Няма опасност от ислямизация на Европа, смята Алгафари

Повечето бежанци били достатъчно добре финансово
Обновена: 15 сеп 2015 12:32 | 15 сеп 2015 09:52,
68
Няма опасност от ислямизация на Европа, смята Алгафари
Снимка: кадър bTV

Няма опасност Европа да се ислямизира заради бежанската вълна, заяви в сутрешния блок на bTV Нидал Алгафари. Според него в момента е популярно да се говори за това, но не е възможно да се случи.

В студиото бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев подкрепи думите му. Той наблегна на факта, че ЕС има 505 млн. граждани, а бежанците са около 200-300 хиляди. Според него това не е такъв голям процент от населението и опасност от ислямизация няма.

Керемедчиев допълни, че трябва да има разграничение между бежанци и икономическите мигранти. Според него последните са голяма част от потока, който навлиза в Европа.

"Когато наистина започнем да помагаме на бежанците, които бягат от войната и да ограничаваме мигрантите, които всъщност искат да живеят по-добре, ще помагаме на хората, които са в беда", посочи той.

Според Алгафари бягащите от война бежанци наистина са малък процент от тълпите, които заливат Европа. По-голямата част от тях са икономически мигранти и идват от места, където на практика няма война, посочи той. Алгафари допълни, че голяма част от бежанците са кюрди, които са “подкокоросани да тръгнат към Европа“, а не бягат от война.

Той допълни, че те идват с достатъчно добри финансови средства и искат да се устроят в Европа. Керемедчиев заяви, че целта на повечето е Германия, защото там имат близки и познати.

Те подчертаха, че Германия подбира хората, които приема. Целта им е да дадат убежище основно на хора с добри професии и образование - лекари, инженери и други. Официална политика на британското външно министерство е да подбере хора с образование, допълни Керемедчиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
20
 
! Отговори
Ванко преди 8 години
Няма опасност,няма,само ,че като ракът шизофренията и растежът на брадата,не ги усещаш кога са се развили!
26
1
 
26
 
! Отговори
K.Коцев преди 8 години
Интересно,защо богатите арабски държави не са приели нито един бежанец?! Защо изобщо не ги подпомогнаха?! Появи се съобщение,че Саудитска Арабия имала 100,000 ОБОРУДВАНИ па латки и не ги приемат?! Нали са техни едноверци и техни братя по произход?! А сега предлагат само на Германия / ще последват предложния и до останалите европейски страни / да се строят БЕЗПЛАТНО 200 ДЖАМИИ ?! Те не са необходими на европейците!Нима е без значение факта,че повече от половината бежанци са мъже?!
25
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-гадното е, че заради такива като Борисов ще страдат децата ни. Те ще понесат удара на мигрантите които НИКОГА няма да приемат Християнството и когато станат мнозинство ще бъдат БЕЗМИЛОСТНИ към нас, защото така ги учи Корана. И все още им които пишат тук, браво Бойко. Дано да са платени защото управлението на държавата е трагично. Има интервю на Умберто Еко в което ни казва, България първа ще бъде заличена. И отново викайте, браво Бойко. Той първи ще избяга когато стане страшно у нас!Мислете!
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отворете сайта Будна ера и ще видите това което не се показва за мигрантите, наглистта, нахалството, мръсотията, скандиранията Аллах е велик, псуването и цинизмите, хвърлянето на камъни, незачитането на нищо!!!! Вижте и тогава вярвайте на този подлец Алгафари. Каква телевизия е тази БТВ, не напразно я наричат Бурса телевизия.
23
1
 
