"Подстрижката" на гръцкия дълг – неизбежна!

До края на годината 200 млрд. евро може да бъдат отписани
27 окт 2015 14:08,
25
"Подстрижката" на гръцкия дълг – неизбежна!
Снимка: flickr

 

"Подстрижката" на гръцкия дълг е неизбежна, а до края на годината на Гърция ще бъдат опростени около 200 млрд. евро от този дълг,  твърди германският в. "Билд", цитиран днес от гръцкото издание нюз.ин.

В публикацията, която според "Билд" се основавала на вътрешен секретен документ на Дойче банк, се посочва, че "подстрижката" на гръцкия дълг трябва да бъде в размер на 200 млрд. Евро.

"Тази "подстрижка" ще дойде и ще е скъпа", пише "Билд" в материала, като се позовава на оценки на анализатори на Дойче банк, за които изданието  твърди, че ги има на разположение.

В документа се казвало, че "въз основа на вътрешни изчисления на банката, нейните икономисти стигали до извода, че на Гърция до края на годината ще трябва да бъдат опростени около 200 млрд. евро дълг".

А това, според секретния документ на банката, означавало, че тази сума трябва да бъде разпределена така, че на всеки жител на Европа щели да се паднат приблизително по 700 евро от орязания гръцки дълг.

До края на годината дългът на Гърция ще достигне около 340 млрд. евро, тоест 200 на сто от брутния вътрешен продукт на страната. Той ще възлиза на 140 на сто повече, отколкото европейските договори разрешават и значително повече, отколкото страната може да погасява в бъдеще, пише "Билд".

Германският вестник твърди още, че нито един икономист вече не вярвал, че Гърция може да погаси със собствени сили огромния си дълг.

"Билд" смята, че решението за орязването на гръцкия дълг ще бъде взето в края на годината след консултации на гръцкото правителство с кредиторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
дфд преди 8 години
какви са тези внушения. неизбежна. неизбежна е л акоми ята за пари, а да г рабиш народа си не е неизбежно. стига сте писали пр осто тии. и откога вече няма св обода на словото.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
6te platish 6te platish nomer 21 i 6te peesh pesen i 6te platish .... kato sme tapaci i ne glasuvame, protestirame do krai 6te platish 6te platish .... smeshnik
14
1
 
7
 
! Отговори
отказвам преди 8 години
Отказвам да плащам за някой друг, та аз едва преживявам.
13
0
 
18
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Общо Гърция ще получи бакшиш от 350 милиарда. Да се готвят Испания, Португалия, Франция. Източна Европа пак ще пие една студена вода.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати значи в Обединена Европа един пие, друг плаща , а трети го бият и наказват за назидание на всички....Лошо изглежда, че в таз групичка на битите са България и Румъния.Щеше да било, да бъде - икономии , орязани бюджети,масови съкращения,приватизация и намаление на пенсиите и заплатите - оказаха се само думи отнесени от вятъра...
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците може да са мързеливи, но знаят как да ползват определени лостове и нямат нито срам нито морал, който да ги възпира. Аз би протестирал, ако протестът ми не се чуе, тогава бих заплашил с напускане от Еврозоната и обръщане към Русия! Това също е лост, който нашите политици трябва да използват. Да видим тогава дали ЕС ще продължи с простотии те си! Да видим тогава как големите като Кауфланд биха виреели в България.
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 15 години бях възхитен от идеята за ЕС. Вярвах в ЕС, защото идеята е много добра. Но от 3-4 години съм на мнение, че такива идеи трябва да бъдат реализирани от идеалисти, морални и технически компетентни хора, които не се подават на популизъм. ЕС се превърна в една сбирщина, в които едните плащат, а другите крадат и харчат. Днес искам ЕС да се разпадне, защото това е нефункционална структура, която вместо интеграция и обединение сее само разединение и несигурност. ЕС е смешен вече!
9
3
 
25
 
! Отговори
:):):) преди 8 години
Хайде Тиквата сега да излезе и да ми каже колко е зле в Гърция и колко е хубаво в България. Хайде сега някой малoумeн гербероид да каже, че Ципрас бил ***, а *** бил много умен.
8
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo! Europa za poreden pat dokazva kolko silna solidarna i demopkratichna sreda e! Obicham te europa!
7
1
 
12
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
До Анонимен 3До като ни управляват мутри и такива, докато западняците си мръднат пръста, някои от нашите гърли казват - YESS така ще е. Толкова избори минаха и тъй ли заслепения българин не си набра гъби, че да ги отвее тези навлеци... Хак да ви е гъбари, дано не сте сбъркали гъбите с МУХОМОРКИ... !!!
6
1
 
15
 
! Отговори
Смях преди 8 години
Писна ми от ционстки изцепки !!!!! На всеки нормално мислещ е ясно кой контролира банките и най вече раздава кредитите.... След като са давали да си поемат отговорността, никой от нас не е длъжен да плаща ТЕХНИЯ РИСК !!! Не съм чул ционистка банка да е фалирала време е Дойче банк да фалира макар че Ротшилд и Барух бълха ги ухапала.... Но не могат продажните политици от наше име да решават кой ще спасява банката кръвопиец... И също така ми е интересно колко ПРОЦЕНТА от БОКОВИЯ дълг ще ни опростят
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Между другото... откъде идва названието на Европа!? От древно-тракийското име на Марица - Хебър! Оттам и областта Европа в европейската част на Турция. Гърците е напълно възможно да ядат и пият безплатно, ако кръчмаря е залухав лицемерен евро-******* какъвто си е.
4
3
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Ами като продадат половината Гърция и няколко острова и после се хапнат за г...а колко му е, като нашата авиокомпания "БАЛКАН", пък само тя ли... Честито ви Шенгенска зона ...
3
3
 
26
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Гърците за пореден път ще докажат,че е напълно възможно да ядеш и пиеш,а друг да ти плати сметката.Ние тук си се занимаваме с разни воленовци,бойковци и всякаква подобна ***.
2
2
 
23
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ до №1 преди 8 години
Хайде да не се подлъгваме по гръцкия ПРИМЕР.Още на времето, френският президент Валери Жискар деСтен е казал, че Европа без Гърция е като дете без акт за раждане.Съвременната ренесансова Европа е плод на идеалисти утописти, които почти 20 века след залеза на елинизма се заемат да го възраждат и на тази база да изградят една нова епоха, епохата на Ренесанса. ЕВРОПА ДО ПОСЛЕДНО ЩЕ ДОНДУРКА СВОЯТА ИЛЮЗИЯ ГЪРЦИЯ, ЗАЩОТО НА ТАЗИ ИЛЮЗИЯ СЕ КРЕПИ ЕВРОПЕЙСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ.
1
7
 
19
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
не ми пука за гърчолята...., да плачат, да измрът. Лошото е , че съседите поквариха цяла Европа с балонските си заплати и разгулния си живот. Да не говорим, че у нас младите се обиждат, ако им предложиш заплата под 1000 евро и напускат България, а навън сега нищо добро не ги чака. Мнението ми е не за "черноработниците", а за новия елит на България, една прослойка от младежта, призвана да създаде просперитета на Родината. Те именно се мръщят на заплата по-малко от 1000 евро, сравнявайки се с гръцките си връстници. В чужбина българчетата са използвани най-безогледно, като не им позволяват рас