Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски терор!

Жандармерист доброволно се разменил с жена заложничка
Обновена: 24 мар 2018 07:39 | 23 мар 2018 21:07,
165
Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски терор!
Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон нарече нападенията в Южна Франция от днес "ислямистка терористична атака". Той съобщи, че в нея са загинали трима души и че 16 души са ранени. Най-малко двама са в критично състояние, допълни Макрон, предаде Франс прес.

Жандармеристът, който доброволно се е сменил с цивилен заложник на нападателя, се бори за живота си, допълни Макрон.

Още по темата

"Бих искал да кажа на народа днес, че съм абсолютно решен да оглавя тази борба", заяви Макрон, визирайки борбата с ислямисткия тероризъм. Той призова френските граждани да останат бдителни за терористична заплаха, но припомни, че френските сили за сигурност и народът демонстрират съпротива всеки път, когато са атакувани, предаде Ройтерс.

Отговорност за атаката пое организацията Ислямска държава. Макрон съобщи, че службите за сигурност проверяват автентичността на съобщението за поетата отговорност, допълва Ройтерс.

Полицията започна претърсване в град Каркасон, в квартала, в който е живял Редуан Лакдим, извършителят на нападението. Кварталът е на няколко метра от историческия център на града.

Според хронологията на нападението в 10 ч. местно време Редуан Лакдим е откраднал кола в Каркасон, като е ударил пътник в нея и е ранил тежко шофьора. Половин час по-късно е ранил с огнестрелно оръжие полицай, който играел футбол с трима колеги близо до казармата им.

После нападателят подкарал колата към град Треб, на 8 километра източно от Каркасон. В 11,15 ч. местно време той влязъл в супермаркет и убил служител и един клиент. Според очевидци викал "Аллах е велик". На място дошли жандармеристи. Тогава един от тях, на възраст 45 години, се сменил доброволно с жена, държана от нападателя за заложничка. Служителите на супермаркета и други клиенти успели да избягат.

Жандармеристът оставил телефона си включен на маса в магазина и така се чувало какво става вътре. Специални сили се намесиха и нападателят бе застрелян в ранния следобед. Преди да бъде ликвидиран, по време на щурма нападателят прострелял тежко жандармериста, който се сменил със заложничката. По време на щурма друг жандармерист също бил ранен в крака.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния некадърен френски президент
21
1
 
22
 
! Отговори
No Shit преди 6 години
Sherlock! Късно е баби за каяне, монкитата са тук сред нас
20
3
 
36
 
! Отговори
ЕС=САЩ=ИД=Ал Кайда преди 6 години
Не ми пука за вас . В Сирия тези изро-и ги наричате борци за свобода . При вас са терористи. Създадохте ги обучихте ги въоражихте ги.
19
2
 
24
 
! Отговори
инж. преди 6 години
Да се ПОКРЪСТЯТ В МАНАСТИРИТЕ всички бежанци,в ЕВРОПА е хубаво защото е ХРИСТИЯНСКА,вярата преди всичко,който не иска, на самолетите с парашути и пускането им от въздуха в родните им места,без летища,така летците ще натрупат летателни часове и ще са тренирани.
18
2
 
24
 
! Отговори
men преди 6 години
а между друготи франция отдавна е капитулирала и ще бъде първата бяла европейска държава с с мнозинство от дупедаФци. верно че 90% от мюслитата са в марсилия, париж и два три други големи града ама това пак нема да ги спаси. както споменах преди избори всички от ле пен до комунистите ходят преговарят с хожите. по нова година "младежите" палят и унищожават а полицаите гледат. тази нова година в париж ако не се лъжа 2000 скъпи автомобила. вандализирани без причина.
17
7
 
4
 
! Отговори
men преди 6 години
езикът ефрейторче, езикът. внимавай че френските ходжи ше те привикат да даваш обяснения. тя ле пен ходи се дупи пред тех с качулка на главата, та ти ли...
16
4
 
17
 
! Отговори
Соросчук преди 6 години
Не просто трябва да се заградят гетата със стени и да се почнат с артилерия и авиация а на няолко пункта да се сложат картечници и който излезе да бъде разстрелван!
15
7
 
11
 
! Отговори
турчин-бг гражданин преди 6 години
В Англия негово величество англичанин ме бутна без причина и аз му счупих главата.Та аз съм пълен терорист пък за побоя поема отговорност ислямска държава,дето нямат нищо общо с исляма ;)
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От този *** нищо не става.
13
2
 
20
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
"Бих искал да кажа на народа днес, че съм абсолютно решен да оглавя тази борба", заяви Макрон, визирайки борбата с ислямисткия тероризъм. - Макрон е безкомромисен! :D :D :D
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....във фр е пълно с ислямисти....повече нема да стъпа там,пари да ми дават......
11
2
 
27
 
! Отговори
българина преди 6 години
хич не ме интересува, да научат кое е Тервел....
10
1
 
12
 
! Отговори
Петко преди 6 години
"Кварталът е на няколко метра от историческия център..."... Просто поредната нещастна статия в този сайт.... :)))
9
2
 
42
 
! Отговори
хахахахахаа.... преди 6 години
"Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски тероризъм!"Вауууууу той се събуди.....
8
0
 
30
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
А, ти откъде видя, че са кюрдотероряги? Колко случая има на самовзривили се кюрди из или на атентати правени от кюрди в Европа?
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Па тоя недоклатняк тия дни си бъбреха с Меркел ханъм дето ги покани, а такива като него нямаха нищо против,та да вземат сега заедно и по едно темане да им сторят за добре дошли.
6
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде видя кюрдотерорягите в Африн да се бият с ислямисти бре?
5
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски тероризъм!"---А, стига, бе! А до сега какво пригласяше на Баба Меца ... pardonnez-moi, Меркел?
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и Макрон не разбира и затова му се случват такива неща.
3
1
 
5
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 6 години
..Edin psihopat s etiket na cheloto...TERORIST!...Du6evno bolen go izdidat do lider na DAE6...hi..hi .hi