Британският премиер: Предстоят ни трудни времена

Излизане на страната от ЕС ще навреди на британската икономика
4 сеп 2016 09:02, Елка Василева
31
Британският премиер: Предстоят ни трудни времена
Тереза Мей. Снимка: архив, Reuters

Британската икономика ще пострада от решението за напускане на EС въпреки признаците в икономическите данни, че отражението няма да е толкова сериозно, колкото предвиждат някои. Това заяви британският премиер Тереза Мей на път към Китай за участие в срещата на върха на Г-20, предаде Ройтерс.

Предстоят ни трудни времена, заяви Мей. Видяхме, че данните дават противоречиви сигнали за ситуацията в икономиката в настоящия момент. Смятам, че тя реагира по-добре, отколкото някои предсказваха след референдума, но аз ще бъда честна и няма да лъжа, че всичко върви добре.

Мей се придружава от шефа на Банк ъв Ингланд Марк Карни и от министъра на финансите Филип Хамънд, който се обяви за фискален стимул за опазване на растежа.

Попитана за мнението й за нуждата от "фискален рестарт" - термин, използван от Хамънд по време на негова визита в Китай през юли, Мей каза, че правителственият отговор още не е твърдо определен. "Ще обмислим въпроса в зависимост от данните през есента."

Очаква се Хамънд да разхлаби контрола на предшественика си Джордж Озбърн върху държавната кесия, посочва Ройтерс.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
menta преди 7 години
До 28 Не, няма да си купя Рейндж Роувър понеже карам Тойота
25
2
 
4
 
! Отговори
28 преди 7 години
А английски стоки скоро няма да видим в България - скъпи са и са много качествени! Ти ще си купиш ли Рейндж Роувър?: ))
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност какви английски стоки се виждали да се продават в Европа? Храна? Козметика? Модни дрехи? ---------------------------------------------------------------------- Музика, музика, музика!!!!: ))BRITISH MUSIC RULES THE WORLD!!! Това им е силата. Знаете ли, че със световните си турнета и авторски права английските поп и рок звезди пълнят хазната на Британия с данъци, сигурно повече отколкото един Фолксваген плаща на Германия !!А и има нещо много над чисто финансовите приходи. Нарича се престиж и гордост.Британският флаг се вее навсякъде! Това носи повече дивиденти за една страна. А а
23
2
 
7
 
! Отговори
хъш преди 7 години
До Анонимен 26По-добре тясно скроен българин отколкото широко разпрана ***.Навеждате се на англичани, руснаци, американци, турци, гърци и какви ли не. А това че сме затънали в мизерия и не се види оправия, това не ви интересува. Аман от глобалисти, политически коментатори, социолози, дУпетати и друга такава мързелива ***.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хъшTIASNO SKROEN BULGARIN...TVOETO MNENIE NE E MNENIETO NA VSICHKI....!!!
21
7
 
7
 
! Отговори
хъш преди 7 години
До британският премиер:На никой не му пука за вас
20
8
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До АнонименВсъщност какви английски стоки се виждали да се продават в Европа? Храна? Козметика? Модни дрехи? Автомобили, електроника?--------------------- Всъщност всичко изброено, но понеже си путински и дьот, е трудно да ти се обясни. Сам си поблъскай главата в Гугъл.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност какви английски стоки се виждали да се продават в Европа? Храна? Козметика? Модни дрехи? Автомобили, електроника? При тях всичко е услуги - финансови, посредничество, офшорни зони; спекула с имоти и донякъде и военни разработки. Колко англичани биха оцелели в Европа, ако трябва да говорят чужд език, дори и френски? Ще станат световен лидер, ама друг път - САЩ, Китай, Бразилия, Япония само чакат някой англичанин да ги командва. А петролът, питейната вода и зелената енергия са шотландски.
18
3
 
