Британските власти готови да си тръгнат от ЕС и без сделка

Този вариант става работен приоритет за кабинета
44
Британските власти готови да си тръгнат от ЕС и без сделка
Снимка: Reuters, архив

Британското правителство заяви днес, че подготовката за евентуално излизане на Великобритания от Европейския съюз без споразумение ще бъде "работен приоритет", предадоха световните агенции.

Още по темата
Според кабинета Великобритания ще започне да осъществява планове за Брекзит без сделка, а обществеността и бизнесът трябва да се подготвят за тази възможност.

Министрите се съгласиха, че е дошло време да се засили подготовката за Брекзит без сделка, каза правителствен говорител. По думите му обаче излизането на Великобритания от ЕС през март догодина със споразумение продължава да бъде най-вероятният сценарий.

"Правителството се съгласи, че след като до нашето излизане от ЕС остават само малко повече от три месеца, вече сме достигнали момента, при който е необходимо да засилим своите приготовления. Това означава, че вече ще задействаме останалите елементи от нашите планове за случай без сделка", заяви той.

Министърът за Брекзит Стивън Баркли каза, че правителството продължава да е ангажирано с осигуряване на сделка за излизането на Великобритания от ЕС, но трябва да е готово за възможността да няма споразумение.

"На правителственото заседание днес ние се съгласихме, че подготовката за "без сделка" ще бъде работен приоритет в правителството, но нашият цялостен приоритет остава осигуряването на сделка", заяви той.

Според него възможността за внезапен Брекзит би трябвало да бъде възприемана доста по-сериозно от фирмите.

По думите му "едно отговорно правителство се подготвя за възможността да напуснем без сделка".

Министърът на отбраната Гавин Уилямсън каза, че около 3500 войници ще бъдат в готовност да помогнат на правителството да се справи с евентуален хаос в случай на Брекзит без сделка.

Той заяви, че макар армията да не е получила официално искане за оказване на помощ, "това, което ще направим, е да имаме в готовност 3500 военнослужещи, включително редовни и запасни, за да подкрепят което и да е правителствено ведомство в случай на нужда при непредвидени обстоятелства". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: англияспоразумениеЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
33
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До 35:Нямаш си хал-хабер какава власт имат кралете на Обединеното Кралство, друг е въпросът, че се въздържат в повечето случаи.Бъпросът за робството е решен преди почти 200 години с неговата забрана.А че ще го духат с brexit-а неще и дума.
33
2
 
36
 
! Отговори
До Анонимника 33 преди 5 години
Короната в случая няма право да се изказва. Кралицата си държи устата затворена по закон. Освен това кралицата мисли предимно как да богатее и да се държи на власт. Тя няма думата за Брекзит. А по въпроса за робството и влиянието- британците от години слугуват на немската фамилия Сакскобурготски , правят я богата , кланят и се. Това свобода ли е?
32
0
 
41
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Така се случва, когато едни кресливи политици , опитвайки се да се задържат на власт лъжат нагло народа. Тереза Мейхам със зъби и нокти не дава власт и право на различно от нейното мнение. Това е диктатура, безмислен инат , който води британците към дъното. Ще минат години преди да успеят да сключат търговски споразумения и икономикаатта им да се върне до предишното ниво. Британия е станала стабилна и богата след влизане в ЕС . Те имаха най- изгодните условия за членство и проп всичко от глупост
31
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия не е Франция! Короната мисли за поданниците си! Британците никога няма да бъдат роби!
30
1
 
34
 
! Отговори
Ira преди 5 години
До Европейският съюзТози тип съюзи? Значи още ще има, вълнуващо. Защото сегашното извращение е само машина за привилегии и подслон за подлизурковци.
29
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наглите инглизи очкваха без проблем да си уредят отношения като на Норвегия и Швейцария, само че забравиха преди това да видят *** си, колко е далеч от тези 2 държави и колко им зависи икономиката от ЕС.
28
0
 
48
 
! Отговори
Ами... преди 5 години
Бритите са дърти изнудвачи, но тоя път нямат насреща си Бонго-Бонго и нещо не им се получава. В крайна сметка, какви сме им ние, че да се кахърим за тях? Да се оправят!
27
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германски колеги са ми разправяли с усмивка по лицата как Германия е успяла да завладее Европа без един изстрелян куршум. Англия не иска да е немска колония, не иска децата й да ходят да работят там. Възхищавам се на британския кураж и им стискам палци.
26
16
 
45
 
! Отговори
Европейският съюз преди 5 години
Европейският съюз да не е Съветския съюз ,че да се разпада. Европейският съюз е най-голямото политическо и демократично постижение на човечеството от както свят светува до наши дни. Благодарение на него в Европа вече никога няма да има войни. Европейският съюз е сложен жив организъм, който се развива и се променя. Това се случва в момента. Този тип съюзи е бъдещето на човечеството.
25
4
 
42
 
! Отговори
Mick&Jack преди 5 години
Едните крадци искат да прецакат други крадци.Все пак енглизите са най старите разбойници и са писали правилата на играта другите ги учат сега,атрети както всички знаем си нямат хал хабер.
24
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МдаЕв.рейските номера са сложни и трудно разбираеми...Но при всички случаи-вредни за всички останали--еврейско-масонските номера винаги текат по два, напръв поглед противоположни пътя, които накрая пак водят до една и съща крайна точка.
23
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вързахме магарицата със синджира.... (вижте снимката, какво виси на врата и)
22
0
 
46
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Ев.рейските номера са сложни и трудно разбираеми...Но при всички случаи-вредни за всички останали.
21
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Великобритания!Скоро и Италия
20
1
 
40
 
! Отговори
данаил преди 5 години
Точно така, твърд, твърд брекзит, какъвто първоначално си го поръчаха. То колко да е твърд, ама точно колкото си трябва. Стига с това "*** ми - дойди ми". Казваме си чао и после ще се видим - от другата страна. Светът не свършва с една Британия. Пък била тя някога и велика. Светът чака други империи. Онези - предишните, да му мислят.
19
7
 
37
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Най после им узряха кратуните, че са си най- добре да излязат от раз без договаряне под масата. След това ще се оправят. На ЕС, Парламента на Европа и други безмислени органи им е изпята песента. Междувременно някои се облажиха 2500 милиарда евра Ние за жалост се трудим за всяко едно от тях.
18
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази Мей ако беше мъж щеше да е двойника на Гаргамел.
17
2
 
41
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Тия ще се оцапат до ушите в говната, помнете ми думите
16
1
 
35
 
! Отговори
татул преди 5 години
Точно така ,Ели-2 няма да кандиса,дорипаунда да стане гологанче.Сигурно имаплан да рестартират паунда,инак откъдетова спокойствие.
15
16
 
38
 
! Отговори
Бритиш Лейлънд преди 5 години
Велика Британия няма да се остави на немският диктат.Това не е Франция!