Едно дете бежанец, една рисунка, а всъщност два свята

Малко сирийско дете остави ценен подарък на германски полицаи
25 сеп 2015 21:30,
75
Едно дете бежанец, една рисунка, а всъщност два свята
Снимка: Twitter

Ужасът в Сирия и надеждата за нов живот в Германия през очите на едно дете разчувства германците, съобщава "Зюдойче Цайтунг".

Полицията в Байерн е споделила снимката в Twitter профила си с коментар, че това е подарък за полицаите от едно сирийско дете, намерило убежище със семейството си в Пасау.

Отляво е Сирия - такава, каквато детето я е видяло и помни - с разрушения, бомби, хаос, убити хора. А отдясно е Германия през неговия поглед - малка къща, пътека до нея и семейството отпред. А германското знаме е оградено в сърчице.

Детето е нарисувало картината, докато е чакало да бъде регистрирано в Пасау. Към момента то е с родителите си в къща под наем. Тъй като обработката на документите може да отнеме до 6 часа, в полицейското управление за децата има пособия за рисуване и различни забавления за децата.

Толкова много деца са минали през полицейското управление в Пасау, че полицайте вече са си направили цяла стена с рисунките им. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
38
 
! Отговори
мишок преди 8 години
....с една дума от днес заради тази рисунка да заобичам всички навлеци представящи се за бежанци и да започна да заделям половината си заплата за тях , а детето ми да ходи като Гаврош и да седи гладно..........ае стига с тая евтина пропаганда бе , пфууууу аман вече от простотии !
6
4
 
53
 
! Отговори
патриот преди 8 години
стига с тази пропаганда, вече ставате жалки...
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Инвалидът който ходи с откъснат крак не е ли прекалено?
4
4
 
49
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Това не е детска рисунка.
3
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прочетете съседната статия. Как изстрадалите бежанци пилеят милиони за хазарт и изобщо не им хрумва да работят! Защо не направите такава рисунка!?
2
4
 
58
 
! Отговори
. преди 8 години
Детските рисунки са цял един нов свят и когато децата ги подаряват е много мил жест, но ... Това тук е толкова режисирано, че повече не може. Поредното сладко миличко нещо, което да ни накара да сме толерантни. Пропагандата действа съвсем безсрамно...
1
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига вече с тези "сърцераздирателни" истории. Преди петнадесетина години, ние българите не можехме да влизаме в западните държави, искаха ни визи, някой да ни покани, разпитваха ни разни типове в посолствата. И днес трябва да се "молим", за да отидем по някакъв повод в Щатите. А тези, без документи, без нищо и трябва да им се дава... Просто е нахално. Германците са си създали благата с много труд, тези мързеливци само ще тежат на социалната система, те никога няма да се интегрират...