Когато Ердоган говори, как евроехото заглъхва: Западът няма да ме поучава!

Часове преди срещата в Евксиноград: Варна трепетно се готви
Обновена: 26 мар 2018 13:53 | 26 мар 2018 09:00,
199
Когато Ердоган говори, как евроехото заглъхва: Западът няма да ме поучава!
Снимка: Reuters

Часове преди срещата на върха Европейски съюз - Турция във Варна, Реджеп Ердоган заяви, че няма да допусне Западът да го поучава и няма да отстъпи пред европейските лидери.

"Западът се опитва да ни поучава, да ни дава съвети - оставете ги за себе си. За всичко имам видеодокументи... Ще бъдем заедно във Варна, подготвен съм и всичко ще им покажа. Ще бъдем непоклатими, никакви отстъпки няма да правим", посочи Ердоган със суров тон пред участниците в регионалната конференция на управляващата партия в Трабзон.

Още по темата

Той подчерта, че Западът завижда и ревнува, провокиран от динамичното развитие на Турция през последните 15 години.

Началото на срещата в резиденция Евксиноград е планирано за 19 часа и ще продължи най-малко два часа, след което домакинът Бойко Борисов, европейските лидери Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер ще дадат съвместна пресконференция.

Анкара очаква от ЕС конкретни стъпки за възстановяването на атмосферата на взаимното доверие, актуализиране на споразумението по Митническия съюз Турция – ЕС, либерализиране на визовия режим за турските граждани, ускоряване на процеса за финансовата помощ за сирийските бежанци в Турция и най-вече общи действия в борбата срещу тероризма.

В същото време представителите на ЕС възприемат срещата във Варна като платформа за укрепване на сътрудничеството с цел отстраняване на проблемите, натрупани в отношенията с Турция.

А ролята ни?

България ще е посредник в опита за подобряване на отношенията между Анкара и Брюксел.

Какво очакват хората, как Варна се готви за знаковата среща... вижте във видето на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя стига ми е тропал! Кой го иска него в Европа? Западът нямало да му дава акъл. Нито искам да му давам акъл, не ща ни да го чувам, ни да го виждам, ни да му слушам глупостите. Предполагам, че смята че той трябва да дава акъл. По- нагла креатура не съм виждала.
128
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В деня на Тракия човек пристига, поставя условия и тропа с крак!! Имаме ли достойнство? Забравихме унищожаването през 1913г. на българските селища в беломорска Тракия и гибелта на 40 хиляди българи, жестоките кланета над мъже, жени и деца от турските конници и башибозука. Обезбългаряването на тези земи е първият геноцид на 20век. Четете спомените на Л. Милетич за тези зверства и се учете от историята.
127
2
 
10
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Американците и европейците да били кажели нещо на Ердоган, какво бил правил в Африн!!! Е какво могат да му кажат, като те още по-незаконно също са в Сирия. И той ги попита, аджеба какво правят в Сирия...съседи ли са, какви са те, че са там!! Още по-скандално е че американците въоръжават кюрдите, които воюват за отцепване на югоизточна Турция!!! Е това съюзническо поведение ли е!! оставям настрана въпроса е ли или не е справедлива каузата на ПКК. Какво ако Ердо даваше оръжие на ИРА или Баските???
126
4
 
15
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Ердоган не ми е симпитаичен, но е безумно прав. Той е проекция на Реалполитик и не е по-различен в поведението си от западноевропейските политици и американски такива... Той е ***, но и те са такива!!! Ние просто не сме свикнали, с изключение на Русия и Китай може би, някой да се опълчва,а дори и да налага волята си над англосаксонските нагли мутри....Но светът се променя...всичко тече, всичко се променя... Инерцията, алчността, разхищението винаги са водили до упадък на едни и до възход на д
125
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Де да имахме и ние един такъв твърд безкомпромисен и точен политик спрямо запада или поне като Орбан !!
124
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой наш политик е произнесъл, че Зпадът няма да му дава акъл?
123
7
 
31
 
! Отговори
Батко преди 6 години
Обеща ли ЕС парите? -даДаде ли ги на Турция? - неПрав ли е Ердоган - даМежду другото Турция последните години има една от най-бързо развиващите се икономики - факт!
122
4
 
26
 
! Отговори
Да не съм лош пророк преди 6 години
Само да не поиска част от България, че еврогейците на драго сърце ще надупят бат Бойко , а той даже и сам ще си сложа смазката.
121
8
 
