Може ли Меркел да бъде изместена? Шулц вярва в това

Германия е добре, но не и всички германци, заяви той
13 авг 2017 20:15, Петя Славова
45
Може ли Меркел да бъде изместена? Шулц вярва в това
Снимка: БТА

Главният съперник на германската канцлерка Ангела Меркел на предстоящите избори Мартин Шулц изрази днес увереност, че може да я измести въпреки голямата й преднина в социологическите проучвания, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Шулц отбеляза по германската телевизия Цет Де Еф, че остават още шест седмици до изборите на 24 септември.
"Мисля, че все още имам добри шансове да оглавя следващото правителство", заяви той, цитиран от БТА.

Германия се радва на рекордно ниска безработица, балансиран бюджет и силна икономика, така че Шулц трябва да води тежка битка, за да победи Меркел. В телевизионното интервю той беше предизвикан да каже защо хората да гласуват за неговата Германска социалдемократическа партия, а не за Християндемократическия съюз на канцлерката.

"Германия се справя добре . . . но заявлението, че Германия се справя добре не означава, че всички германци се справят добре", заяви Шулц. "Ние трябва да сме много по-добре в доста области", каза той.

Шулц отбеляза, че неговите социалдемократи са коалиционен партньор на Меркел в правителството и заслугите за успехите не би трябвало да се приписват само на нея. Той каза, че ще се радва да състави нова т.нар. голяма коалиция след изборите, но под негово ръководство.

По думите му са необходими повече инвестиции в цифровата инфраструктура, програмите за обучение и помощта за семействата с по-ниски доходи.

Според оповестено днес проучване на социологическата агенция "Емнид" за в. "Билд" социалдемократите са увеличили подкрепата си с един пункт до 24 процента, а поддръжката за консерваторите на Меркел остава непроменена на 38 процента.

Шулц отправи критики към германската автомобилна промишленост след скандала с фалшивите дизелови емисии, като каза, чевисокоплатените "мениджъри във "Фолксваген", "Даймлер" са пропуснали бъдещето", като не са инвестирали по-рано в алтернативни технологии.

По думите му сега изглежда се мисли, че шофьорите на дизелови автомобили, пътниците, доставчиците и малките производители, ползващи дизелов транспорт, "би трябвало да платят сметката".
"Твърдо съм против това", заяви той.

"Безотговорните мениджъри от автомобилната промишленост би трябвало да поемат отговорност", каза Шулц.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЕРКЕЛ се радва на рекордно ниска безработица, балансиран бюджет и силна икономика, така че Шулц трябва да води тежка битка, за да победи - НИСКАТА БЕЗРАБОТИЦА, БАЛАНСИРАНИЯ БЮДЖЕТ И СИЛНАТА ИКОНОМИКА И ДА ОКРАДИ КОЛКОТО МОЖЕ ХАХАХА НО НЯМА ДА УСПЕЕ.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен10 Управлява Меркел защото е ЕВ.Р.Е.ЙКА . Също като Шулц .
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ШУЛЦ Е ЕВРЕЙСКИ ТЪРТЕЙ КАТО СТАНИШЕВ, КОЙТО ЛЪЖЕ ХОРАТА ЗА ДА ЖИВЕЕ НА ТЕХЕН ГРЪБ. СОЦИАЛИСТИЧЕСКА МАФИЯ.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТака е,дори удариха по Фолксваген,но немците не им са виновни,че произвеждат качествена техника и се купува повече.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той каза, че ще се радва да състави нова т.нар. голяма коалиция след изборите, но под негово ръководство."----Това казва всичко.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Силна икономика. Дори Тръмп се оплака, че в Сащ немските стоки изместват американските.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой по-долу се пита защо Меркел управлява Германия... ами пак прочетете "Германия се радва на рекордно ниска безработица, балансиран бюджет и силна икономика..." и пак се попитайте защо управлява. Докато тези 3 неща са така, всичко друго е ала-бала.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шулц не е опозиция на Меркел, коалиция са, тоест Социал-демократи и християн демократи. А опозицията са демократични социалисти и зелени. Сега каква е рализката между социал демократи и демократ социали, явно има някаква. Зелените и те са червени така че ясно. Всичко са марксисти или по-точно културни марксисти, които не признават раса и религия и смятат че несъвместими общества могат да съжителстват заедно. Нонсенс.
8
3
 
11
 
! Отговори
много просто бе преди 6 години
Шулц и Меркел са едно и също нещо, не рабрахте ли, бе? Той е фалшива опозиция на Меркел! Соро соидите го лансираха умело за алтернатива, за да може пак техен човек да бъде избран!
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел драпа за 4 мандат. Това законно ли е според тяхната конституция
6
4
 
18
 
! Отговори
Край преди 6 години
Защо тази нещастна жена управлява Германия. Няма харизма, няма никакви постижения в личния си живот. Немската избирателна система формира управление при което партиите са във властта - народа в опозиция. Германия отива на зле. Скоро ще им събираме помощи.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилната дума е изметена и дано по бързо стане това че Германия почерня и се превърна в гето.
4
6
 
4
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
Меркел командва от на изток от Исландия до Урал - а Тръмп на запад от Исландия до Урал!
3
3
 
13
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Ялова бабичка срещу откровен ***-голяма алтернатива,няма що!От трън,та на глог...
2
2
 
12
 
! Отговори
Щраус преди 6 години
Само Шулц вярва на това.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се подкрепи и въоръжи умерената опозиция на Шулц, може. Ще видим нататък какво ще стане.