Плевнелиев отказа на Москва за Деня на победата

Президентът ни няма да маха на тълпата от трибунката за 9-и май
21 мар 2015 13:12,
1018
Плевнелиев отказа на Москва за Деня на победата
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото

Президентът на България Росен Плевнелиев е получил покана за участие в тържествените мероприятия по случай 70-годишнината от края на Втората световна война в Москва, но не планира посещение в руската столица, пише "Взгляд", цитиран от "Фокус".

От пресслужбата на президента ни не посочват причината за отказа.

Плевнелиев е известен със своите русофобски изказвания. Миналата година той определи Русия като "националистическа и агресивна държава", пише руското издание.

Днес министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров съобщи в свое телевизионно интервю, че Москва е поканила на мероприятията на 9-имай 68 ръководители на държави и правителства, както и няколко международни организации, и е получила около 30 положителни отговора.

Само преди дни президентът на Словакия Андрей Киска съобщи, че се е отказал от участие в московските тържества по случай Деня на победата. Очаква се обаче празненствата да уважи чешкият му колега Милош Земан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1018
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
479
2
 
10
 
! Отговори
БГ преди 9 години
С ТОВА ТЯЛО НА БОЕЦ,ТОВА СЕ ОЧАКВАШЕ,БРАВО НА СТОЙКАТА МУ,НЕ Е ЗА ПАРАДА,ЩЕ МУ СЕ СМЕЯТ,ПРАВИЛНО СА МУ КАЗАЛИ ДА НЕ ХОДИ,КЪДЕТО НЕ МУ Е РАБОТА.МЯСТОТО МУ Е "ес" "хи,хи,хи хи."
478
18
 
8
 
! Отговори
Несъгласен преди 9 години
До Анонимен--638;Всички русофило--*** нсте Руски шпиони. Крайно време е да ви избесят.Росен президент мандат
477
16
 
4
 
! Отговори
Нелогично преди 9 години
Защо влязохме в НАТО?Защото се разпадна Варшавския договор и останахме сами срещуюгоизточния фланг на НАТО.Защо влязохме в ЕС?Защото се разпадна Съветът за икономическавзаимопомощ и пак останахме сами.Защо не се състоя Южен поток?ЕС на разреши корупционнипрактики.Главният виновник за горните събития-Русия ни наказва-бие самара(БГ) за да се сещамагарето(ЕС).Глупаво и нелогично би било президентът да отиде там и го поздравявам замъдрия политически ход!
476
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКаква компания?В София няма ли площад или компанията ти е мижава?
475
10
 
7
 
! Отговори
Несъгласен преди 9 години
До Анонимен--631;Всичките злини които ни сполетяха дойдоха от Русия . По--добре да не беше идвала.Тя ни раздели в Берлин и не призна СЪЕДИНЕНИЕТО. Тя детронира Княз Батенберги ни изправи пред гражданска война,Тя уби Стамболов и ни провали през Балканската война.Тя насъска Румъния да ни нападне и пусна Турция до днешната и граница. Русия има вина за клането на Тракийските българи.Заради нея застанахме на страната на Германия и съюзници на Турция през ПСВ. Тя искаше да ни ливидира сле4д ПСВ.
474
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представям си компанията на червения площад като във филм на ужасите
473
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много енергия хвърля тук руския слугинаж. Браво на Плевнелиев!
472
1
 
10
 
! Отговори
Ала-Бала преди 9 години
Много добре е направил. Той е срам за народа ни!
471
8
 
6
 
! Отговори
Несъгласен преди 9 години
До Герчо с тамбурата--610;Абе ти с акъла ли си бре .Атака ще изпадне в следващите избори.Първо Капитулацията е подписана на 8 май. това че тогава в Русия е девети не значи че ще го празнуваме по руски.Русия ни обяви война и ни окупира,за да ни граби. Тя ни натресе тоя пещерен комунизъм. Икакво ще празнуваме празника на окупатора си. Прочетете обръщението на Толбухин къ б--я ,където казва; Б--я е окупирана държава.Русия глсува против нас на ПАРИЖКАТА конференция.
470
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Решението не е лично на Плевнелиефф, а на цялото Политбюро. То именно не може да прости антисемитизма на Съветския Съюз и в частност сталинските Лекарски процеси. Има подозрения че Чърчил е отровен с арменски коняк смесен с турски прах против плъхове дсамо за формата на носа си. Любопитно, нашите медии дали биха ни открехнали за решението на Ердоган по този въпрос?
469
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в този сайт българите са малкосума народ не вярва на Президента си, а обслужва чужди интересиняма бъдеще за такова разделениеще сме като арменците - пръснати по света с маргинална държава, зависима от Русия
468
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименА ти какво целуваш?
467
3
 
18
 
! Отговори
цезар преди 9 години
Стига сте спорили кай бил победителя и ако не бил оня другия нямало да победи. Пълни глупости. Победител е този които заби знамето в сърцето на Германия Райстага . А това беше руския солдат които мина хиляди километри за да стигне до там. А тези които му помагаха му помагаха от страх. Че ако Хитлер победи СССР ще стигне и до тях. А не от любов към СССР.Първия парад на победата беше на червения площад. Там бяха купищата от знамена на Хитлер. Слава на червената армия.Победителка в ВСВ. СЛАВА.
466
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От мандата на Плевнелиев ще запомним, че единствената полза от него беше, че поливаше саксиите в кабинета и не позволи президентското кресло да прашляса до следващите избори, въпреки очевидната липса на президент в него. Това беше положителното, а отрицателното са гафовете и срамът от това, че това лице е било президент.
465
2
 
5
 
! Отговори
Мими преди 9 години
До сара бабунскаНаи- сериозният и изчерпателен коментар по темата. Бравос.
464
1
 
22
 
! Отговори
сара бабунска преди 9 години
Не го пуска жена му,бе хора ! Кой ще мие чиниите ...
463
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това е част от информационната война на Русия.кеф ми прави, че ЕС най после ще вземе мерки да се неутрализират ***.
462
7
 
4
 
! Отговори
123 преди 9 години
Доволен съм от това му действие. Поне няма да има за какво да се срамувам, че съм българин.
461
2
 
15
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Този с вдигнатата ръка не е мой президент,не му харесвам държанието,прави се на народен,пък е много далече от обикновенния човек,защото има милиони от потта на човешкия труд.Такива са почти всички новобогаташи,правят се на добри,весели,ама ако го сложат на топло след три ще проговорят за кражбите си.Това са пълни глупости,че са го поканили,те нямат ли разузнаване,не знаят ли ,че е вятърничев,жалко ,че е лицето на БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ,НИЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ ТАКЪВ ПОЗОР,МНОГО СМЕ СТРАДАЛИ,КАТО НАРОД.
460
11
 
5
 
! Отговори
За всички путинофили преди 9 години
Като Плевнелиев няма да присъства на маскарада, защо не отидете Вие и по възможност не се връщайте, ще ви намерят място в Сибир.