Европа заплашена от нова дрога – уж канабис, ама не

Има много по-мощно действие от марихуаната, дори смъртоносно
16 ное 2016 10:22,
52
Европа заплашена от нова дрога – уж канабис, ама не
Снимка: архив, Reuters

Европа е изправена пред масова поява на нови синтетични наркотици, което принуждава страните членки на ЕС да затягат законите си в опит да спрат производството и трафика, посочва Европейската служба за наблюдение на наркотиците и наркоманиите, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Близо 300 нови психоактивни субстанции са се появили в Европа в периода 2013 г. - 2015 г., се казва в съвместен доклад на това ведомство и на европейската съдебна служба Евроджъст. Сигнали за тях са били подадени в специално създадената система за ранно предупреждение.

Става дума основно за синтетични канабиноиди, свързани с химически субстанции, съдържащи се в канабиса.

Канабиноидите обединяват все по-нарастващ брой психотропни химически субстанции, произведени от човека, които са впръсквани върху изсушени и стрити органични вещества, за да бъдат после пушени или са продавани в течен вид, за да бъдат впръсквани и вдишвани в електронните цигари или други устройства, посочва Американският национален институт за злоупотребите с наркотици.

Често пъти продавани като сигурна алтернатива, тези наркотици могат в действителност да имат по-мощно въздействие върху мозъка от марихуаната и ефектът от тях може да бъде в някои случаи по-сериозен, дори смъртоносен, се казва в становището на американския институт, цитирано в доклад. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 7 години
Путин е виновен. ...
2
1
 
13
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Е то от години има "клонинги" на марихуаната(канабиса) и ако човек се поразрови ще види ,че тези двойници са смъртоносни (К2 , Spice i т.н. синтетики) ! Държавата не я ЕНЯ за народа и позволява тези китайски и не само синтетики да навлязат тук понеже така вкарват нови МИЛИОНИ(МИЛИАРДИ) за "БОРБА" срещу наркотиците а РЕАЛНО полза няма а само заболели или починали хора и само държавните органи са на КИРИЗ от цялата схема за източване ! Поуката е направете канабиса легален и контролиран по аптеките
1
3
 
51
 
! Отговори
Умник преди 7 години
Тогава изкарайте билката от абсурдния списък със забранени вещества и започнете да я продавате контролирано в специални магазини, които ще плащат данъци. Хората няма да се тровят с ***, държавата ще прибира много пари, а ченгетата няма да си измиват ръцете с това, че цялата им работа в месеца е била да хванат някое лапе с една цигара. Вече е измислено в белите държави, кога и ние ще открием топлата вода?