Тя ни просълзи, но и ни раздели! Какво ни каза Доналд Туск?

Арман Бабикян и Харалан Александров пред Bulgaria ON AIR
15 яну 2018 12:50,
94

По време на официалното откриване на българското европредседателство речта на председателя на Европейския съвет Доналд Туск впечатли много българи, но в същото време предизвика и ожесточени спорове в социалните мрежи. Изключително уважение или висш пилотаж бяха думите на поляка, произнесени в Народния театър?

"Доналд Туск няма за какво да ни ухажва. Ние не сме центъра на света. Това, което каза, че направеното от нас не го дължим на никой друг, а само на себе си е много точно и правилно. Точно това самочувствие липсва в България. Ние винаги сме длъжни някому", коментира PR специалистът Арман Бабикян в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Според него речта може да се разглежда в по-голямата си част като PR стратегия от страна на Туск, но в същото време в България се коментира дали по един или друг начин председателят на Европейския съвет не е нарекъл премиера ни мутра.

"Туск е на тази позиция, на която е. Той говори в по-голямата си част от поста, на който се намира. Фактът, че някой не харесва европейската администрация не е важен в случая. Не може да вкарваме на европейския делегат думи в устата, които на нас биха били удобни", уточни специалистът.

По думите на социалния антрополог Харалан Александров Туск определено доста се е постарал, за да произнесе речта.

"В страната ни повечето хора си мислят, че европейците ще дойдат и ще ни размахат пръст, но не стана така и затова сега някои са разочаровани. Това добро настроение, с което почна председателството, не се понрави да доста хора", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Александров е на мнение, че в държавите в Източна Европа се е настанило вярването, че са получили много неща даром от Руската империя, но всъщност нещата не стоят точно така.

"Способността да си учтив е изключително добър PR в политиката. Туск беше много искрен и не му се наложи да говори лъжи за държавата ни, както стана при речите на Юнкер", отбеляза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами казва си го човека. Това което сам си няаправиш, никой друг не може да ти го направи. А ние си мислим че ни вдига самочувствието, баш си се бъзика ама...
67
7
 
16
 
! Отговори
www преди 6 години
Сравнете речта на Туск в Естония и това, която каза при нашия старт. Има разлика, нали?
66
7
 
14
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Туск ви обясни че териториятя - Отечеството ви/ни има значение-красоти!!! -Ах какво природа,м!!!- докато хората не струват! На всичкото отгоре сме били мъченици, страдалци, бездарни, роби, ...!
65
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знам само, че Поляците са ВЕЛИКА СТРАНА И НАРОД. Както е писал Захари, те са КИТНА ЛЮЛКА НА СЛАВЯНСТВОТО.Слава, братя!
64
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по големи крадци от Буда и цв.цв.
63
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво дискутираме,бе хора?Вижте - цели 4 страници,за една куха,безполезна тема ни забаламосват!
62
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пет пари не давам,нито ме интересуват празни приказки!
61
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно сериозен съм, кой ще пълни хазната след 2025-та, когато малкия и средния бизнес, който го правеше досега, предстои масово да фалира? Ама без въобще да преувеличавам, предстои да се случи и вече нищо не може да го предотврати, всичко е толкова разграбено и все повече се усеща от хората, които плащат данъци, ддс, осигуровки, сметки, заплати, такси и т.н., повечето от тия хора са на предпенсионна възраст, след тях кой ще плаща за всички тия неща, там единият град икономика където ще остане
60
5
 
18
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Ама вие наистина си мислите, че малкия и средния бг бизнес до 2025-та няма да фалира? Вие не знаете къде се намирате, поговорете с хората да видите какво ще ви кажат, това са онези, които пълнят хазната, след 2030-та няма да има пари за пенсии, няма да има кой да храни хрантутниците-гласоподаватели на държавна хранилка, предстои да го видите и преживеете, сладки европейчета от единият град икономика, вие ли ще пълните хазната, за мвр, за учителите, за пенсии, за по-високи заплати на министри...
59
4
 
9
 
! Отговори
пенко преди 6 години
МОЛЯ -СЪОБРАЗЕТЕ СЕ С ЕЛЕМЕНТАРНАТА ИСТИНА : " НЕ ВСЕКИ ДОНАЛД Е ПАТОК " !!!
58
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какво да ни се понрави, тия буквално подкрепиха корупцията и злоупотребите с обществени средства, буквално одобриха селският начин на управление на страната, където от 3 млн 1 се краде, било мн добре като имало средства, това го разправят герберските мутри, все бивши сикаджии, на Бойко хората, а 2030-та един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклучкарник, защо не попитате малкия и средния бизнес как виждат нещата за бъдещето на страната?
57
6
 
32
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Защо Туск се позова на историята и литературата ни?Според мен , защото( за съжаление) няма какво добро да каже за настоящето развитие на България. няма успехи, няма реформи, ние сме както в мутренските времена от 90- те години.Прочетох приветствието му при естонското европредседателство- разликата е голяма, той ги поздравява за постигнатото понастоящем, като конкретно посочва в кои области се развиват добре.При нас няма такива, затова се спря на историята.Не се зарадвах особено.н
56
7
 
18
 
! Отговори
без име преди 6 години
Станишев и тем подобни да попитат дивите и домашни животни ,също така и растенията защото и те са живи организми как се определя техния трети пол ,по биологични белези или социални ,а може би по дивашки
55
7
 
22
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Преди време Бойко заведе един подобен от Брюкселската администрация до оградата на границата с Турция (естествено там, където я имаше) и направо му каза "елате да ни похвалите". Та и с тоя полски евреин така: каза общо взето това, което се очакваше от него да каже.
54
4
 
16
 
! Отговори
до 54 преди 6 години
Поляците все гледат ако могат да се измъкнат без да платят. И аз във Варна съм имал изпълнения са така наречените полски клиенти. Искат ако могат да са насмучат без пари.
53
4
 
12
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Полски евреин като видя в обекта ми,веднага му обяснявам, че не правяотстъпки, защото искат да купуватза БЕЗ ПАРИ.
52
7
 
23
 
! Отговори
NWO преди 6 години
До АнонименБългария е капка в морето. Тук колонизаторът няма интерес да има здрави семейства с потомство, а просто да подготви почвата за новите стопани. Всеки българин е важен, та дори и той побойник в училище, а всеки един представител на третия пол, значи най-малко две несъстояли се семйства. Третият пол е модрно направление с безвъзвратни последствия. Веднъж започнал хормоналните процедури, то той става стерилен, в природно отношение биотпадък.
51
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако наистина ни обичаха и бяха искрени, досега сто пъти да са го махнали тоя шенген. Ама не би! Защо ли?
50
6
 
19
 
! Отговори
ами преди 6 години
Реч като реч...Чудо голямо
49
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До NWOКато учат децата на толерантност и прочие, защо има побоища и убиства сред тях в училищата. Айде моля ви се... пак казвам, като нямаш времето да отгледаш детето си като достоен гражданин, не го прави и не се жени. Тук няма нищо общо със третия пол и той не пречи никому... пречи некачествената образователна система и родителите, които са оставили децата си на произвола на съдбата си. Трябват кардинални мерки, уволнения на учители и изземване на родителски права....