Европа се цели в технологичното лидерство на света

Габриел ще гарантира максимална защита на покупките по интернет
14 сеп 2017 13:48,
45
Европа се цели в технологичното лидерство на света
Снимка: архив "Булфото"

Европа се прицели в ново предизвикателство – да се оформи като световен технологичен лидер.

Това стана ясно то думите на еврокомисаря по цифровата икономика и общество Мария Габриел. Тя анализира вчерашната реч на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Габриел обясни, че изказването му очертава постигнатото, но и задава рамката за бъдещо развитие на ЕС.

"Европа постигна много. Ако погледнем икономиката ще видим, че тя реализира устойчив растеж, намалява безработицата, откриват се много нови работни места. Но от друга страна, Европа все още не е онзи технологичен лидер, който искаме да бъде", каза Габриел, цитирана от екипа си.

Още по темата

Според нея това е огромно предизвикателство – "да направим така, че да видим технологичното лидерство на Европа в близко бъдеще".

Габриел обясни, че технологиите вече определят в голяма степен конкурентноспособността на икономиките, а оттам и възможностите на хората да имат по-добър живот.

Еврокомисарят приветства централната роля, която Жан-Клод Юнкер дава на технологиите при защита правата на гражданите  и сигурността на страните.

"За мен това звучи като послание, че нашето бъдеще е общо, нашето бъдеще е дигитално.", казва Габриел и допълни, че споделя тезата на Юнкер, че киберсигурността трябва да е в центъра на вниманието на държавите в ЕС.

"Много е важно на ниво Европейски съюз да имаме бърз и ефективен механизъм за обща реакция, когато става въпрос за масова  кибератака. Да можем да споделяме информация е от първостепенно значение. Така че гражданите на Съюза, бизнеса, институциите да се чувстват защитени и предпазени", допълни.

Тя обясни, че съвсем скоро ще бъдат разширени функциите  на Агенцията за киберсигурност, които ще я направят по-оперативна и по-ефикасна. Но не само това. "Всеки европейски потребител, който ползва услуга или купува стока през мобилно устройство или компютър, ще бъде още по-защитен чрез предстоящото приложение на европейската схема за сертифициране на сигурността на продуктите", смята еврокомисарят.

Тя подкрепи и посланието на Юнкер за равенство между различните страни членки и равенство на гражданите. "Не" на втора категория граждани, "не" на втора категория работници, "не" на втора категория потребители", категорична бе Мария Габриел.

Тя напомни и вниманието, което шефът на ЕК отдели на Западните Балкани. "Те са приоритет и на българското председателство и българският премиер Бойко Борисов и цялото правителство работят упорито по този въпрос", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
13
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Снахата пак се е "изхвърлила"...ама така е за нейната заплатка - ако шефовете поискат - и аз ще кажа, че земята е тепсия носена от 4 дрогирани слона.....
17
1
 
11
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Докато с политика се занимават хора учили политология ще е така... Такива само празнословят и не знаят как се създава бвп, те само могат да го преразпределят по поръчка на други като тях
16
1
 
10
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
Технологичния Лидер в свето е Русия..Не бе , бъзикам се. Не слагайте минуси.
15
0
 
21
 
! Отговори
Страх и ужас преди 6 години
АМАН от Луди наркомани на власт в Брюксел.Срочно проверете с какво е активизирана тази жена..
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая чалгаджийка и алкохоличка, дето пиянства по чалготеките, тръгнала мечтае за технологично лидерство
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринаПревода кога ще е готов?Иначе 30 мюсюлмани в 500 милионна Европа и то след 20 години не е толкова зле.
12
0
 
14
 
! Отговори
:):) преди 6 години
Габи Габи, с таз мудна евробюрокрация за всичко, докато ние направим и въведем нещо, китайчетата имат 10 подобни и пи добри проекта.
11
0
 
13
 
! Отговори
ksarax преди 6 години
Добър виц е казала няма спор
10
2
 
9
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
ХАХАХАх точно с такива кадри като теб ще стане
9
0
 
12
 
! Отговори
ПРЕДСТАВЯМ СИ Я преди 6 години
ТАЯ НАЩА ПОСРЕДСТВЕНАТА, ПРЕДИ ПОНЕ СИ МИСЛЕХМЕ, ЧЕ КАТО СА НЕМЦИ НА ТИЯ ПОСТОВЕ, СА МН. ВЕЛИКИ..., КАК ИЗМЕСТВА ХОРА КАТО ДЖОБС, ГЕЙТС И ЗУКЪРБЪРГ... СМЕШНА РАБОТА. ТРЪГВАМЕ СРЕЩУ ТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ГЕНИИ С ЧАНТАДЖИИТЕ НАПРЕД!
8
1
 
8
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Очертава се 30 мюсюлмани в европа до 20г най много, с което ще постигнем едно, ще аме най технологичния халифат, корана ще е на цветни страници в джобен формат с аудио диск към него! Това е визията на полската еврейката меркел която си отмъщава *** европа чрез фесовете...
7
2
 
9
 
! Отговори
айде нЕма нужда преди 6 години
"...Европа все още не е онзи технологичен лидер, който искаме да бъде."-----------------------------------------------------------------------------------------------Европа загуби състезанието с Азия.Вижте само силата на Китай !Отделно са по-малките тигри.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е жена. Прилича на някакво безполово същество. Отврат. Само амбиции и нищо човешко
5
4
 
6
 
! Отговори
Анализ преди 6 години
Виждаме как след лекото объркване, което обхвана Европа в следствие на поредицата груби грешки на президента Радев, днес европейските народи отново са окрилени от блестящата изборна победа на генерал Борисов и отново вървят вдъхновено към прогрес и развитие.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези жени,ще умрат от глад, само за да са на пазара.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но психологическото отвращение доста се отразява на представата за външния й вид в случая.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уредената кумичка пак акъл тръгнала да дава. Скрий се някъде бе плашило тъпо.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tая от ден на ден става все по грозна