Двама от Пуси райът с политическо убежище в Швеция

Русия бе осъдена от Европейския съд за нарушения срещу групата
Обновена: 1 май 2019 12:10 | 1 май 2019 10:30, Анисия Иванова
98
Двама от Пуси райът с политическо убежище в Швеция
Архив& Reuters

Двама членове на руската музикална група Пуси райът, известна с провокативните си изпълнения и протестите си срещу Владимир Путин, получиха политическо убежище в Швеция, предаде Франс прес, като се позова на Шведската държавна телевизия.

Лусине Джанян и Алексей Кнедляковски, които са родители на две деца, поискаха убежище в Швеция през 2017 г. с аргумента, че в родината си са подложени на смъртни заплахи и на тормоз.

В края на 2018 г. молбата за предоставяне на убежище на семейството беше отхвърлена. Шведската имиграционна служба прецени тогава, че двойката не се намира в пораждаща безпокойство ситуация. Семейството обжалва това решение и така се стигна до предоставянето на политическо убежище.

"Щастлива съм, че децата ми ще могат да израснат в сигурност, особено предвид това, което се случва в Русия", каза Джанян.

Според британския в. "Гардиън" двамата творци са политически ангажирани от 2010 г. Двойката участва в протест на Пуси райът в Сочи през 2014 г. по време на зимните Олимпийски игри. През 2016 г. Кнедляковски беше осъден на 15 дни затвор, защото закачил кръст на врата на статуя, представляваща настоящия шеф на руската Служба за сигурност.

Групата Пуси райът стана световно известна през 2012 г. с протест срещу Путин в московската катедрала Христос Спасител. Тогава три момичета от групата бяха съдени за хулиганска проява, мотивирана от религиозна омраза. Две от тях бяха осъдени на 2 години в трудов лагер. Миналата година Русия беше осъдена от Европейския съд за човешките права заради много нарушения срещу Пуси райът през 2012 г. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
пуси петрофф преди 5 години
Гати името ПУСИ
57
3
 
13
 
! Отговори
Таня Латинова преди 5 години
Тия от Пуси Райт(какво име само) са ега ти гадната група...и у нас е пълно с подобни
56
0
 
14
 
! Отговори
Хъммм преди 5 години
поне една снимка на девъчки по сиси да бяхте прикрепили към материала, пък то облечени и на тъмно
55
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този съд няма юрисдикция по отношение на Русия.
54
3
 
5
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 5 години
ЩЕ ПРИЕМА ЕДНО ПУСИ В БГ АКО НЯМА КЬДЕ ДА ОТИДЕ
53
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В пияндурската страна е така, мразят нормалните хора и всички са им врагове."Те психично-енцефалитно болните от Бунта на ..-/знаете какво/ са ТОЧНО нормални.Да така е, опорна точка.
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анисче, моме! И след корекцията на "члеТовете", пак си сгрешила:Не казва "Двама членове", а се казва "Двама члена" (или "Два члена")."Членове" е множествено число, когато няма числително име.Погледни си в Тълковния речник https://t-rechnik.info/search!Лека работа! :)
51
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 56"Интересно,Путин в кой крачол го е преместил!?"---Ще те излъжа, чакай да му погледна графика! :)Със сигурност, обаче го е преместил. Той е коректен, съобразява се с пуситата ... :)
50
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В пияндурската страна е така, мразят нормалните хора и всички са им врагове.
49
3
 
27
 
! Отговори
З преди 5 години
Тези двамата лентаи не искат да работят и търсят лесното
48
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейския съд е политическа организация която действа по политчески подбуди ако някои беден българин му бъдат нарушени правата този съд няма да ти обърне никакво внимание трябва да си милионер за да наемаш здрави адвокати извън европеиският съюз затова че да върви на маи. този менте съд
47
27
 
3
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 5 години
До до 56 от славянинЗащото те е страх от службите на Путин да не те посетят вкъщи,особено личната преторианска гвардия на Путин съставена от отбрани людоеди....Пък и щом те кефи Рассия,твоя воля.Стой си там,любувай се на умрелия Ленин зад стъклото и дишай гадните му изпарения.Всъщост май трябва да освободиха още едно място за тоя спаружен кумир на високи токчета с плешива глава....
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно,Путин в кой крачол го е преместил!?
45
22
 
4
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 5 години
До славянинМного искаш...обаче с трепет чакаш всяка година да пуснат лотарията Зелена карта и пускаш СВ-то молейки се на всички богове да те одобрят....Те никога няма да те пуснат да излезеш от Русия....ще си останеш крепостник на Путин. Защото знаем че руския камшик боли повече от турския....
44
0
 
13
 
! Отговори
Гуню преди 5 години
Лусине Джанян- арменка
43
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цивилизованият свят трябва да вземе решителни мерки срещу диктатурата на ***-лер! Докога ще го търпим плешивата Борджия с високите токчета!?
42
24
 
4
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 5 години
До ТакаЗащото си руснак скрит зад български ник и скачаш като попарен ако кажа нещо против Путин сякаш ти е брат или разпадащото подобие на федерация....Стига си стоял в стаята,излез се разходи из Петербург,да се освежиш.Па ако ти омръзне хвърли се в финския залив,няма да липсваш на никого.
41
5
 
32
 
! Отговори
:) преди 5 години
Швеция прибира убитаци от цял цвят.Скоро и името ще си смени,на Сбирщайн,че шведи не останаха.
40
0
 
27
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Да си показваш всичко на сцената е страшно изкуство, ако си развея оная работа пеейки, това творчество ли ще е ;) ???
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давай гущер, лази...