Тихо, притеснително момче... Али – убиецът от Мюнхен!

Според "Билд" 18-годишният Али Сонболи е стрелецът
Обновена: 23 юли 2016 17:56 | 23 юли 2016 17:24,
165
Тихо, притеснително момче... Али – убиецът от Мюнхен!
Снимка: Bild

Най-тиражното немско издание - "Билд", публикува снимка на 18-годишния стрелец, който уби 9 души и рани 27 снощи в Мюнхен.

Али Сонболи (други издания използват името Али Давид Сонболи) е роден в Мюнхен, родителите му са иранци. Майката и бащата са дошли в Германия през 90-те години. Баща му е шеф на местно транспортно предприятие. 

Още по темата

 Али се е самоубил, категорична е полицията. Бил е обсебен от литература за престъпления от амок. Няма връзка с джихадистки организации.

 Али е бил под психиатрично наблюдение през последните седмици заради депресия. Той е бил жертва на мобинг от страна на съучениците си. Малко преди да направи атаката той се е провалил на един от изпитите си за завършване в училище.

 В стаята му полицията е открила статии от вестници и литература на тема амок. Иззета е книга с името "Амок в главата – защо ученици убиват". Възхищавал се е от ученика Тим Кречман, който през 2009 година в състояние на амок уби 15 свои съученици и се самоуби. 

 Като профилна снимка в социалната мрежа WhatsApp пък е използвал снимката на норвежкия атентатор Брейвик, който уби 77 души преди пет години. Атаката в търговския център стана в деня, в който се навършват пет години от убийствата в Норвегия.

 Али Давид бил изключително притеснителен и тих, в училище имал проблеми. Прекарвал времето си с компютърни игри със стрелба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се забрани Исляма в цяла Европа! Да се стимулира производството на тоалетна хартия с писаници от Корана!
1
2
 
28
 
! Отговори
Впрочем преди 7 години
Дайте нещо по-достоверно, моля. Кой ще повярва, че това голобрадо хлапе е стреляло с пистолет с изтрити номера и с 300 патрона в ученическата раничка между тетрадките и лаптопчето? Впрочем, първоначално беше разпространена друга снимка.