Едно дете бежанец, една рисунка, а всъщност два свята

Малко сирийско дете остави ценен подарък на германски полицаи
25 сеп 2015 21:30,
75
Едно дете бежанец, една рисунка, а всъщност два свята
Снимка: Twitter

Ужасът в Сирия и надеждата за нов живот в Германия през очите на едно дете разчувства германците, съобщава "Зюдойче Цайтунг".

Полицията в Байерн е споделила снимката в Twitter профила си с коментар, че това е подарък за полицаите от едно сирийско дете, намерило убежище със семейството си в Пасау.

Отляво е Сирия - такава, каквато детето я е видяло и помни - с разрушения, бомби, хаос, убити хора. А отдясно е Германия през неговия поглед - малка къща, пътека до нея и семейството отпред. А германското знаме е оградено в сърчице.

Детето е нарисувало картината, докато е чакало да бъде регистрирано в Пасау. Към момента то е с родителите си в къща под наем. Тъй като обработката на документите може да отнеме до 6 часа, в полицейското управление за децата има пособия за рисуване и различни забавления за децата.

Толкова много деца са минали през полицейското управление в Пасау, че полицайте вече са си направили цяла стена с рисунките им. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
14
 
! Отговори
! преди 8 години
Къде са сега ония гнусни немски толерастчета където искаха да ни режат оградата и приветстваха бежанците?! Що не чувам за тях вече.....дали самата Германия не се замисля за огради, мммм?! То е лесно на чужд гръб на една уж варварска страна да се правиш на толераст!
26
1
 
20
 
! Отговори
! преди 8 години
Ние сме се нагледали на толкова постановки, че само за секунди всеки нормален тази я разнищва.....тя е толкова нелепа и аматьорска, че няма накъде. Ама, така е, колкото ние сме се нагледали на просяци, които после бягат с патерици под ръка, внезапно им израства крайник, малцинства със шкембета и почти винаги пияни или в игралните зали....Един наистина беден и нормален човек няма пари за алкохол и хазарт! Та при нас тая пропаганда и за минута няма да мине....в Германия може да издържи повече.....
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички вече знаят,че ИД е създадена от САЩ.Знаем,че Русия още преди 3г.е искала да се отстрани Ассад заради опасения от вътрешен конфликт.САЩ не са искали да го свалят по мирен път,защото това обезмисля последващите им действия.И след като стана белята,ЕС можеше да предотврати това бедствие.Блокиране на всички външни граници.Специалисти,които да пропускат чрез проучване само сирийци,бягащи от войната и проблема щеше да бъде решен.Много е просто,но за триполовите явно е сложно.
24
4
 
32
 
! Отговори
Поро преди 8 години
Няма да ви мине номера това е рисувано от някой брадат арабин ислямист!!!
23
1
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
То че е пропаганда,пропаганда е,ама е дело на на голям мозък!Удри хората в сърцето,та да се съгласят на нещо,дето ще им излезе после през носа(кърваво).Абе,щом им харесва-хак им е!
22
3
 
14
 
! Отговори
! преди 8 години
Пустиняк ли си, *** ли си, не те знам.....не искам и да те знам! Нормалните хора по цял свят задавт един и същи въпрос: Защо мигрантите се стремят към едни от най-осигурените държави в света?! Ако бягаш от страх ще се спреш на първото сигурно място....тия пресичат по 7-8 напълно спокойни държави за да стигнат до дадена дестинация, която да им осигури в пъти по-добър живот, отколкото техния предишен....И това е само при получаване на социални помощи. Прочети колко от мигрантите са бежанци!
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Cheta nqkoi komentari i mi stava smeshno!Kakvo mu ima tolkova trudno da se narisuva risunkata ot Detenceto za polic...:nemojah da razbera nqkoi Bulgaristanci zashto ne vqrvat?!?
20
0
 
6
 
! Отговори
! преди 8 години
И, ***, нали знаете, че Байерн на български се превежда Бавария, югоизточна и много богата провинция на Германия. Ама що ли питам....вие сте просто неадекватни.
19
29
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 8 години
Болни, празноглави хора сте с вашите коментари. Затънали в провинциална еснафщина, мнителност и от многото скапан алкохол, с мания за величие. Ако изобщо можехте да надраснете промитото си с жлъчна пропаганда съзнание, може би щяхте да попътувате и да видите истината. Но ви е страх, щот сте прости. В Мюнхен, и въобще в Бавария, ежедневно пристигат цели семейства, хора с надежда и признателност в очите. Естесествено, не всички са ок. Но кои сте вие, стоещи в мизерните си кочини, че знаете кои са?
18
2
 
23
 
! Отговори
! преди 8 години
Айде стига вече с тая пропаганда.....Аз пък виждам вляво Германия с бежанци и вдясно сегашната Германия....Дете може да е дало рисунката, ама кой я е нарисувал?! Достатъчно материал изтече по темата....идвали в Европа заради големите пари, жените без бурки и т.н. А някои идват и за да сеят смърт! Когато Балканите са били под робство не знам да е имало Велико преселение, всички народи са останали да се борят за свободата си! Тия да се оправят, то да избягаш е най-лесно....
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Da, be, da. I toi znae flaga na Germania i kakvo e lavrov venets :)) (niamam kirilitsa na telefona.)
16
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долнопробна пропаганда, творение на нечий болен мозък...
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе на тия къде са им жените и децата къде са им семействата май болшинството си са джихадистчетаами колко българи могат да извадят толкова пари колкото тия са платили за транспорт и преминаванеи престанете от изключението да правите правилодецата са адно изключение около 1 на 1000 и само тях не тикат под носовете
14
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
стига простотии бре американски *** - *** мършида деца има и жени има и само тях показвата другите 90% здрави прави мъже не се бият за страната си ами тръгнали да търсят наготовощо не идат при судитците - щото не ги искат и не ги пускат а били едноверции били благородни мюсюлмани тия писачи на такива статии са антибългари и са си направо за провесване
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни глупости и евтина пропаганда. Тея нашественици повече права имат вече отколкото редовите граждани на ес. Пробвайте се се да потрошите хотел и после кажете какво ви се е случило. А на пришълците?
12
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а дали детето е нарисувало картината? такава картинка и аз мога да нарисувам и да я представя от името на сестра ми. Евтин пиар. А на журналистите които използват думата бежанци трябва да им отнемат правата.
11
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разчувствали се германците викате? Не е добре за света, ако германците не са вече това, което бяха...
10
2
 
34
 
! Отговори
фт преди 8 години
В недалечно бъдеще флаговете от двете страни на рисунката ще си разменят местата.
9
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли да покажете рисунка на българско детенце на същата възраст? Може на гермаче, поляче, русначе, ако искате на филипинче или японче.
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо точно Германия, само там ли няма война ???