната цялост на Украйна. Сред тях са и нови ръководни фигури на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики, членове на ръководството на Крим, както и руски олигарси и политици, посочва Европейският съвет.

Санкциите ще засегнат и проекти в областта на петролодобива. Според санкциите няма да бъдат предоставяни услугите, необходими за проучването на петролни находища в Арктика, за дълбоководното проучване на петролни находища и за проекти в областта на шистовия петрол, посочва ДПА.

Според европейски източник забраната може би ще визира петролните компании "Роснефт" и "Транснефт", както и петролния клон на газовия гигант "Газпром".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
6
 
! Отговори
Кончита Вурст преди 9 години
Хей сладури, след концерта ми пред ЕК, ви искам и двамата в стаята си. Ще обменяме европейски ценности, цунки-цунки!
64
0
 
9
 
! Отговори
Смерш преди 9 години
До Смерч1За притеснение си е ,че ще раждясат бензоколонките на Биг Бензиностанцията...само *** не се страхува и притеснява!
63
2
 
17
 
! Отговори
Трудовакъ, до № 83 преди 9 години
Ти къде го видя, уважаеми, това нахлуване на руски войски и тежка техника в Украйна. Виж, юдоболшевикът Коломойски, специалист по сваляне на "Боинги", е наел за 30 сребърника всякакви декласирани елементи, хаховци и пр. гнусни ***, вкл. от Полша, Грузия и др. държави, за да безчинстват и да тероризират гражданите на Югоизточна Украйна. Мошеници, прочее са единствено и само вождовете на Киевската хунта и отговорните фактори в Евросъюза, което е ноторно известно на всички...
62
15
 
7
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Сега *** ще каже, че е сърдит и ще спре износа на руски автомобили, трактори, дрехи и електроника към Европейския съюз !!! Забравих да спомена, че ще забрани и износа на бяла техника !!! Ще остане само износ на черна , стреляща техника :(((
61
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 80Ами *** на сборището на русофилите на язовир Копринка и там ще го видиш и ще гочуеш, да плюе по ЕС, САЩ и България. От неговите плнки родоизменниците русофили полючават траен оргазъм и ***.---Явно ти редовно ходиш на хепънингс организирани от американското посолство да викате йе йе йе, много яко - беге ю ес ей брадърхууд форевър!
60
2
 
3
 
! Отговори
Смерч1 преди 9 години
До колоездачНе им бери грижата .
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 91Странно,един познат беше,снимал е и видео.Никъде не видях да плюе по България.Виж, за мюсюлманският *** ЕС съм съгласен.
58
6
 
8
 
! Отговори
колоездач преди 9 години
Ще почнат да ръждясват бензоколонките на Голямата Източна Бензиностанция !
57
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Някой може ли да докаже точно какво не спазват руснаците от договореностите в Минск?"Именно, спазването на договореностите е проблема. САЩ нямат интерес от мирно уреждане на конфликта там и точно сега с тези санкции това се вижда най-ярко. А ЕС са пудели на САЩ и изпълняват каквото им наредят от Вашингтон дори очевидно да е против собствения им интерес.
56
9
 
6
 
! Отговори
до 80 преди 9 години
Ами *** на сборището на русофилите на язовир Копринка и там ще го видиш и ще гочуеш, да плюе по ЕС, САЩ и България. От неговите плнки родоизменниците русофили полючават траен оргазъм и ***.
55
2
 
16
 
! Отговори
Смучита Вурст преди 9 години
Тези двамата би трябвало да се облекат в женски дрехи и да си пуснат бради в знак на толерантност.
54
2
 
3
 
! Отговори
Личен номер преди 9 години
До БожоДобре ,че си ти професоре ,та да ни светнеш!
53
4
 
2
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Sledva zabrana na vnosa na evrogeiski avtomobili. Purvi 6te izpi6ti biznesa i toi e tozi, koito sledva da zameni tezi politici sus zagrijeni za Evropa takiva...
52
3
 
20
 
! Отговори
Веселинов преди 9 години
Някой може ли да докаже точно какво не спазват руснаците от договореностите в Минск? Доколкото виждам и по нашите новини дават че т.н. "Украински военни части" про дължават да обстрелват различни селища и да се прегрупират (за какво ли, а?). Още веднъж питам - какво не спазва Русийската федерация от договореностите??? Явно е че само се търси под вола теле, за да се предизвика изнервяне на тези, които не подкрепят бандеровците в Украина и да предприемат някакви действия, които може да бъдат укори
51
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 83 Ами той Путин взима пример от западните ти приятели.Каквото повикало ,такова се обадило.А щом не искаш мир,тогава ще *** хурката на Русия.
50
23
 
16
 
! Отговори
до 78 защо преди 9 години
Защото Путин лъже винаги и навсякъде. Там където има наблюдатели на ОБСЕ руски войски излизат от Украйна и влизат в Русия, но там където няма наблюдатели руски войски и тежка техника мощно нахлуват в Украйна. Така че мир с мошеници като Путин е невъзможен.
49
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Феновете на Кончита почнаха да си оставят вратички за премахването на санкциите. Не знам дали има връзка с наближаването на зимата.
48
18
 
10
 
! Отговори
Божо преди 9 години
С какво точно са полезни за България търговските ни отношения с бензиностанцията на путин ??? Ако не е горивото от Господ , Русия може да изнася само оръжие !!! Ако не и купуват горивото , кремълската мафия ще го пие, обаче ако не и купуват оръжието ,може да го употребява !!!
47
10
 
4
 
! Отговори
До 63 преди 9 години
Ти ли не си му чувал името бе аланкоолу. Ти който му ближеш спарените топки по цял ден, а сега ми се правиш на света вода ненапита. Сигурен съм,че лично ти си ходил на много срещи с посоль Исаков, за да те нахъзва срещу ЕС и България.
46
2
 
14
 
! Отговори
има такава пархия преди 9 години
До АнонименАТАКА. Като добавка в момента тя провежда анкета да бъдат премахнати американските бази от България.