Калфин: Трябва ни по-строг контрол по границите!

България се опитва да влезе в Шенген по некомпетентен начин
12 дек 2018 11:00,
23


Европейският парламент настоя министрите на страните от ЕС да допуснат България и Румъния до Шенгенското пространство без граничен контрол възможно най-бързо.

Евродепутатите отново призоваха министрите на държавите в ЕС да вземат бързо и категорично решение за присъединяването на двете страни като пълноправни членове на Шенгенското пространство.

Още по темата

Незаконодателния доклад беше приет с 514 гласа "за", 107 "против" и 38 "въздържал се".

"Влизането на България в Шенген е принципен въпрос. Като страна членка на Европейския съюз България трябва да се присъедини. Няма мотив, с който биваме държани в друга категория. Задължително е обаче страната ни да въведе по-строг контрол по границите", коментира в "България сутрин" бившият вицепремиер и министър на външните работи Ивайло Калфин.

Вчера евродепутатите отбелязаха, че премахването на проверките по вътрешните морски и въздушни граници, последвано от премахването на проверките на вътрешните сухопътни граници би довело до редица рискове и би могло да окаже отрицателно въздействие върху бъдещото разширяване на Шенгенското пространство.

"България показва абсолютна некомпетентност по начина, по който се опитва да влезе в Шенген. Полагат се усилия, но основната работа трябва да бъде свързана с правителството и неговите представители в Брюксел", каза още Калфин пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Помним преди 5 години
Заради Калфин страдат хиляди възрастни хора в предпенсионна възраст.
15
0
 
0
 
! Отговори
Бучински преди 5 години
България показва абсолютна некомпетентност по начина, по който се опитва да влезе в Шенген. Полагат се усилия, но основната работа трябва да бъде свързана с правителството и неговите представители в Брюксел", каза още Калфин пред Bulgaria ON AIR.Не, България, Калфин, а вие политиците, вашата е, он не може, я да съм. Фани един, удри, удри, некадърници Земята ни е благословена, ама и вашето ще свърши
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Hahaha...ninova, ioncheva , iotova, radeva, cacheva, manolova da prastat decata si da vi paziat po strogo na grancite....i po-ikonomichno s toaletnata hartia....
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избори идват! И на тази твар са й натиснали копчето, за да изпълзи от дупката си...
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямаме Никаква работа там! Що се натискаме не разбирам! Но разбирам.Че сме далеч от Европейските заплати и стандарт!И ще ни е скъпо Да оперира обикновения българин с евро!
11
0
 
4
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Требе Ви едно ново Белене, Ви требе !!!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунист
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още ли дрънка тоя къде и какъв ли не бе само дрънка
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калфин: Трябва ни по-строг контрол по границите! Руските граничари да дойдат!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже не чета какви ги е дрънкал този безполезен казионен апаратчик!Дрънкало!Тралала..тралала!
6
6
 
4
 
! Отговори
опетков преди 5 години
Основната причина да не ни приемат в Шенген е, че веднага ще издадем на руснаците всичката секретна информация, която се обменя там. Докато не изчистим страната от всички рублофили и откровени проруски идио*ти, Шенген ще гледаме само през крив мак(а)рон. Другата пробита кошница са каналите за транспорт на нелегални имигранти, от които явно се печелят милиарди. Третата дупка са печатниците за фалшиви български документи и лекотата с която се фабрикуват.
5
1
 
12
 
! Отговори
срам преди 5 години
Какъв контрол по границите бе Калфа...Този от Страсбург е роден във Франция и си има френски паспорт.Какъв контрол бе калфа, като всеки ден с лодки в Италия и Испания влизат нелегално хиляди от Африка , без да се знаят какви са и какво пренасят.Какъв контрол бе Калфа, като Гърция , която е в шенген е пълна с десетки хиляди влезли без проблеми
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с такива предатели отвътре какво толкова може да ни сполети отвън??
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Toja bkp partiez do koga schte se iskasva toja 4engeto koeto sasipa istiskite diplom.kadri toja deto hodische s sekretsrjata si vesela maschinopiskata i majat 4engeto hristo deto se samoubi bog da go prosti kalfin mn hora si sasipal greschen si partiez
2
2
 
11
 
! Отговори
Тая преди 5 години
политическа хиена, дето беше министър и във второто правителство на ББ, и министър по времето на Сергей Станишев, да каже какво той е направил. Стига е давал акъл!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значи "незаконодателен елемент". Значи гласуват пожелателен.