14
 
! Отговори
богомил преди 6 години
Как само се репчи пред тяхната конференция , а колко време врънка Бойко за тази среща за да изклинчи още пари и обещание за ЕС !
120
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бай Ердо и бат Владо са пичове ,Айде да опита нашия да му затвори устата ,НЕМОЖЕЕЕ .ЗАЩО ЛИ? Ами елементарно е -от нашето момче нищо не зависи ,той е ОБИКНОВЕНО момче по поръчка каквото му кажат Туск и пи яндура Юнкер това прави! Жалка работа, жалка ...Остава се цяла Европа в ръцете на Ердоган той ни изнудва .
119
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са смешни българските политици, когато интерпретират събитията. Руският патриарх бил блъскал по масата с юмрук и заплашвал, а всички видяхме от записа, че човекът си държи най-нормално ръцете. Когато обаче Ердоган прави изявления, че Кърджали, Варна и не знам си кой град е турски и откровено държи тон на ЕС, това е част от партньорството. Мисля, че изводите са кристално ясни.
118
8
 
19
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Голяма работа са ЕС и НАТО-хем не ни дават НИКАКВА защита от агресивна Турция,хем ни забраняват да вземем самостоятелни мерки!Машаала Брюкселски аги!
117
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган ги вика тези тюф.леци от Брюксел ,на които Бойко се кланя до земята ,за да им каже в очите:-Или давайте 3-те милиарда ,които обещахте ,или ги пускам бежанците от лагерите!3.5 милиона са ,чакайте ги!При Ердоган номерата на тюф.леците не минават.А нашия Бойко го подритват като улично пс.е.Цял живот е бил слуга и му личи от километър.
116
10
 
20
 
! Отговори
Български Българин преди 6 години
Турция е могъща държава, но е обградена от враждебни държави. И има вътрешен неразрешен проблем- кюрдите. Главното предназначение на кюрдите е да бъдат лост на Запада и САЩ с който да подкопават властта в Анкара. В случай, че не им танцува по свирката. Ердоган е само бла бла бла. Има и по- могъщи държави в БИ - Израел и Иран например
115
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е дипломатично да крещиш срещу душевните граници на Ердоган, щото един път се става министър, а пък патриотът и душата си дава. Не е дипломатично да осъдиш турската агресия в Сирия, щото премиерът ще ти дръпне вицепремиерското столче.Не е лесно да си патриот на власт. Лесно е било на Левски, Ботев и Бенковски под турско ни имоти имали, ни пари са спастрили. С оружие всеки може да се репчи на султана. Дипломация с шербет се прави, власт с темане се пази.
114
14
 
27
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Ердоган,пускай мигрантите и виж как двуличната Европа ще клекне!Долу ЕС!
113
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приятеля на Путин, Ердоган е наритан у Варна. Слава на будните български граждани!
112
15
 
32
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Ердоган по същество е представителна извадка на Турция и показва нейната същност-агресивна и зла!Хората с нормален що годе европейски манталитет там едва ли са повече от 10%!Близко до ума е,че просто Турция трябва да бъде държана извън Европа,на (безопасна)дистанция.Нищо не се е променило за 700 години,ама ходи го разправяй на ония в Брюксел.Те ще се усетят чак когато Ердоги стигне до Виена.....Отново.
111
9
 
31
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Пълен резил за ЕС!Тая организация удари дъното!Това,че САЩ я командорят може да се приеме-все пак са най-силната страна!Обаче някакъв **** да и налага унизителни условия-това вече е прекалено!Каква сигурност получаваме от ЕС,след като с една дума на Ердоган,Африн може да се повтори в София?Очевидно е,че ЕС не дава АБСОЛЮТНО НИКАКВИ ГАРАНЦИИ,че това няма да стане!За НАТО да не говорим,щото там е още по-зле!Слагат ни в на лъва устата,без да им мигне окото!А ни забраняват да вземем собствени мерки!
110
9
 
11
 
! Отговори
gen.Nikola Ivanov преди 6 години
Za sujalenie vsichko koeto napravi Ataturk,tozi glupak razbiva,Sega v momenta Turciq stava nai-loshiq sused,neka da pomisli kak se izkazva I pogledne v blizkoto minalo kakvo se sluchi s Kadafi,Sedam husein....Turcite trqbva nezabavno da go svalqt ot blast.