Парче от Берлинската стена - в Брюксел

Реставрираният блок бе открит от Кристалина Георгиева
9 ное 2015 20:00,
8
Парче от Берлинската стена - в Брюксел
Снимка: ЕК

Панел от Берлинската стена бе открит пред централата на Европейската комисия в Брюксел.

Реставрираният блок бе открит от зам.-шефката на ЕК Кристалина Георгиева, министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле и европейският комисар Гюнтер Йотингер.

По-късно към тях се присъедини президентът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Тържествената церемония отбеляза годишнината от падането на стената, която физически и символично разделяше Европа през Студената война, и 25-тата годишнина от Обединението на Германия.

Автентичното парче е високо 3,6 м и тежи 3 тона, а върху него има графит с изображение на американския президент Джон Ф. Кенеди. То ще бъде постоянно изложено в пешеходното пространство пред входа на сградата на ЕК като символ на разширена и обединена Европа.

"Падането на Берлинската стена беше исторически момент за Германия и за цяла Европа. От днес това парче от историята ще стои пред централната сграда на Европейската комисия, за да ни напомня защо всички днес сме тук – за да пазим мира, просперитета и единността на континента.", каза Кристалина Георгиева.

Германският финансов министър Волфганг Шойбле, който е сред подписалите Договора за обединението на Германия през 1990 г. от името на федералното правителство, призова винаги да се помни, че Германия успя в обединението си, защото Европа също искаше нейното разделение да бъде преодоляно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Автентично парче от кльона на турската граница****** **** ** ***
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия,която е окупирана държава в която населението се преследва ,ако дискутира истинската история на Втората световна война и равинската доктрина 6 милиона,която остана същия номер поради тази причина когато се смени плочата в Аушвиц бе обединена за да се изтегли Русия,обгради с ядрени ракети и най-способното и дисциплинирано население да се впрегне да хрантути и въоръжава ционистките търтеи.
6
0
 
4
 
! Отговори
честито преди 8 години
Първата копка е направенаБерлинската стена трябва отново да бъде издигната но този път около ЕвроПарламента в Брюксел за да ги предпази от прийждащата на талази Емигрантска вълна и Народната любов от Старият Континент около Нея
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добрата ученичка...
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В недалечно бъдеще там ще бъде открит паметник на последния европеец !
3
0
 
11
 
! Отговори
пссссс преди 8 години
Ненормална работа !
2
0
 
10
 
! Отговори
тренировка преди 8 години
Много скоро както е тръгнало Сталинка ще може да открива нови и нови огради из ЕС да благодари на Ме$кел ханъм.
1
1
 
11
 
! Отговори
БОЦ преди 8 години
Боже, Боже, само нашта се е наела да открие един безмислен паметник!