Плевнелиев отказа на Москва за Деня на победата

Президентът ни няма да маха на тълпата от трибунката за 9-и май
21 мар 2015 13:12,
1018
Плевнелиев отказа на Москва за Деня на победата
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото

Президентът на България Росен Плевнелиев е получил покана за участие в тържествените мероприятия по случай 70-годишнината от края на Втората световна война в Москва, но не планира посещение в руската столица, пише "Взгляд", цитиран от "Фокус".

От пресслужбата на президента ни не посочват причината за отказа.

Плевнелиев е известен със своите русофобски изказвания. Миналата година той определи Русия като "националистическа и агресивна държава", пише руското издание.

Днес министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров съобщи в свое телевизионно интервю, че Москва е поканила на мероприятията на 9-имай 68 ръководители на държави и правителства, както и няколко международни организации, и е получила около 30 положителни отговора.

Само преди дни президентът на Словакия Андрей Киска съобщи, че се е отказал от участие в московските тържества по случай Деня на победата. Очаква се обаче празненствата да уважи чешкият му колега Милош Земан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1018
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
439
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В России флэш-моб Меркель на такой жест решили сделать, с днм победы над фашисткой Германией поздравить ))) Поздравления обычные , но и намк ясен )))
438
17
 
4
 
! Отговори
5 септември 1944 преди 9 години
Не е ли малко неучтиво да го поканят? През цялата война България беше неутрална и на 5 септември 1944 руснаците вероломно ни нападнаха. Коя победа го канят да чества?
437
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като отвори дума за Винету,какво *** един мъж без жена?
436
2
 
6
 
! Отговори
7889 преди 9 години
До Анонимен 122"ЩЕШЕ" -минало неосъществено време!!Важно е какво е станало! Червената армия е сгазила нациската армия, преминавайки през всяка една страна в която те са разположили войски,разбира се и в БГ.И като ПОБЕДИТЕЛКА СССР получава политическо влияние над цяла Източна Европа, като това е съгласувано с Англия и Америка.
435
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Одисей е платен ***?Да -> +Не -> -
434
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е общото и разликата м/у Мистър Бийн и Плевнелиев:1. Прилика - И двамата са в ролята на *** 2. Разлика - М. Бийн разсмива целия свят, докато Плевнелиев разплаква България
433
2
 
14
 
! Отговори
SS преди 9 години
още по-добре! Не бива хамерикански марионетки да са на Червения Площад на този ден.А и мистър Баш-Офшорко едва ли е наясно какво изобщо ще се празнува... :)
432
2
 
12
 
! Отговори
Шломо Вайс преди 9 години
Сега ако Винету е мъж за какъвто го представят *** медии ще отиде в Москва вместо Прецедента.
431
1
 
17
 
! Отговори
Тиквата преди 9 години
Трябва да се проведе незабавно процедура по отстраняване на Плевнелиевкато президент поради тежки ментални заболявания и липса на интелект?Да -> +Не -> -
430
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Това преля чашатаруска *** заминавай но в русия на запад нямаш работа
429
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Do " tova prelia 4ashata" - 4emodan , vakzal , Roshha . Prav ti put - takiva kato teb otdavna da biyaha se izmeli zad Ural.
428
2
 
9
 
! Отговори
Сандокана преди 9 години
БЕСИЛО!
427
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди всичко г- н президентът ни не е смелчага.Този пост по презумпция ББ няма да го даде на силен политик.Неприятното е,че по руските форуми наричат всички ни предатели и подчертават,че България е била на страната на Фашистка Германия през ВСВ.Един президент трябвя да е дипломатичен,защото представлява всички българи и заради особеното положение на БГ във ВСВ,както в името на жертвите на БГ войници на фронта Е ДЛЪЖЕН да присъства в Москва независимо от политическата ситуация.
426
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако България беше имала през 1939-1944 г. такива държавници като г-жа Роска и г-н Тиквун, днес нямаше да ни има на картата!
425
0
 
23
 
! Отговори
Това преля чашата преди 9 години
Вдругинен, понеделник отивам и си късам паспорта в посолството на Бг. Аз не искам да съм гражданин на страна в която президент е един родоотстъпник, предател и слуга на чужди интереси. Това не вече моята България.
424
8
 
2
 
! Отговори
Врачь преди 9 години
Очаква се самолетите на непослушните делегации да катастрофират на руските летища... Както повелява традицията на КГБ
423
2
 
11
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 9 години
До rasateАма в Ялта не ни предават руснаците а Уса и Британската империя ... оставят ни в сектора на Съветския съюз. Ако бяха гласували за нас то щеше да е по-различно ... Гърция е но ние - в комунистическия лагер .Интереса клати феса !
422
0
 
20
 
! Отговори
ао преди 9 години
мн важно и без него ще празнуваме ще има парад обичам парада ще го гледам русия голяма държава на никой няма да се кланикланя това е велик празник за нас имаме загинали в тая война
421
0
 
0
 
! Отговори
rasate преди 9 години
Все пак СССР гласуват да сме победени във войната,т.е. ние сме дали жертви на страната на СССР ,но Сталин гласува против в едно с Англия и САЩ- съгласно Ялта.
420
2
 
33
 
! Отговори
Дадо преди 9 години
Срамувам се. Този човек едва ли е успял с мозъчето си да проумее, че това е празник на победата над фашизма и хитлеризма. Всъщност той е еманация на реабилитираните фашисти у нас и за това заема позицията на господарите си от зад океана в защита на фашизоидите в Украйна. Погнусен и потресен съм.