Макрон и Мей с призив: Забрана на химически оръжия!

Двамата призоваха световната общност за повече мерки
29 апр 2018 21:37, Петя Славова
32
Макрон и Мей с призив: Забрана на химически оръжия!
Снимка: БТА

Френският президент Еманюел Макрон и британската премиерка Тереза Мей призоваха международната общност да подсили мерките за забрана на химическите оръжия, предаде Франс прес.

Още по темата

"По повод 21-ата годишнина от влизането в сила на Конвенцията за химическите оръжия и след събитията в Дума и Солсбъри, Тереза Мей и аз призоваваме международната общност да подсили, заедно с нас, мерките за забрана на тези оръжия за масово поразяване", написа Макрон в Туитър

."Преди 21 години Конвенцията за химическите оръжия забрани използването, разработването, производството и складирането на химически оръжия. Еманюел Макрон и аз потвърждаваме, че държим на това споразумение и призоваваме другите страни да се присъединят към нашата твърда позиция: никога не трябва да се връщаме назад", заяви в Туитър британската премиерка.

Конвенцията влезе в сила на 29 април 1997 година. В Организацията за забрана на химическите оръжия, която е натоварена с прилагането й, членуват 192 страни. Централата й е в Хага, пише БТА.

На 14 април Великобритания, САЩ и Франция нанесоха удари срещу режима на сирийския президент Башар Асад. Те го обвиняват, че на 7 април режимът му е извършил в град Дума предполагаемо химическо нападение. Сирийска делегация, явила се пред ОЗХО в четвъртък, определи нападението като инсценировка, припомня АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скрипал го отровиха английските *** !Сега ги скриха за да не би случайно някой да им вземе проби !
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление нещата са водени към Трета световна между англо-саксите и Русия, Китай и Иран. Да се надяваме да останем на сянка, и да ни прескочат.След това ще дойде илюминатския рай - световно правителство и чипове във всеки човек.
5
0
 
24
 
! Отговори
Малиййй, Мейййй, преди 6 години
ко стана със Скрипаля ***, убиате ли го или още са надате за келепир?
4
0
 
15
 
! Отговори
С преди 6 години
Сега друго има гъсеници които за мей баба яга
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опитва се да оправдае ракетните удари, но каквото и да говори, както и да го увърта, тия удари бяха незаконни и в нарушение на международното право!
2
3
 
33
 
! Отговори
scott преди 6 години
само томахоук и атомните ше са законни.и ше се смета за незаконно, ако не убиват и не налагат западните ценности постоянно по светъ.
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лицемерка нещастна!!!! Химическите оръжия ОТДАВНА са забранени и Русия ПЪРВА унищожи ВСИЧКО ПОД КОНТРОЛА НА МЕЖДУНАРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ!!! Но конярите и нагло-саксонците не само че не са го унищожили, АМИ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ПРОИЗВЕЖДАТ!!!! Какво струва само порт даун, дето е на 6 мили от солсбъри!!!! ВИДЯХМЕ РЕЗУЛТАТА!!!! От ден на ден тия изчадия стават все по-противни, гадни и омразни! Вече се потрисам само като чуя англицки......бррррр........отврат!