Санкциите срещу Русия остават поне до края на 2015 г.

През юни ще се обсъжда удължаването им
Обновена: 20 мар 2015 14:06 | 20 мар 2015 08:05, Александър Попов
96
Санкциите срещу Русия остават поне до края на 2015 г.
Снимка: Reuters

Както се и очакваше, Съветът на ЕС отложи решението си и ще обсъди през юни целесъобразността на удължаването на санкциите срещу Русия. Това заяви френският президент Франсоа Оланд, цитиран от ТАСС.

На срещата на върха на ЕС бе определена необходимостта изпълнението на споразуменията от Минск да бъде обвързано със санкции. Това е важен етап.

Ако бъде установено нарушаване на споразуменията от Минск, то санкциите не само ще бъдат запазени, но и ще бъдат засилени, каза Оланд.

Това предложение на Франция и Германия е било одобрено от участниците в срещата. Ако пък предвиденото в споразуменията се изпълнява или дори се прави с по-бърз темп, то Европейският съвет ще вземе съответното решение.

В момента минските споразумения се изпълняват частично, не се спазва изцяло прекратяването на огъня и изтеглянето на тежките оръжия, това важи и за договорките за обмен на пленници, посочи още Оланд.
 
Предстоят още много важни етапи като провеждането на местни избори и осигуряването на контрол по границата, допълни държавният глава.

Икономическите санкциите срещу Русия ще останат в сила до пълното изпълнение на споразумението от Минск, заяви и председателят на Европейския съвет Доналд Туск. Не се очаква обаче това да стане преди края на 2015 година, допълни той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Обяснението е просто преди 9 години
До Анонимен60"Някой русофил може ли да ми обясни защо.."Щото краварите са страхливи - при директен сблъсък бегат и затова ползват *** марионетки.
53
0
 
2
 
! Отговори
еврогейска стратегия преди 9 години
Нещо като не работи чакаме белким проработи!Ей затова съюза се разпада!
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой русофил може ли да ми обясни защо руснака не е убил дори един американец, но е избил хиляди и хиляди поляци, чехи, украинци, литовци, естонци, българи, унгарци латвийци, финландци, грузинци...?!
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой русофил може ли да ми обясни защо България плаща най-скъпия руски газ в Европа?!Доволни ли сте, че от години се саботира родното производство на газ?!Доволни ли сте, че цели отрасли на химическата ни индустрия фалираха, защото в себестойността на продукцията им 60% се формира от скъпия руски газ?!Някой русофил може ли да ми обясни защо през последните години над 10 000 000 руснаци избягаха от Россия?!Някой русофил ще ми обясни ли защо всички руски политици, олигарси и чиновници изпращат децата си на Запад?Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия отделя 25% от бюджета си за в
50
0
 
4
 
! Отговори
петков преди 9 години
всичко което не е китайско е менте
49
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 53Примерно нанонимни ние в България за да станем енергийно независими е необходимо само да обявим - свободен пазар на електроенергията и задължително изкупуване на ВЕЙ енергия по мин цена при наличие насвободен акумулиращ капацитет.Държавата ще строи ПАВЕЦ или други еквиваленти на Акумулиращи технологии. Нормалните хора ще влагат пари в Перки и Фотоволтици. предвиждам от 3 до 5 години да стане рентабилно да се топлиш на ток през зимата.
48
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кремълската стратегия включва империализъм чрез налагане на енергийна зависимост, операции на руското разузнаване и спецслужби, престъпен рекет, купуване на инфраструктура и медии чрез посредници, подкупване на местни политици и заиграване с несигурността на етническите малцинства.
47
2
 
9
 
! Отговори
Az преди 9 години
До Боби 51 - Да те допълня. Първото клане, първото проливане на кръв между украинци и руснаци стана още преди Янукович да подаде оставка. На 20 срещу 21 февруари 2014г. край град Корсун-Шевченковский Десен сектор и въобще нацимайданути спират 8 автобуса с руснаци от Крим. Според украинското МВР 7 са убити, а 20 безследно изчезнали, т.е също убити. Нацистите нямаха търпение да вземат властта и да започнат кървавата си разправа с русите. Закона за езика беше втората стъпка, първата беше факт.
46
3
 
