Мюсюлманинът Хан стана новият кмет на Лондон

Пакистанецът победи с 11% консерватора Зак Голсмид
Обновена: 6 май 2016 22:42 | 6 май 2016 22:34,
250
Мюсюлманинът Хан стана новият кмет на Лондон
Снимка: Reuters

Лейбъристът Садик Хан спечели изборите за кмет на Лондон с 11 процента пред консерватора Зак Голдсмит.

Така Хан, който е от пакистански произход, стана първият градоначалник мюсюлманин на британската столица.

Лейбъристът получава 45 процента от гласовете на произведените вчера избори, а консерваторът - 35 на сто. Това сочат резултатите от всички окръзи на града, предаде Sky News, цитирана от "Фокус".

Садик Хан, който произхожда от скромно семейство, се обявява твърдо за оставането на Великобритания в ЕС, докато Зак Голдсмит – потомък на аристократичен род, иска страната да напусне ЕС.

Британците гласуваха още за местни съвети в Англия и за регионални парламенти на Шотландия, Северна Ирландия и Уелс, информира БНР.

Лейбъристката партия понесе загуби на регионалните и местните избори. Лейбъристите се справиха зле на десетки избирателни райони в Шотландия, Уелс, части от Англия и в Северна Ирландия.

След преброяване на две трети от гласовете те отбелязват малки промени в позициите си в Англия, 9-процентна загуба в Шотландия и лек спад в Уелс.

Антиимигрантската и евроскептична Партия за независимост на Обединеното кралство спечели първите си места в регионалния парламент на Уелс. ЮКИП си осигури седем мандата и обеща да използва този свой изборен успех в кампанията си за излизане на Великобритания от Европейския съюз - въпрос, по който британците ще гласуват на референдум на 23 юни.

Избирателната активност е била около 37 процента, по-ниска от обичайното за местни избори във Великобритания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
8
 
! Отговори
до 103 преди 8 години
Бъди сигурен, че президентската кандидатура на Герб ще включва етническия елемент. Тя и настоящата е такава.
64
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Великата Британия отдавна се е превърнала в пакистанска колония! С бонус - црънокожи африкански джихадисти за разкош!!!
63
2
 
11
 
! Отговори
С преди 8 години
Все повече започва да ми се стои в България :).
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А презедента на САЩ какъв е? Да не би да е бял човек. Много ясно, че Тръмп ще загуби, защото *** там са много, имат право на глас и никой няма да гласува за него.Все едно тука Волен Сидеров да овладее ромския вот вместо Греб!
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
,,Избирателната активност е била около 37 процента, по-ниска от обичайното за местни избори във Великобритания.''-------------------------------------Традиционният англичанин е на изчезване, а този, който е останал, доволен и разплут от осигуреното си охолство пасува или се е настанил в някое българско село да пасе райграс и отглежда репички. Метрополиите си го връщат на английската окупация.
60
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аре на бас, че всички българи в Лондон са гласували за пакито.
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В отговор еврогейската цървулска и слугинска партия на Тиквата, ще издигне кандидатурата на бат Сали ...Нали Тиквата се слагаше за шофьор на приятеля си Дейвид , а шофьорлъка му идва отръки от времето на Тато и Царя.
58
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде Исмаиле, дай му хапченцата на 95, виж абстиненцията го е налегнала. Разбирам, почивен ден е и санитарите трябва да почивате, но какво да правят лудите?
57
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прагматичен и рационален избор. Съвременният човек не съди нито по цвета нито по вярата, а само по това колко можеш. Когато разберете това драги фанатизирани "патреоти" светът ще стане не толкова неприятно място за вас.Спомнете си, имаше и обратен кмет на Ню Йорк, както и един педофил кмет у нас който в момента се мъчи да се изкара луд за да отърве кауша.
56
0
 
10
 
! Отговори
Лин Баден преди 8 години
Остана и да е ***- тогава индилизите печелят 3 в 1- хем мюсли, хем ляв политически, хем гей! Евроатлантик та дрънка!
55
15
 
7
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
Така е. Кадиров и Кабаева управляват Русия..За пръв път в Германия жена от мигрантските среди става министър. Юристката от турски произход Айгюл Йозкан поема социалните грижи и интеграцията в кабинета на федерална провинция Долна Саксония.Родителите на Йозкан пристигат през 60-те години от Турция в Германия. Тя израства в Хамбург и завършва право. Време е г-н Местан да стане Президент.
54
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бат Сали - кмет на София!
53
2
 
8
 
! Отговори
Ингилизиин преди 8 години
Евреите управляват Европа и света от векове, сега е ред и на пакитата (мюслюлмани) да се пробват :)!
52
5
 
12
 
! Отговори
Един от вас преди 8 години
До arabinТИ внимавай с приказките, щото Путин го дърви голям точно за вас, саудитци, катарци и прочие терористична напаст...Западняците са крайно изпедерастени вече, но руснака няма да ви прости...
51
3
 
11
 
! Отговори
До Осман преди 8 години
Няма такова име като Осман във арабския свят....все едно да сравняваш Мохамед със Мехмед....измислен си ти....във арабския свят вас турците ви имат като.......
50
1
 
15
 
! Отговори
Хан преди 8 години
Пакистанец победил евреин от "аристократична фамилия"...
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ei tova e.. vsicki otivame na kino..
48
6
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Мюсюлманинът Хан едва ли е крадлив и арогантен колкото Картофка, та какво като е спечелил?
47
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали ще е евреин или пакистанец, има ли голяма разлика? Белия човек умира и това вече не може да се отрече. Тук няма да е по-различно. Не си правете илюзии, че "българския" политически "елит" и кукловодите му ви мислят нещо по-различно. Последния случай с издевателствата на онези от специалното племе, чието истинско име е забранено да се пише тук, трябва да ви покажат за пореден път накъде отиват нещата и в несъществуващата вече България.
46
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало, Лондон, имаме ли връзка с главния мозък?!? Много ги беше страх от българите, сега си сложиха мюсли да ги управлява. Нема лошо - те ще си страдат :) Да позная сега, ударно почват да строят джамийки! :) Ахахаха...