Стотици мигранти опитаха да нахлуят в "Комеди-франсез"

Искането им беше за среща с френския вътрешен министър
17 дек 2018 09:00, Елка Василева
82
Стотици мигранти опитаха да нахлуят в "Комеди-франсез"
Снимка: архив, Reuters

Между 200 и 300 мигранти, кандидати за убежище и хора без документи за самоличност направиха опит снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди-франсез", за да поискат от управителя да им организира среща с вътрешния министър Кристоф Кастанер, предаде Франс прес.

Към 21 ч. местно време малка група мигранти направиха опит да нахлуят в театъра, където се играеше пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, но бяха изтласкани от охраната.

Малко по-късно към тях се присъединиха още 200 мигранти, главно от Африка южно от Сахара, и отново се опитаха да проникнат в прочутия парижки театър и да прекъснат представлението. Много бързо на място дойде полиция, пусна граната със сълзотворен газ и обкръжи мигрантите, пише БТА.

Целта им е била да стигнат до управителя на театъра Ерик Руф и да поискат от него да им организира среща с вътрешния министър Кристоф Кастанер. "Дойде ми до гуша. Тук съм, за да поискам уреждане на документи", каза 35-годишният Абдулай, готвач от Мали, който няма документи за самоличност и работи на черно във Франция от 2011 г.

"Искам документи и място, където да спя", каза 32-годишният суданец Абдала, който е пристигнал във Франция преди две години и спи на улицата, под един мост, добавя АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
4
 
! Отговори
Vive la France! преди 5 години
Франция е велика страна и притегателен център замилиони хора от цял свят. Франция да не е някоя периферна провинция, Франция е световна империя, дала културата и благата на 5 континента. Париж е мегаполис и най-големия град в ЕС. Франция е най-великата страна с високи стандарти, така че не се безпокойте за нея, господа. Погледнете първо България.
73
0
 
6
 
! Отговори
Роко преди 5 години
Рокерите да се организират и да прочистят Лъвов мост от обрезняци и ***. Флашмоб и блицкриг на Лъвов мост.
72
1
 
7
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Тази *** на снимката не може да дойде в Европа пеша, подметките са като нови, дрехите и чантата също, - естествено откраднати - да не си носи пари от Мали, но може и да му се полагат хуманно?! Не се крие че е на еврейски разноски - автобуси, кораби, сандвичи, лагери, но се крие че е на наши разноски, а от евреите само едно ръководство. Ето защо избиването на евреите е неизбежен финал и ако нашата плахост пречи, ще се справи Природата сама - чума, необясним мор, бленувания холокост!
71
0
 
23
 
! Отговори
wasp преди 5 години
Изчезвайте от Европа ***
70
0
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Идете на Лъвов мост да видите как са го превзели милите бежанци на Меркел! Жена не може да мине, без дюдюкания и подвиквания на арабски!
69
0
 
32
 
! Отговори
мак преди 5 години
И аз искам много неща, ама няма как, никой не ми е длъжен с нищо, нито да ми изпълнява капризи. Французите , германците да се сърдят на себе си, ако не бяха мечета и други глупости, гостите нямаше да придобият усещане за изключителност и че всички са им длъжници, щото спят на улицата или идват от горещ климат. Чудя се, как изглежда Париж в днешно време.
68
1
 
33
 
! Отговори
Българка преди 5 години
Не са виновни само мигрантите.Повече са виновни тези,които ги пускат,а най-виновни са т ъпите, крещящи правозащитници,които ги гледат и защитават.Слагайте жълтите жилетки на евроизборите и да изхвърлим ли берастите и продажниците от европарламента.
67
1
 