10
 
! Отговори
Az преди 9 години
Икономическите санкциите са най-доброто, което можеше да се случи на Русия. До момента тя живееше благодарения на скъпия износ на суровини, сега ще бъде принудена да повиши производителността и конкурентността си. Руснаците могат да произведат и да изобретяват, просто сега ще имат подкрепата на държавата, а вероятно и на едрия бизнес. Колкото повече се задържат санкциите толкова по-добре за руснаците, защото промяна изисква време, няколко години и после ще бъде интересно.
45
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До демократ 42 прод6. Първа престрелка срещу десен сектор/ВСУ от опълченците 22.5.2014 - тоест всички предишни протести са без оръжие. Армията е разположена по границата за да няма нападение от Русия края на Март(такова до сега няма). През това време десен сектор и тер батальоните изземват функциите на полицията(както нацистите 2СВ в Германия) и пребиват вески който протестира срещу Хунтата в Киев.
44
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До демократ 42 прод3. Десен сектор направи Военен преврат - тоест Властите в Киев са Военна Хунта. Дори и да приемем, че изборите са легитимни всичко преди тях е НЕЗАКОННО, но то е и достатъчно за да кажем че десен сектор е и терористична организация извършваща ГЕНОЦИД4. Крим за разлика от Косово проведе референдум и даже не беше необходимо да го манипулират защото етническите руснаци в Крим са 75%5. Донбас възстана срещу КИЕВ не заради езика, а заради терора на десен сектор Одеса 02.05.2014
43
2
 
17
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До демократ 42Леле по-задръстен от теб няма.1. НЕОФашизъм и НЕОНацизъм в Русия не може да има защото още има хора които помнят. Не казвам че няма *** неонацисти но покажат ли си същността на открито веднага се редят много хора на опашка да ги бият. СССР е загубила 27 Мил човека във войната с Германия това не се забравя лесно нито се прощава лесно.2. Поради фактите от точка 1 САЩ точно НЕОНАЦИСКИ ОРГАНИЗАЦИИ като десен сектор създаде в Украйна. САЩ си признаха за тези 10Млрд.
42
2
 
14
 
! Отговори
**** преди 9 години
Да продължава ес със санкциите,тока наливат вода в мелницата на Русия,това което купуваше Русия от ес,ще започне сама да си го произвежда,или да го внася от други страни,и тогава ес ще се озъби, защото европейската икономика ще е засегната най силно от тези санкции.
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ураганът от критики на Вашингтон по адрес на Лондон, когато там обявиха за плановете за присъединяване към Азиатската банка за инфраструктурни инвестиции (АБИИ), показа колко САЩ са безсилни да диктуват своите условия на западните си съюзници, пише списание The Diplomaт, Според изданието Франция, Германия и Италия са готови да последват Великобритания. Умре доларът ,финита ла комедия в стил фалшименто доларес печатес !!! Затова напират към войни.
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Протести отдавна има предимно в Зап Европа. Просто политиците , главно нашите се правят, че не ги виждат. Но ще им се наложи да си отворят очите.
39
14
 
7
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Ще пукне пролет и времето ще се затопли. Ще излезе руския гладен народ на червения площад и ще обеси джуджето. Няма по силен от глада и хляба.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 42
37
9
 
5
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Има си договори !! какъв АЕЦ те гони ? Дай Боже да прекратят обслужването в Козлодуй и да плащат солидни неустойки ***
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Шоп---Шопе...."ледените простотии"са уникално нещо--както и склупторите от пясък в Дубай
35
1
 
5
 
! Отговори
от Сургут до 52 преди 9 години
На шайните с елени се возим за удоволствие-те са собственост на месното население,наричат ги ханти.Наемаме ги,когато ходим в тайгата да си правим кефа и да печем шашлици.Така че празник винаги можеш да си направиш-не само по Коледа.