24
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Много жалко,че не само европейските ръководители,ами и у нас много знаещи хора стигат до извода,че НЯМА ОПАСНОСТ от ислямизация на Европа-пълни глупости! Има и още как! Това, което наблюдаваме е насилствено настаняване в Европа на мюсюлмани - освен бажанците всекидневно пристигат стотици хора от Изтока,за които,поне засега,никой не държи сметка?! Използва се човеколюбието на европейците,а после със "същата любов" ще ни секат главите!Затова ли трябва да ги приемаме с отворени обятия ?!
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алгафари се оказа стар далавераджия, на едни избори събирал пари за БСП, на други за друга партия, а сега отново се е продал. Прибирането на бежанци-ислямисти ще ускори затриването на България. В страни като Унгария, Словакия, Германия, Франция, Сърбия има жестоко несъгласие да се приемат тези т.н. бежанци. Там ще избухнат бунтове, неиБежно е. Какво правим ние? Мълчим и с мълчанието си дава одобрение за навлизането на исляма, тази отвратителна религия спряла развитието ни 500 години. Стига!!!!
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина бежанците получават 65 лв. месечно джобни пари, това е вярно. Останалото до 1100 е платената от държавата храна, спане, медицински грижи, ток, вода, отопление.
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BTV е с ислямска насоченост, сега започва и пропагандата, скоро открито ще се проповядва и ислям.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз вервам само на Алгафари на това ,че очите ми виждат какви са не
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало журналята, оправете си статията, недейте се излагав ЕС не са 55 млн. граждани а 500 милиона
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС няма 55 милиона граждани, а са поне 500 милиона. 55 милиона са мюсюлманите, дошли през годините, които за наше щастие въобще не копнеят за ислямизация на Европа по простата причина, че точно от ислямизацията са избягали. Тия, дето сега идват доста бързо ще бъдат претопени в европейските порядки. Вярно, че покрай бежанците са дошли доста терористи, които ще направят някой и друг проблем
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заклет комунист, обсъжда проблемите на Европа, която всеки комунист, принципно не обича, защото люби братушките.Да се изказва Алгафари за положението в Русия, живота на хората, стандарта там и т.н....политическата система, която реално я няма...за пропагандата и насаждането на омраза към целия външен свят...ей такива неща да коментира Алгафари...Европа има кой да я мисли...Да обясни, защо бежанците искат да емигрират в Европа, а не в Русия?? При положение, че там е раят на земята.
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя нагаждач Алгафари пръв ще пусне брада до кръста, ако ИД стигне до българските граници.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тия мигранти !Никои ли не вижда ,че повечето от тях са мъжеЗащо няма жени защо не дойдат жените и сестрите им а искат да таковат нашите жени
13
0
 
15
 
! Отговори
изтрещял преди 8 години
Алгафарито и то изтрещя.И си мисли, че ще ни приспи.Жалък клоун.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вервайте му
11
0
 
20
 
! Отговори
Неук преди 8 години
Г-н Алгафари, на всяко гърне сте мерудия по въпросите за сирийците. Много сте учен явно, но за съжаление не Ви личи. Още повече, че говорите глупости. Колкото до едно Ваше предишно участие, в което говорите, че всички културни паметници били взривени на ужким - моля Ви имате Интернет има и спътникови снимки преди и след взривовете. Явно е, че лъжете нагло. Хайде сега по мило и по драго да ни оставите сами да преценяваме, кое е истина. Иначе ще ви дойдат на гости едни приятели от ...Вие знаете.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета и ми става смешно, макар че е тъжно. Един основен процен от тези хора никога не са виждали течаща вода и елекрически ток през живота си. Кого заблуждават тези господа Алгафари и другия?
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В качеството на какъв се изказва камарад алгафари?
8
0
 
21
 
! Отговори
God преди 8 години
А защо не каже каква част от сегашното население на Европа са мюмюни? И бежанците са над 300 000 само до сега. Ако продължават да идват с тези темпове е напълно възможно да станат милион. След 10-15 г. ще станат поне тройно и като си приберат и семействата (или поне ще ги представят за такива) ще станат минимум петорно повече. В момента в ЕС живеят повече от 20 млн. мюмюни, които представляват ок. 4% от населението. Това е почти колкото населението на Сирия (преди войната) или Саудитска арабия.