33
 
! Отговори
Шеки преди 5 години
Тея па франсета ще гледат театър? Ами то театрото отвън е по-яко. И скачат на сцената маймунки от реалния живот и казват: Бонжур бате! Дай нещо да ядем че чаветата гладен!
66
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страшното за бялатараса са не само нахлуванията на хората от юг, които нямат хигиенни навици и културата да работят. Още по-страшно е затоплянето на климата.Белите хорат са се приспособили към живот в умерените щирини идвайки от юг на север и по-лесто понасят студа, и никак не могат да понасят жегата. Просто за 2-3 дни се приспособяват да работят на 16 градуса, например, но не могат да работят на 36 градуса.
65
1
 
44
 
! Отговори
Един преди 5 години
*** няма да ги гоните, ве! За това ли ги канехте и им организирахте кораби, да ги пренесат през Средиземно, за да ги гоните сега? Да са ви честити, гледайте си ги.
64
1
 
37
 
! Отговори
гост преди 5 години
шутове и кой от къде е
63
3
 
26
 
! Отговори
съндърлъ мъндърлъ преди 5 години
Обаче ще е шоу, ако нахлуят в театъра.... мрак и тук -там блещукат бели зъби))
62
2
 
12
 
! Отговори
До 58 преди 5 години
Така е, впечатлението по улиците на България е че, не е бяла страна. Но е била бяла, като западна Европа - Хаплогрупа I, местното днк, е 49%, но сега го има и на запад и то много! Днешното днк е резултат от смесване с тълпите азиатци които са следвали отоманите, от бягство на населението на запад, от множество разселвания по договор с Руската Империя - оковани българи са карани в руските степи за да работят, а неуправляеми племена от покрайнините са докарвани на Балканите. Това и мислят и на останалата Европа!
61
3
 
22
 
! Отговори
питанка преди 5 години
Черните като заживеят в Европата дали ще се избелят.Моля някой учен да го обясни
60
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега се чудят как хем правата на човека да са ок, че да им дават уроци по демокрация, хем да им въведат и някакви задължения и ангажименти към обществото, когато вече са дошли в ЕС. Ще изработят стандарти за ненасилие, образование, хигиена, отношения в семейството и към жените, ранните бракове, обрязванията и прочие базисни неща дето сега си ги учим в семейството, а за тях са загадка... Но това ще стане с инфраструктура и възпитатели и малко ограничения- няма как да ги пуснеш да се разхождат.
59
3
 
36
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименНе мисля, че причината за това е, че французите, германците, италианците са негодни като народи, причината за смъртта на Европа е либералната доктрина, която бе пропагандирана заедно с наливането на голямо количество капитал за повдигане на стандарта. Това са двете оръжие на илюминати - либерална доктрина, която убива съпротивителната сила на нацията и капиталът. Употребени заедно, те водят до това.
58
3
 
48
 
! Отговори
Има, няма... преди 5 години
Тоя от Судан да не писка,че спи под мост, защото в Судан и мостове няма.То и реки много няма.То май само суданци има...
57
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През хилядолетията много народи и държави са изчезвали и променяли статута си. Така че нищо ново няма да се случи като изчезнат франсетата германците италианците англичаните българите и тем подобни племена които нямат чувство за самосъхранение. Закона на жунглата гласи. По силният изяжда по слабият. Видяхтели как ви закова Столтенберг никакви южни патоци газови хъбове и подобни сладки. И другарите слушат и изпълняват. Независими сте защото нищо не зависи от вас племето.
56
4
 
44
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Според мен източна европа няма да се обезлюди. Белите на запад ще се спасяват на изток. Ситуацията е трагична в Бг, но е сравнително добре в Чехия, Полша, Словения....Запомнете, че сигурноста е с по-голям приоритет дори от прехраната според пирамидата на потребностите на Маслоу. Много хора от източна европа живеещи в западна вече се замислят дали искат да живеят сред всичките ежедневни кланета.
55
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спорно е колко точно е бяла България. Като се разхождам из София доста небели виждам. Или црни или със "средиземноморски тен".2 милиона турци и роми. За поляци и чехи сме всичко друго но не и бели.