Площадът пред "Нотр Дам" е затворен заради оловния прах

Количеството му било сто пъти по-високо от допустимото
5 юли 2019 20:22, Анисия Иванова
6
Площадът пред "Нотр Дам" е затворен заради оловния прах
Снимка: БТА

Площадът пред парижката катедрала "Нотр Дам" продължава да е затворен заради продължаващото наличие на оловен прах в района, предаде ДПА, като се позова на съобщение от днес на френските власти.

Почти три месеца след пожара, който опустоши катедралата, изследвания показват, че мерките за изчистване на въздуха около сградата все още не са дали желания резултат. Площадът бе затворен веднага след пожара. Сега ще бъдат предприети нови мерки.

Още по темата

Голямо количество олово е използвано при построяването на покрива на катедралата и островърхата кула на Нотр Дам, които изгоряха при пожара. Вследствие на огъня оловото се разтопи. Според властите проби на въздуха в района показват, че наличието на олово в жилищните сгради около катедралата сега е в рамките на допустимите норми, но при други изследвания на площада спорадично са били засичани високи нива на оловен прах.

Френският информационен сайт Медиапар съобщи по-рано, че количеството олово във въздуха в района на катедралата е сто пъти по-високо от допустимите норми и обвини френските власти, че крият истината за проблема, отбелязва ДПА.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимена ти,Уикипедиен "професоре",да са беше поинтересувал за разликата между ИЗПАРЕНИЯ и ПРАХ!!!!!!!между пара и дъждовни капки!..Тук става въпрос за ПРАХ,НЕ за изпарения!!!!..Явно не са ти ясни определенията....а,и друго:-Ако ТИ си "слагаш САМ "плюсовете" (не знам как става тоя номер а и не ме интересува!!!),не се опитвай да вкараш и другите в твоята далавера!
4
2
 
0
 
! Отговори
Doko преди 4 години
СОС реши да разруши катедралата,Заплашва живота на туристи и живущи в района.Амин!
3
3
 
4
 
! Отговори
Молера преди 4 години
Оловото във въздуха не е от спойките между медните листове,това количество олово е безопасно.Оловото което се е разспространило наоколо е от многото пластове боя,която до преди няколко години не беше забранена за ползуване в големите градове,за разлика от сега.Всичко което изгоря беше боядисано с много пластове боя от преди стотици години.Оловото е елемента в боята която я прави устойчива за напукване и избеляване.От градската управа на Париж са наясно с причината,но крият от гражданите.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоПреди да се правиш на експерт и да си само-слагаш плюс прочети какво е това оловни изпарения.
1
7
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
оловото се ТОПИ,то НЕ се РАЗПРАШАВА!!!!освен,ако не е използвана някакво технология,разбира се....за всеки случай,просто ей така,намерете и гледайте "Dr. Judy Wood and 9-11" !