Камерън предупреди: Напуснем ли ЕС - цените скачат

За храна британците ще се бръкнат със 120 лири повече
Обновена: 23 май 2016 08:09 | 23 май 2016 07:57, Камелия Цветанова
32
Камерън предупреди: Напуснем ли ЕС -  цените скачат
Снимка: Reuters, архив

Британският премиер Дейвид Камерън предупреди вчера гласоподавателите, че ще се изправят пред по-високи цени на храните, ако страната реши да напусне ЕС на референдума на 23 юни, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Независими проучвания сочат, че излизането от ЕС ще се отрази на стойността на британската лира, което ще направи вноса по-скъп и цените в магазините ще се повишат, посочи в изявление Камерън.

Коментарите му бележат промяна в тактиката на подкрепящите оставането на Великобритания в Евросъюза - усилията се насочват към изясняване на връзката между макроикономическите рискове, които доминираха дебата около Брекзита досега, и техните потенциални последици за всекидневието на британците.

"Не става въпрос за сухата икономиката, става въпрос за икономическата сигурност на трудолюбивите семейства във Великобритания," отбелязва Камерън.

Предупреждението идва от правителствен анализ на краткосрочните последици за британците от излизането на Великобритания от ЕС.

Според документа средните седмичните разходи за храни и напитки на едно семейство ще се повишат с 3 процента или 120 британски лири (174,06 долара) годишно, а разходите за дрехи и обувки ще нараснат с 5 процента или 100 британски лири годишно.

Подкрепящите излизането на Великобритания от ЕС обаче оспорват анализа, заявявайки, че протекционистката политика на ЕС вдига цените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: ВеликобританияцениЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
9
 
! Отговори
българина преди 7 години
А защо никой не казва какво я чака Англия ако остане? То се вижда. Следващата кралица ще е шехерезада и 40 разбойник за съветници. Разпад на ***
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А БЕ НОМЕР 8 ОЩЕ ЛИ СЕ ЧУДИШ. НЯКОЙ ТАМ ДА ТИ ОБЯСНИ, ЧЕ ЕДНОТО Е РАЗХОД ЗА ХРАНА, ДРУГОТО РАЗХОД ЗА ДРЕХИПЪРВОТО Е ПО-ГОЛЯМО ОТ ВТОРОТО.Какво правят тези даскалици в помощните училища.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия са толкова зле че почнаха с глад да плашат мат'ряла. Егати смешките
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕ ОЩЕ СА СИ ИМПЕРИЯ, НЕ ГИ МИСЛЯ ТЯХ. ПЪК И 120 ЛИРИ НА ГОД0ИНА СА 10 ЛИРИ НА МЕСЕЦ. Че то кафето е две лири.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
17 - Само че ЦЯЛОТО НЕ Е СЪЩОТО, НЕ СИ РАЗБРАЛ КАКВО ПИШЕ ТАМ
15
1
 
13
 
! Отговори
Камерън - популист преди 7 години
Британистан е едно нищо. Излязат ли от ЕС освен че ще умрат от глад ще станат официално пакистанска колония.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ние, и ние го напускаме Каменрунтав и ни боли за цените у пиндостан вилает.
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа ще си поръчва директно от Китай, Индия или Азия като цяло, обикновени стоки за потребление и ще го преживее някакси без да купува с от вас с комисионна. А вие ще си останете с колониалните меринджеи и джихадисти в страната. И без това Лондонстан се запъти към шериата, ако не стане ще ги "продадете" на арабските страни и готово.
12
2
 
9
 
! Отговори
ebahti_matematikata преди 7 години
До АмериканЛичи си кой е възпитаник на помощно училище!!!А ти се зовеш американ - бахта в американеца неграмотен!!!Не може 3% от едно цяло да е повече като сума от 5% от същото цяло ! Но ти все пак се зовеш " Американ" - явно неграмотен!P.S.Не обиждай възпитаниците на помощни училища - те не са там по свой избор - докато ти си *** по свой избор - за сметка на това - за цял живот !
11
17
 
7
 
! Отговори
пешо преди 7 години
толкова години, чак сега ли се усетиха, че ако излязат от ес ще им се качат цените?? светът върви към обединение, въпреки че на руските *** не им харесва. юк няма да излезе от ес въпреки малоумната половина на гражданите си.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7, британският президент е кралицата на Великобритания :) Камерън колкото и да иска няма как да стане крал :)
9
5
 
18
 
! Отговори
EUSSR преди 7 години
Независимостта от шизофренията на брюксел няма цена .А посочените цифри даже и да са верни , са жълти стотинки .
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
срещу 120 лири годишно аз тук и 2-месеца не мога да оцелея да им имам цените
7
6
 
3
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До ebahti_matematikata:Процентите и сумите са валидни, а ти си математическия гений на някое помощно училище.Прочее, храната там е два пъти по-скъпа от загатнатото, освен ако не ядеш ***...
6
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Много спорни заключения.
5
12
 
6
 
! Отговори
ebahti_matematikata преди 7 години
"Според документа средните седмичните разходи за храни и напитки на едно семейство ще се повишат с 3 процента или 120 британски лири (174,06 долара) годишно, а разходите за дрехи и обувки ще нараснат с 5 процента или 100 британски лири годишно."Последно.... ако 3% са 120 британски лири - чудно как 5% са 100 британски лири ?!!! :) :) :)Може би въпрос на математика - журналистическа (вид извращение).
4
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия ако излязат от ЕU, mnogo Бьлгари ще останат без работа! А в Великобритания заплатите са 20 пьти по високи от колкото в Бьлгария!А в Русия е с визи за нас Бьлгарите, и заплатките им са почти като в Нас в Бьлгария! А само да се храниш с картофки е страшно!
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига ги плаши. И от излизането и от оставането нищо добро не чака Англия. Свърши времето на империите и повсемесното крадене. Колониалното ла'но почва да се сляга.
2
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС създаде безпрецедентен период на мир и благоденствие на континента, но надделее ли национализмът отново ще се върнем към нормалното положение на търговски и конвеционални войни, на постоянно мразене на съседите и изразходване на излишна енергия за глупаво противоборство!
1
7
 
46
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Англичаните клатят лодката, ама те първи ще се удавят ако се обърне.