Миграционната криза в ЕС ще продължи дълго!

Планира се постоянен механизъм за заселване на мигранти
Обновена: 5 сеп 2015 18:14 | 5 сеп 2015 15:41, Елка Василева
148
Миграционната криза в ЕС ще продължи дълго!
Снимка: Reuters

Миграционната криза в ЕС ще продължи дълго и трябва да се готвим за решаване на този проблем в дългосрочна перспектива. Това заяви върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини в края на неофициалната среща на външните министри на ЕС в Люксембург.

 "Трябва да се разбере, че сегашната криза не е извънредна ситуация, която скоро ще отмени. Тя ще продължи дълго, това е криза, с която ни предстои дълго време да имаме работа", подчерта Могерини, цитирана от ТАСС.

Още по темата

ЕС планира да създаде "постоянен механизъм за заселване на мигранти по страните от общността, като броят на приеманите мигранти трябва да бъде определен пропорционално на размерите на страните членки на ЕС", заяви министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн, чиято страна председателства ЕС.

През Гърция и Италия от началото на годината в ЕС са влезли 310 000 мигранти, допълни Аселборн, цитиран от ТАСС.

 "През Гърция в Европа са влезли 110 000 души, а през Италия - още 200 000", уточни люксембургският външен министър.

ЕС свиква извънредна среща на външните и вътрешните министри на 5 - 6 октомври, за да обсъдят миграционната ситуация в Унгария, съобщи Аселборн.

 "На 5 и 6 ще има специална среща на външните и вътрешните министри, за да обсъдят миграционната ситуация в Унгария, маршрута на движение на мигрантите през Балканите", каза още люксембургският първи дипломат.

Той потвърди, че на 9 октомври в Европарламента в Страсбург Европейската комисия ще представи нови пакетни предложения по проблемите на миграцията. Според непотвърдена засега информация ЕК ще предложи да се увеличат квотите на прием на бежанци от 40 000 до 160 000 тази година.

Тези предложения ще бъдат разгледани на 14 септември в Брюксел на насрочената за тогава среща на външните министри на 28-те.

За решаването на миграционната криза ЕС "значително ще активизира" усилията за нормализиране на ситуацията в Либия и Сирия, взаимодействайки си и с Иран, допълни Могерини.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: ЕСмиграционна криза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И те не искат да са далеч от домовете Никой не си настанява бежанци в хола, но им се създава условие за минимален човешки стандартЖени деца, мъже в трудоспособна възраст, дайте им да печелят и работят, да развиват икономиката и да създават работни места Бежанците са един шнас който зависи как обществото се възползва. Това може да е застраховка срещу ИД която *** на вратата на Балканите Това е шанс за демограския срив. Никой няма да краде на *** културата или ценостите, не са им изпотрябва
45
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
айде *** почвай да се пънеш -АК47, мини, разтрели, концлагер, газови камери, кво още?*** велик на думи, на безащити жени деца бягащи от ужаса на войната на думи стрля с АК47, взривява, изгаря в камери и т.н. всеки ден в форума!И с какво тогава *** е по различен от главорезите ИД от които той така се възмущава?А в деиствителноста как си представя *** да стане? изправя се пред тях, жените децата клети хора и кво почва стреляне на месо, гори ги живи ли що ли? Представа за деиствителноста?
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До varg Футболните агитки са начин на управление на тълпата .. на европейската ***.. Те са смели само когато ЦРУ им нареди.. Смели са най вече срещу руснаци.. като поляците
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейската Комисия ни казва - Самоубийте се.. Нека първо *** да дадът пример да се хвърлят от голямата скала или да се метнат дълъдър от нос Калиакра
42
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лека му пръст на детето от снимката.... Но от какво е бягал бащата, който се е заселил в Турция и имал постоянна работа? Ако е бягал от нещо как на следващият ден се върнал без проблемно в Сирия за да погребе семейството си?Какъв човек трябва да качи семейството си в лодка , знаеки че никой не може да плува.... Не трябва да обвиняват Европа за случващото се а бащата.... Всичко е манипулация на медиите , 90% от тези хора са икономически емигранти.... Най- важният въпрос : ЗАЩО САЩ МЪЛЧАТ КАТО
41
0
 
5
 
! Отговори
Вькторьа Бичкова преди 8 години
Добре че ние рускините се уредихме с бг паспортиБлагодаря и на моята шефка Сейнс Ранделакис за връзките да се наредя в 112
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на никой не му пука какво ЕС планира. Няма право ЕС да ни казва какво да правим.България трябва да депортира всички мигранти.Много е важно за България да остане българска.България на българите!14/88
39
0
 
8
 
! Отговори
souz mir sat преди 8 години
Usa pravi kapital kontrol na sredizemno more i eu.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто трябваше овреме да смажат ИД, с което както разбирам се зае Русия, а не да се чудят къде да ги дянат сега тези хора
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е окупационна армия от наемници на САЩ под прикритие на бежанци
36
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНа нас като най-бързо обезлюдяваща се държава ще ни набутат най-голямата квота....Може и да станете хора, имате нужда от подобрител на нацията.
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На нас като най-бързо обезлюдяваща се държава ще ни набутат най-голямата квота.
34
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом европа се оправи с 2 милиона от бг ще се справи и с тези бежанци.
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** са със 5-6 пъти по-голям размножителен коефицент . Франция вече *** държава .. Западна Германия също е пълно с ***
32
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
добре ще приемаме бежанци а какво ще стане с техните страни това са освободенитеритории от хора останали са ид и петролните кладенци дали пък безмозъчнитетръстове не целят точно това разчистване на терена от *** и да си крадат на воляпетрола европа да бъде унищожена и асимилирана християнството ликвидирано каквавеселба само
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това изявление на Моргерини руските Медии , пишат , че България ще стане временен лагер за бежанци , докато разпределят.
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не мога да разбера. Войната в Сирия е от почти 3 години, в Ирак още по-преди, глада в Африка си е постоянен, Бангладеш, Сомалия, Мали, Еритрея, Конго, откакто са създадени като държави са гола вода... Е как така изведнъж в последния месец огромни маси хора от тези и други държави вкупом решиха, че трябва да дойдат в Европа?! Че и хиляди евро извадиха, за да си платят пътя?
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрахте ли,че е време да напускаме ЕС!!!!!!Колкото повече седим вътре,толкова повече и по-големи квоти за емигранти ще приемаме и удобряваме!!!!
28
0
 
21
 
! Отговори
вие питате преди 8 години
Вие питате: Кога ще приключи войната срещу ИД? Кога ще спре потокът от бежанци?Ние отговаряме: Никога. Защото американските оръжейни концерни печелят по 10 милиона долара на ден от тази война.
27
0
 
22
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Хиляди мигранти през моретопревземат с лодки континента.А Европа чака бъдеще коетоще е със милиони минарета!