Радев от Полша: Трябва да помним ужасите и причините за ВСВ

Втората световна война е най-кръвопролитния момент в историята
1 сеп 2019 18:23,
60
Радев от Полша: Трябва да помним ужасите и причините за ВСВ
Снимка: Пресцентър президентство

Трябва да помним не само ужасите на войната, но и причините, които разпалиха тази война, за да избегнем опасността да повторим тези грешки днес, когато отново има ожесточени спорове за световно лидерство. Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти, след като участва в церемонията във Варшава по повод отбелязването на 80-годишнината от началото на Втората световна война. Възпоменателната церемония в полската столица събра държавни и правителствени ръководители от четиридесет страни.

Още по темата

 
Отбелязването на 80-годишнината от началото на най-кръвопролитната и опустошителна война в човешката история има своето актуално значение и днес, подчерта президентът Радев. По думите на държавния глава възпоменателната церемония има още по-голямо значение на фона на многобройните конфликти в света, войнстваща реторика, растящата нестабилност в региони, близки до нашия и дезинтеграцията на системата от международни договори в областта на въоръженията, което ни тласка към нова надпревара във въоръжаването.
 
По-рано президентът Румен Радев обсъди във Варшава теми от дневния ред на Европейския съюз с министър-председателя на Кралство Белгия и новоизбран председател на Европейския съвет, Шарл Мишел. Да бъде променен механизмът за вземане на общи решения в рамките на ЕС, което да позволи по бърза реакция на ЕС в международните отношения, също е бил сред акцентите на разговора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-кръвопролитната война е на американите срещу коренното индианско население- над 50 милиона убити индиани и заграбени земи от мигрантите.
27
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полша изобщо не е невинната жертва,преди пакта ***-Рибентроп има друг пакт между Франция,Германия и Полша .Полша граби от Чехословакия и се надява на парче от евентуалното раздробяване на Съветския съюз.Така,че да не реве много като вдовица за масур
26
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А причината е пакта РибентропМопотов, с който националсоциалисти и интерсоциалисти си поделят Полша
25
10
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Другарят Радев, като е казал "а", да каже и "б", че нападението над Полша е координирана между Райха и СССР атака според вече подписаният между тях договор. Това доказва, че нацистите и комунистите са двете страни на една и съща монета.
24
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германските бомбандировачи летяха над Лондон през 1940 със бензин от СССР. Нали по това време бяха съюзници.
23
0
 
7
 
! Отговори
От 22 преди 4 години
Уточнение: Прескот Буш е дядо на Джорч Уокър буш и Баща на този, който почина наскоро.
22
13
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Световния хегемон с едната ръка изви вратлето на японския император а с другата тушира Хитлер. През това цялото време руснаците понасяйки милиони жертви се крепяха на една тънка нишка от тотален разгром благодарение на хилядите танкове и самолети изпращани от Америка.
21
5
 
13
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Лично Ротшилд е предавал на нацистите сънародници еврей като ги е карал да му предадат парите си на съхранение . И после със заграбеното е избягал в САЩ . Да не мислите че е продавал ябълки заедно с Рокфелер и от там е натрупал първите няколко милиарда долара ?Евреи са спонсорите на всички военни конфликти от времето на Наполеон до днес . На всички ...
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми слагайте минуси, неграмотници. Точно Прескот Буш, бащата на Джорч Буш младчи, който почина наскоро е финансирал Хитлер.
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истинските причини са много грозни г-н Радев. 30-те на миналия век. САЩ, голямата депресия. Нужда от пари и излизането й от нея. САЩ спонсорират всички воюващи страни срещу лихва. Това как ви се струва като причина.
18
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а не трябва ли да помним и последствията - окупацията на източна Европа от ссср, и безчинствата им?!
17
6
 
10
 
! Отговори
Хм преди 4 години
А за спорната зона между Германия и Полша контролирана уж от Обединените Нации заради която започва конфликта ? А за атаките на полските военни сили и избиването и изселването на германското население в тази зона ? А за лъжливия съюзнически договор между Полша и Англия и Франция в който двете "суперсили" изоставят Полша я жертват за да отклонят Хитлер от нападение на собствените им територии ?Упс, историят се пише от победителите .Така че Хитлер е лошия а Полша -"страдащата жертва" .
16
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на качественият Генерал Радев!
15
6
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Сам ло го измисли това... - или някой му е помагал...
14
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Президента.Единственият достоен политик сред блатото от наведени.
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашия е поканен за масовката, а не да ръси умни фрази тип "мир за целия мир"
12
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аха за 5 милиона изгорени на са пун може с извинявай а за 40 полски офицера избити от руснаците в Катинската гора сме обидени....жалки да тези ***...
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе то хубаво ще ги помним,ама като гледам какви"победители"са се сбрали!
10
12
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Аз лично бих искал да им друга реч от устата на Радев- -Трябва да съжаляваме че не спечелихме Втората Световна Война като съюзници на Хитлерова Германия - И не успяхме да сложим Целият Свят на колене -както пред Германия така и пред България -имайки предвид малкото държави съюзници на Райхстага! И НИЕ трябва да съжаляваме за това което става в момента - Една Еврейка с името Меркел (майка и е полска еврейка) Унищожава Цялата Бяла Европейска раса и по специално Германската Нация-Товеа е Истината!!
9
2
 
13
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Този какво помни?