7
 
! Отговори
Британец преди 7 години
Тея оттекоха...:)
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
един от директорите на фолксваген за британия вече каза по сурдинка: твърде скъпо е на този етап да закриваме заводи, но данък печалба със сигурност вече ще се осчетоводява и плаща в германия; ако местните мрънкат, ще наемаме европейци с британски паспорти, в краен случай се изнасяме в ирландия. английските лобисти са толкова вторачени в своите банки, че пренебрегват сериозни последици за работещия си клас население, а това рано или късно ще избие се върне на главите им.
16
4
 
11
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Точно Британия искаше подписването на ТТИП, щото САЩ им били най-близкия съюзник. Не заблуждавай хората!Французите са най-върлите противници на това споразумение. Ако зависеше от англичаните, ТТИП отдавна да е подписано.
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дотук ВСИЧКИ изказвания на английски министри са: всички англичани остават в Европа; никакви чужденци повече в Англия; визи за всички европейци за Англия и никакви визи за англичани за Европа; да се изказват за Еврото, но да не го приемат; да коментират Шенгенските граници, но да не са в Шенген. Нали се сещате, че това са трикове за избирателите, но на французи, немци и италианци им преля чашата?
14
3
 
9
 
! Отговори
КК преди 7 години
Горделивостта е един от 7-те смъртни гряха.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Британия се измъква от ТТИП и същевременно ще може да поддържа икономически взаимоотношения с целия свят, без ограничения! Така че, не ги мислете тях, а ми вижте безсилието на местната политическа "каста", която не може да излъчи кандидати за президент и както винаги се борят не с идеи и програми, а с компромати и купуване на гласове на изборите!! Петъчен пазар ли ще правим, или президент ще избираме?
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
англичаните просто са свикнали да нахълтват във всяка чужда страна и да я смятат за бащиния, докато когато при тях дойдат чужденци, започват да вият на умряло. не става дума за никакъв ЕС, никакви търговии и никакви общи директиви; не се заблуждавайте. всичко опира до тяхната наглост - на нито един англичанин не му пука за безмитен пазар или опазването на птиците; те просто искат да се разпореждат с всички, но на тях никой нищо да не им казва.
11
5
 
7
 
! Отговори
КК преди 7 години
Британците се борят за световно лидерство, но как ли ще си го получат ако останат извън Общия пазар? Те са 50-60 млн потенциални купувачи, но как очакват китайци и др. да инвестират в Британия ако нямат достъп до европейския пазар? Няма ли да им е по-изгодно да инвестират направо в Европа, а британците да останат на втори план?Фараж, Джонсън и ко. постигнаха целта си - наплашиха хората да гласуват против ЕС на този референдум, но последиците са неконтролируеми за тях. Кутията на Пандора е отворена и връщане назад няма. Могат да ограничат щетите ако се върнат в ЕС след втори референдум, но
10
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
петте човека, които със сигурност са гласували за брекзит и с които лично говорих, са: българин с британски паспорт, германска с британски паспорт, двама англичани пенсионери, живеещи в България (които се оплакваха, че в страната им имало емигранти???) и занзибарец, женен за ирландка. въпросният референдум далеч не е англичани срещу чужденци, а по-скоро обратното - повечето чужденци се оплакват от други чужденци, че им вземали работата.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименгласува 37 % от населението /17 млн от 64 милиона/не се обърквай ,фарашче -фашистче ...
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Додосирийцките бежанци -са по вина на Тони Блеър/подкрепил Буш за войната вИрак -която доведе до толкова много бежанци/Пакистанците ,индийците и прочие африкански иазиатски мигранти -не са от ЕС -бившите ограбени колониии си искат полагащото им се от Великата Британия.Вътрешната независима политика на англичаните по отношение на помощи и социални придобивки несе определя от ЕС-затова нИдейРива а марш от Ес /понеже е лош и нищо добро не е донесъл на англичаните ,налЕЕ/...
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Протестирали 2000 човека а за Брекзит са гласували 70% от населението. Тия са на хранилка от Брюксел.