Плевнелиев отказа на Москва за Деня на победата

Президентът ни няма да маха на тълпата от трибунката за 9-и май
21 мар 2015 13:12,
1018
Плевнелиев отказа на Москва за Деня на победата
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото

Президентът на България Росен Плевнелиев е получил покана за участие в тържествените мероприятия по случай 70-годишнината от края на Втората световна война в Москва, но не планира посещение в руската столица, пише "Взгляд", цитиран от "Фокус".

От пресслужбата на президента ни не посочват причината за отказа.

Плевнелиев е известен със своите русофобски изказвания. Миналата година той определи Русия като "националистическа и агресивна държава", пише руското издание.

Днес министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров съобщи в свое телевизионно интервю, че Москва е поканила на мероприятията на 9-имай 68 ръководители на държави и правителства, както и няколко международни организации, и е получила около 30 положителни отговора.

Само преди дни президентът на Словакия Андрей Киска съобщи, че се е отказал от участие в московските тържества по случай Деня на победата. Очаква се обаче празненствата да уважи чешкият му колега Милош Земан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1018
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
419
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е тоя път президента не е прав-това са най-дипломатичните думи който мога да употребя.Подигравате ли ни се гн.президент?
418
22
 
2
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
Аз гласувах за *** и ако има още 100 пъти избори,пак ще гласувам за ***.До гуша ми дойде от русофили президенти-предатели на България.България-в НАТО и Европа завинаги.И да се развива и крепне българо-щатската дружба а също и военното сътрудничество!И никога вече целувки уста в уста като Тодор Живков и Брежнев !
417
3
 
21
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 9 години
Абе защо никой не споменава как ни предадоха Чърчил и Рузвелт на Съветският съюз на преговорите в Ялта ? Как ни бомбардираха американците знаете ли ? Чели ли сте как са постъпвали с нас големите демокрации ? Сега го играят приятели на думи .
416
17
 
3
 
! Отговори
88 преди 9 години
И ние няма да идем.Имаме задача да варосаме советските паметници..ха..ха
415
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С оглед на международния характер на събитието, всички неприсъстващи сами се поставят в изолация.
414
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Москва правят парад на победата, при това грандиозен, защото имат АРМИЯ, а в София правим Гей-паради!!!!! Защото управниците ни са ***!!!
413
2
 
30
 
! Отговори
2010 h преди 9 години
Ааххххх Роско, да знаеш само как за пореден път съжалявам че гласувах за теб. Сега срама трябва да ти бера
412
1
 
10
 
! Отговори
ЗАТВЪРДЕН СЕКСИСТ преди 9 години
АКО ГО/Я/ ОБИДЯ, ЩЕ МЕ СЪДЯТ, ЗА СЕКСИЗЪМ!
411
3
 
42
 
! Отговори
Христо преди 9 години
Росен Плевналиев е откровен русофоб. За разлика от повечето българи. Изказванията му са изпълнени с омраза към Русия. Неговият език е езикът на омразата.
410
10
 
2
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До Повод-------------Както казах болшевишката пропаганда е успяла да излъже българина за преди 9 септември.Не само два самолетни завода е имала БГ ушко ,но автобусен завод на Форд във Враца.Ток е имало във всички градове и в някои села също.В Бургас например е електроснабдяван от френската ел.компания "Андрее",Варна също.Във Варна 46 представителства на корабни компании от цял свят.1936 г.-масова полицейска хайка за излавяне на чужди работници-прединмо немци и гърци.Еееех ушко,ушко !
409
9
 
1
 
! Отговори
фашистки кремъл преди 9 години
На международният руски консервативен форум са се събрали нацистките партии от всички страни в Европа:"Атака" (Болгария), "Лига Ломбардии" (Италия), Национал-Демократическая Партия (Германия), "Альянс за Мир и Свободу" (ЕС), "Золотая Заря" (Греция), "Новая Сила" (Италия), Британская Национальная Партия (Великобритания), "Национальная Демократия" (Испания), "Партия Шведов" (Швеция), "Датская партия" (Дания), а также депутаты Европарламента Элефтериос Синадинос (Греция), Георгиос Эпитидеиос (Греция), Удо Фойгт (Германия), эксперты из США Джаред Тэйлор, Натан Смит и др. По причине занятости н
408
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
чакам парада, да се нагледам поне...как изнасят знамето, "вставай, страна огромная""-да настръхнеш!!винаги е вълнуващо и силно!хайде, почвайте с минусите!
407
1
 
5
 
! Отговори
Тиквоний преди 9 години
До ХейтърЕй ти терминал2 ,бе пич....
406
1
 
9
 
! Отговори
Хейтър преди 9 години
Наистина в този форум са най-големите простаци. Чета коментарите и си мисля колко мъка има по този свят и какви хора живеят в тази страна и гласуват на изборите. Горко ни.
405
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
чета и единственното което чувствам е само СРАМ...
404
0
 
13
 
! Отговори
Повод преди 9 години
До УКРАИНЕЦБългария била имала два самолетни завода, твърди украинеца.Украинците че са мошеници това го знам , ама така на едро да лъжат.Дори и теоретично България заводи не е било възможно да има , защото е произвеждала ток колкото за Бог да прости.Но де да ги знам днешните , те нали ползват биогазове и като са надничали на кравите и конете под опашките , чудеса сигурно са вършили.
403
13
 
1
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
ДО УШАНКАТА: УШАНКЕ,БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛА ДВА САМОЛЕТНИ ЗАВОДА-ЕДИНИЯТ В КАЗАНЛЪК А ДРУГИЯТ В ЛОВЕЧ,СЕГА МАЙ ПРАВИ КОЛИ.КАТО ИДВАТ УШАНКИТЕ-ГИ ЗАГРАБВАТ И КАРАТ В СИБИР.
402
2
 
9
 
! Отговори
istina govorq преди 9 години
PLEVNELIEV 6E E POREDNIQ POLITIK EDNODNEVKA !TOZI MRANKALNIK VTORI MANDAT NQMA DA VIDI!MNOGO GLUPAVA POSTAPKA E OTKAZA MU I ZARADI TEZI PODLIZURKOVCI ,PAK NIE 6E SME POTARPEV6ITE .TOZI PROBLEM S UKRAINA 6E OT6UMI I GOLEMITE SILI PAK 6E RAKOVODQT SVETA A BALGARIA 6E E PAK POSLEDNA V EVROPA .
401
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а на азиатската нова година да ходим ли?
400
1
 
10
 
! Отговори
ууу преди 9 години
До УКРАИНЕЦащото сега сме цъфнали За твое сведение с една заплата можеше да си купиш 2 000 хляба а сега 250 само че ти тогава си бил на баща ти у ПУТУРИТЕ кога е пасал козите а като толкова ти харесва марш в украйна абе то имал я вече