Мей отлага вота за Brexit, заминава пак за Брюксел?

Мнозина предричат, че тя ще загуби вота в парламента
9 дек 2018 09:25,
31
Мей отлага вота за Brexit, заминава пак за Брюксел?
Снимкa: Reuters, архив

Британският премиер Тереза Мей се очаква да отложи насрочения за вторник ключов вот в парламента за сделката за Brexit и да замине в началото на следващата седмица за Брюксел за нови преговори. Това съобщи Ройтерс, като се позова на в. "Сънди таймс".

Вестникът цитира "министри и помощници", според които Мей ще обяви днес, че отлага гласуването, пише БТА. Мнозина предричат, че тя ще загуби вота и министрите се притесняват, че поражението може да доведе до падане на правителството.

Още по темата

Мей ще замине за Брюксел следващата седмица, за да отправи последен призив към Европейския съюз за по-добри условия в сделката за излизането на Обединеното кралство, за да може да спечели подкрепата на депутатите.

Говорителят на Тереза Мей заяви, че гласуването ще бъде през следващата седмица въпреки призивите на някои законодатели за отлагане, предава Ройтерс.

Натискът върху Мей се засили след като консервативният депутат Уил Куинси напусна в знак на несъгласие със сделката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
13
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
А бе вие феновете на Адолфь дори не осъзнавате кви глупости говорите.Кои ще защитават и са бъдещето на бялата раса дръпнатите виетнамци и китайци ли.Това доказва по безспорен начин че цялата нацистка идеология е сбъркана.Истинската бяла раса са викингите които нямат нищо общо с Иран и Германия и измислената от нацистите "арииска раса" с цел заграбване на територии .Германия е измислена държава наследник на източните диваци алеманите нямащи нищо общо с бялата раса.
5
1
 
0
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
Много слабо е написана статията и не всичко е казано за гласуването ,например за Джерими Корбин,че днес ще се опита да привлече още 100 гласа за вторник .... .
4
3
 
4
 
! Отговори
V преди 5 години
Аве кви са тез глупости?Англичаните първо трябва да излязат и после да договарят търговски отношения с Брюксел на база реалните икономически резултати .Иначе ще трябва постоянно да предоговарят условия БЪДЕЩЕТО Е В АЗИЯ .Това са думи на Адолф Хитлер,а не мои .Дори идеолога на третия и четвъртия райх (ЕС) си признава в края на войната че нацизма в Европа няма бъдеще .Ако кетапа отнема възможности от професионалистите и ги дава на вишистите ,азиатците ще са по конкурентни ,макар че и там се залита
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ингилизите виждат на къде отива работата и почват да саботират брекзита май!
2
6
 
23
 
! Отговори
Гражданин на ЕС преди 5 години
Абе оставете го този вот за Брекзит-Мекзит - със Скрипалите кво стана,още ли са умрели? Кажете моля,че с жената сме от атентата насам само на валидол!
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали това беше най-добрата възможна сделка?Лъжци и мошеници са управлявщите навсякъде. И национални предатели.