Британските власти готови да си тръгнат от ЕС и без сделка

Този вариант става работен приоритет за кабинета
44
Британските власти готови да си тръгнат от ЕС и без сделка
Снимка: Reuters, архив

Британското правителство заяви днес, че подготовката за евентуално излизане на Великобритания от Европейския съюз без споразумение ще бъде "работен приоритет", предадоха световните агенции.

Още по темата
Според кабинета Великобритания ще започне да осъществява планове за Брекзит без сделка, а обществеността и бизнесът трябва да се подготвят за тази възможност.

Министрите се съгласиха, че е дошло време да се засили подготовката за Брекзит без сделка, каза правителствен говорител. По думите му обаче излизането на Великобритания от ЕС през март догодина със споразумение продължава да бъде най-вероятният сценарий.

"Правителството се съгласи, че след като до нашето излизане от ЕС остават само малко повече от три месеца, вече сме достигнали момента, при който е необходимо да засилим своите приготовления. Това означава, че вече ще задействаме останалите елементи от нашите планове за случай без сделка", заяви той.

Министърът за Брекзит Стивън Баркли каза, че правителството продължава да е ангажирано с осигуряване на сделка за излизането на Великобритания от ЕС, но трябва да е готово за възможността да няма споразумение.

"На правителственото заседание днес ние се съгласихме, че подготовката за "без сделка" ще бъде работен приоритет в правителството, но нашият цялостен приоритет остава осигуряването на сделка", заяви той.

Според него възможността за внезапен Брекзит би трябвало да бъде възприемана доста по-сериозно от фирмите.

По думите му "едно отговорно правителство се подготвя за възможността да напуснем без сделка".

Министърът на отбраната Гавин Уилямсън каза, че около 3500 войници ще бъдат в готовност да помогнат на правителството да се справи с евентуален хаос в случай на Брекзит без сделка.

Той заяви, че макар армията да не е получила официално искане за оказване на помощ, "това, което ще направим, е да имаме в готовност 3500 военнослужещи, включително редовни и запасни, за да подкрепят което и да е правителствено ведомство в случай на нужда при непредвидени обстоятелства". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: АнглияспоразумениеЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още от началото се е знаело, че няма да има никаква т.н. сделка! Абе как си представя някой, на 100 годишното бабе, някой да му поставя условия, при положение, че .... Не ми се вижда реално това!
13
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес сутринта във Виена Юнкер пак се клатушкал заради исшияса.
12
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шотландия и С.Ирландия ще излязат от ОК, ако това се случи.
11
4
 
53
 
! Отговори
само да отбележа преди 5 години
В Англия и във Франция африканците вече са мнозинство.
10
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е мъчно,като се сетя колко добрини са направили на България,от Турско робство,та до сега.
9
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бийте им вече пръта на инглизите и задължително визи плюс тарифи.
8
21
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия е велика, а Франция с този ЕС стигна до просешка тояга. Някой трябва да отрепе Макрон и да спаси французите за да последват своите братя отвъд Ла Манша! Францио, спомни си как едно време владя света заедно с Великобритания. Защо се унижаваш да служиш на швабите? Докараха народа ти до революция!
7
1
 
43
 
! Отговори
татул преди 5 години
Да тупаш топката и след това друг дати е виновен...Мергел да подготви 3500войника,щото змията може да сеизвърти и тъдява.То в наш'то тресавищегъмжи,та чужди отрови да ми ваксинират.
6
1
 
60
 
! Отговори
евродебил преди 5 години
Англетата май ще започнат да пътуват с визи, включително и до нашето море. Стоките им също ще бъдат пагубно обмитявани и народа така ще се зарадва, че още отсега им готвят 2 дивизии военни да ги озаптяват.
5
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха.... тук вече ще глътнат вода и то яко
4
2
 
50
 
! Отговори
... преди 5 години
Бе щоми армията ше е необходима за да се напусне ОС значи работата при британците е сериозна! *** то те имаха проблеми и с ирландия и тогава армията им беше необходимо! Имаха и проблем и с Шотландия и тогава армията пак помагаше! Та да видим сега ко ше стане!
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименти по-добре направи френски съюз
2
35
 
43
 
! Отговори
Чичо Сам преди 5 години
Англия си има приятелството на Велика Америка, има си Канада, Австралия, Нова Зеландия и още 50 бивши колонии. Не й е нужно това дребно континентче от пенсионери и навъсени брюкселски чичeта. Германия на световната сцена е едно голямо НИЩО. Велики и могъщи са англосаксонските корпорации и банки! Германия само може на България и Полша да размахва пръст, Англия е Господар и никога няма да бъде роб! Запишете си го!
1
8
 
38
 
! Отговори
V преди 5 години
Аз не разбирам какъв точно е проблема ? ЕС вече не е в позиция да иска рекет ;) Тези отношения може да се договарят по нататък .Китай кво споразумение има ? Само СТО важи .И няма проблеми Китай да стане най голямата икономика в света . А китайските стоки имат и големи транспортни разходи ,квито британските нямат.Една балансирана търговия е взаимно изгодна затова няма смисъл да се плаща рекет от която и да е страна