Мюсюлманинът Хан стана новият кмет на Лондон

Пакистанецът победи с 11% консерватора Зак Голсмид
Обновена: 6 май 2016 22:42 | 6 май 2016 22:34,
250
Мюсюлманинът Хан стана новият кмет на Лондон
Снимка: Reuters

Лейбъристът Садик Хан спечели изборите за кмет на Лондон с 11 процента пред консерватора Зак Голдсмит.

Така Хан, който е от пакистански произход, стана първият градоначалник мюсюлманин на британската столица.

Лейбъристът получава 45 процента от гласовете на произведените вчера избори, а консерваторът - 35 на сто. Това сочат резултатите от всички окръзи на града, предаде Sky News, цитирана от "Фокус".

Садик Хан, който произхожда от скромно семейство, се обявява твърдо за оставането на Великобритания в ЕС, докато Зак Голдсмит – потомък на аристократичен род, иска страната да напусне ЕС.

Британците гласуваха още за местни съвети в Англия и за регионални парламенти на Шотландия, Северна Ирландия и Уелс, информира БНР.

Лейбъристката партия понесе загуби на регионалните и местните избори. Лейбъристите се справиха зле на десетки избирателни райони в Шотландия, Уелс, части от Англия и в Северна Ирландия.

След преброяване на две трети от гласовете те отбелязват малки промени в позициите си в Англия, 9-процентна загуба в Шотландия и лек спад в Уелс.

Антиимигрантската и евроскептична Партия за независимост на Обединеното кралство спечели първите си места в регионалния парламент на Уелс. ЮКИП си осигури седем мандата и обеща да използва този свой изборен успех в кампанията си за излизане на Великобритания от Европейския съюз - въпрос, по който британците ще гласуват на референдум на 23 юни.

Избирателната активност е била около 37 процента, по-ниска от обичайното за местни избори във Великобритания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
5
 
! Отговори
С преди 7 години
Ами те май не се завъждат, не могат да виреят тук :) мюслимите, няма подходяща почва за тях.
84
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямистите виреят много по комфортно в толерастка Европа, отколкото в повечето страни от арабския свят!
83
15
 
4
 
! Отговори
Pasha преди 7 години
Da mu e chestito na choveka, Muslimanite sa Gordi, da jivee Muslim.
82
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сам по себе си човека може да е приемлив и свестен, но не той е проблема.Първо, защо не се откаже от мюсюлманството? Оставили Пакистан, да оставят и нравите си там. Ако пък е много хубаво - върнете се! Но големият проблем е отзвука в душите и сърцата на арабския и мюсюлмански свят. Там сега се чувстват победители и казват - ,,Британия е наша! Нашата вяра е по силна и завладява света! А християнската е болна и слаба, щом не им помага в такъв момент!''.
81
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след като президентът на сащ се казва барак хюсеин обама, кметът на лондон защо да не е садик хан? в този град 40% от местните не са англичани! англичаните едва ли могат да се нарекат християни, тяхната БъдниВечер се нарича BoxingDay - деня, в който отварят кутиите с подаръците на Санта Клаус! кого да изберат - евреина Голдсмит-Ротшилд без нито един работен ден ли? а друг е въпросът що за мюсюлманин е садик хан, както и децата му, вероятно не знае откъде се влиза в джамията.:)
80
3
 
18
 
! Отговори
простичко преди 7 години
Ами този другият Голдсмит е евреин ,и англичаните гласуваха против него
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То така както е тръгнало, някоя петилетка и наше потомче на номенклатурчици може да стане кмет на Лондон. Дейвид Свинаров - кмет на Великобритания! Съвсем обединено европейски звучи!
78
2
 
26
 
! Отговори
Кикс преди 7 години
Президента на САЩ - афроамериканец, кмета на Лондон - мюсулманин от пакистански произход! Очаквам с любопитство избора на новия папа...
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спрете да умувате! Лошият е уточнен, определен и заповядан! Казва се Володя! Другиден ще има парад, всички ще го порицаят, че размахва оръжие, а може да му спретнат и атентат. Вчера нашият президент вече го нападна като агресивен и архаичен тип, властелин на атавистични практики и враг на гей - браковете и толерантността! Другият, резервен лош е Ким Чен Хун!
76
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както е тръгнало , скоро и ИД ще участва в изборите в Германия! И ще вземе да ги спечели! Хаха
75
2
 
27
 
! Отговори
жико преди 7 години
Тая година кмет, до година - крал и кралица.
74
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тея даржави са пример за нас! Комунистите май не бяха чак такива интернационалисти. Те са били донякъде такива само когато са ходили в Испания да се сражават срещу мароканските наемници на Франко в защита на републиката. След това във френската и белгийската Съпротива.Но чак такива изпълнения като съвременните демократи няма.
73
2
 
15
 
! Отговори
реално преди 7 години
ооХХХХХХ НАКЪДЕ ОТИВА СТАРА Европа,,,,,,,НЕ случайно вече и в Англия най_популярното име е Мохамед,,,,,Преди година същото беше и в Германия,,,,,,,,И ЗА ТОВА МОЖЕМ ДА "БЛАГОДАРИМ" САМО НА ПОЛИТИКАТА И АЛЧНОСТТА НА сащ...........
72
0
 
8
 
! Отговори
666 преди 7 години
До Анонимен 30Имаше и бели кандидати, но те получиха около 4% от вота.
71
0
 
16
 
! Отговори
Иво преди 7 години
До ИсмаилА кмета на Берлин е гей, както и външния им министър скоро се ожени за приятеля си.Колкото до жената, потомка на турци, нищичко не е останало от мюсюлманската й идентичност - бореща се за правата на жените, модерна, изрусена, незабрадена -нищо общо с посестримите й от Турция, които, за жалост, стават все по-забрадени! Чак да се чудиш къде изчезнаха незабрадените от преди 15год. Най-прясна картинка от Истанбул- модерна майка с детето си, което е забрадено, явно новите образователни пра
70
1
 
0
 
! Отговори
До 118 преди 7 години
Какво да ги питам? Аз го знам от твоите, нали и ти им вярваш повече?
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно се върнало хиляда заминали. Наистина какво да кажеш повече.
68
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно момиче, работи в БНТ, днес пак трябва да има предаване, преди 4-5 години пребивава в Англия за някаква магистратура. Заяви в едно предаване посветено на връщането на младите момчета и момичета в България, че не е останала в Лондон, защото там имало много араби и мюсюлмани!!!??? Представете си, то беличко, със сини очички как са се облизвали и посягали тъмните хора, детето се е подплашило и се прибра в Родината! Толкова по въпроса.
67
0
 
26
 
! Отговори
Ванката преди 7 години
Очакваше се. Изборите им бяха в работен ден, лесно може да се познае кои 37% са гласували.
66
4
 
11
 
! Отговори
Коко преди 7 години
Абе пакистанец, мюсюлманин, ама жена му не е облечена като пингвин, нито дори е забрадена!Нито е брадясал, дори не е мустакат(като Ердоганчо), нито небръснат!Такива светски настроени ***, дето си ползват религията у дома и джамията, но не и в политиката, се изтрайват. А колкото до хомосексуалист кмет-това е кмета на Берлин, исландската министърка е лизбийка, на Люксембург министъра е гей...дааа - Европа става гейо-мюсюлманска...да живеят различните, дано поне имат мозък в главите си...