Приложение предупреждава къде в транспорта има контрола

Създателят му е белгийски ученик
17 сеп 2014 16:47, Елка Василева
17
Приложение предупреждава къде в транспорта има контрола
Снимка: архив, Reuters

Белгийски ученик създаде приложение за умни електронни устройства, с което пътниците в градския транспорт да се предупреждават взаимно къде се извършва контрол на билетите и личните документи, съобщиха местни медии.

Досега приложението е било изтеглено десетки хиляди пъти, а свързан с него сайт е отбелязал стотици хиляди посещения. Макар според някои подобен обмен на информация да е незаконен, авторът обяснява, че целта не е да бъдат улеснени измамите и нарушенията, а хората да бъдат насърчени да си купуват билети.

Младежът уточнява, че подобно приложение се очаква да бъде разработено за Париж, Берлин и Страсбург, като постепенно обхване всички европейски столици.

Приложението работи, като пътник, който го е поставил на устройството си, натиска няколко бутона, с които съобщава кога и къде е забелязал контрола от падащо меню с избор на спирките и линиите на градския транспорт.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Mnogo dobra ideq!Sabira se grupi4ka i naritva zadnicite na kontroliorite! :-D
13
1
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха ха хаааа! преди 9 години
Браво на белгийския младеж!
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може и някой да го хакне и да трие верните. а да праща грешни сигнали.
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е отживелица.Всичкия транспорт някой ден ще стане като в Истанбул.Там контроли няма,но има полиция и спирките на травая са заградени като се влиза с въртележка.Купува се карта и важи за всичко без самолет.Качването в автобус е само от първата врата и трябва да се маркира картата,както тук.С такава карта може да платиш на всеки който водиш.Няма молби,снимки,чакане два дни,лични карти,бележници!Плащаш-возиш сеи колкото повече се возиш,по-евтино те таксува.Започва от 1лира и за 2 дни на 0,42.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във всяка кола има контрольор и няма как да стане.
9
3
 
12
 
! Отговори
BEZPOLEZNO преди 9 години
Кой ще се занимава с глупости? А ако самите контроли си го изтеглят и го тролват!?.Я някой да направи приложение, което да ми показва при прекачване на станция "Сердика" да знам дали да бързам да хвана другата линия или да си вървя бавно, защото има достатъчно време (или така и така е невъзможно да го хвана-примерно идва след 1 минута, а прекачването е около 2 минути)-защото от Метрополитен не са се сетили да сложат табла с инфо и на другите перони.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Или пък всички дружно ще набият контрольорите. :)
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предупреждението ще работи най-добре, ако се информират пътниците на коя спирка се мотаят проверяващи, така още преди рейса да е спрял на спирката където са униформените всички ще са си дупчили билетчето.
6
3
 
1
 
! Отговори
рационализатор преди 9 години
правиме фб-групи ВАРНЕНСКИ[СОФИЙСКИ,ПЛОВДИСКИ,..]-КОНТРОЛИ и си пращаме съобщения къде сме видяли контроли, a фб-то праща съобщенията до всички групата
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само да ви кажа,че когато влязат контрольори първо блокират у-вата за дупчене на билети.това в новите автобуси и тролеи.с това може само да ти помогне да се ориентираш в коя посока са
4
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я, го дайте насам това! Трябва ни спешноооо! Нямам нищо против да си дупча билет, ама когато получавам качествена услуга, а не да се тъпча като животно в 30 годишен икарус и да вися по спирките по 30-40 мин.
3
6
 
10
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
От къде да го теглим че ми писна от тия?
2
5
 
6
 
! Отговори
do 1 преди 9 години
Iunak, horata ot 60 godini ne dupchat bileti v gradskiq transport. Ne burkai golemiq svqt s malkata oligarhichna durjava.
1
4
 
14
 
! Отговори
a преди 9 години
I kak se kazva app-a? koi e site-a? Koi e syzdatelq?Tazi novina e pylna s informacia kolkoto Lays paket sys chips!