Корбин за политиката на Джонсън: Тачеризъм на стероиди!

Според лидера на лейбъристите премиерът иска да "отвлече" Брекзит
5 ное 2019 21:34,
28
Корбин за политиката на Джонсън: Тачеризъм на стероиди!
Снимка: архив Reuters

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин обвини премиерът Борис Джонсън, че иска да отвлече Brexit, за да наложи регулации в стила на Маргарет Татчър, което в крайна сметка ще доведе до много по-суров вид капитализъм от американски тип, предава Reuters.

"Това, което Джонсън и консерваторите искат е да отвлекат Брекзит и да ни наложат Тачеризъм на стероиди", заяви Корбин пред симпатизанти на работническото движение в Харлоу, предградие на Лондон, което гласува силно за излизане на ЕС на референдума през 2016 година.

Още по темата

"Ако консерваторите на Джонсън победят това ще е предаване на националното здравеопазване на Тръмп", обясни той.

"Те искат да занулят стандартите и защитите. Те искат да ни вкарат в по-дерегулиран американски модел на управление на икономиката".

Британската агенция пояснява, че "Желязната лейди" Татчър реформира радикално британското стопанство по линиите на свободния пазар, но си спечели омразата на мнозина с това, че разгроми профсъюзите и приватизира големи части от индустрията.

Изказването на Корбин идва преди непредвидимите избори във Великобритания на 12 декември, на които трябва да бъде решена съдбатана Брекзит.

Корбин, 70-годишна социалист, предлага сваляне на това, което описва като продажен елит, ръководен от Джонсън, който според него иска да използва Брекзит като троянски кон, за да превърне Обединеното кралство в дерегулиран рай за глобалния капитал.

Той спомена Маргарет Тачър във връзка с това, че Джонсън иска да сключи търговска сделка с президента на САЩ Доналд Тръмп, която ще продаде части от Националната здравна служба на частни американски компании.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакъв Тачеризъм няма в аркадаша Борис Джонсън. Маргарет Тачер водеше войни за да запази и необитаемите острови на другия край на Атлантика, а Джонсън прави обратното разрушава държавата си на парчета обслужвайки фикс идеята Брекзит.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази статия направо не е на български, толкова неграмотно преведена и изписана. Не мога да я чета! Отврат!
15
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
На 2 места в в тази статия нейна светлост, госпожа баронесата е назована "ТаТчър", а водената от нея политика "тачЕризъм". Нужно е статията да се редактира с правилните "Тачър" и "тачъризъм"!
14
9
 
5
 
! Отговори
42 преди 4 години
И какво лошо в понятието Тачеризъм. Маргарет Тачър си остава един от най- добрите политици в ерата на Студената война. Точно тоя заблуден дяволо- либерал Корбин ли ще й се присмива. ***!
13
2
 
9
 
! Отговори
Питър преди 4 години
Джонсън няма да "наложи регулации в стил Тачър", а ще ДЕрегулира. Естествено, само в полза на приятелите си милиардери. За всички останали, които са от категорията на повечето читатели на Днес.бг, ще има един много голям и много триъгълен четвъртит. Когато Тъчър умря, по сградите в Единбург имаше десетметрови транспаранти "Вещицата е мъртва!", а на много места във ВБР хората празнуваха. Смятайте колко добър управленец е била. Според Асоциацията на писателите-историци - най-лошият премиер досега
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 12 декември ще има разбиване на червената *** и триумф на Британия.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТАЧЪР БЕШЕ СУПЕР! УСПЕХ НА БОРИС ДЖОНСЪН СРЕЩУ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ СКОТОВЕ. КОРБИН СПЪВА БРЕКЗИТА ЗА ДА МОЖЕ СОЦИАЛИСТИТЕ ДА РЕВАТ ПРОТИВ БРИТАНИЯ.
10
12
 
3
 
! Отговори
Бай ганьо 2 преди 4 години
Не разбирам.Хората искат да напуснат евросъюза.Все едно аз да искам да си тръгна от скучно парти но домакина да не ме пусне.Такъв юмрук ще му изгърмя пред всички хора че ще го е срам да ги погледне в очите.Тия преговори пи дълги от дързост и красора станаха.Още едно доказателство че евросъюза но само беди и нещаатия.Лошо че такква сценарии сме гигледали и те не завършват добре.Пример с Югославия
9
4
 
3
 
! Отговори
ogin преди 4 години
Тоя е по злв и от перуката
8
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A ne e li Po- Dobre Zarstvo Balgaria da se Vastanovi .... Tazi republika ni nosi samo Bedi.... horata zagivat bezsmisleno vseki den.... voinichetata , deza.... ,mizeria, katastrofi.... prodalzenie na komunizama, koito Ne si e otival.... nali toi sazdade banditskata republika ....... ....... .......
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Блондин Бийблброкс е най-доброто описание. Щеше да лежи мъртъв в канавката ако Брекзит не стане на 31 октомври, а сега смени приказките. На хората им писна от простотии. За последните години накарахте хората да намразят консерваторите. И Тачер е била голям реформатор с "политиката на отворената кошница". Само дето нейния период се слави със стачки и безработица. Може пък да я възкресят за екопророк чрез затваряне на мини.
6
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще търсите вие желязнара Лейди ГЕ.йове ..... Британците са токова хомосексуализирани и извратени ... всичко това благодарение на либерализма , глобализма и цалата тази ***.щина която залива света ..... Единствения път на британците да се запазят е да излязат от този ке.ннеф европейски съюз ... Иначе гоала съдбата на Франция и Германия - тотално обезличаване на националните ценности и пълна подмяна на етноса с афиканскк и блозкоизточни вар.вари и неандертал.ци !!!
5
2
 
16
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Ама отложиха ли ги пак ,а?Подиграват се с другите членове на ЕС...Бачкайте на едно пък те ще спят с пакитата,а на вас МакАрОн ша ви вика,че сте бежанци :)
4
3
 
12
 
! Отговори
до ... номер 1 преди 4 години
*** питай в Нюкасъл какво лошо има в политика на Тачър :) или на север от Бирмингам
3
6
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОМРЪЗНА МИ САМО ДА ЛЪЖАТ, ЧЕ ЩЕ НАПУСНАТ ЕС!!!ПРЕМИЕРА ИМ САМО ЛЪГА, ЧЕ ЩЕ НАПУСНАТ БЕЗ СДЕЛКА А ЛИЧНО ТОЙ Е ПОДАЛ ДОКУМЕНТИ ЗА ОТСРОЧКА ДО ЕС!!!УПРАВЛЕНИЕТО НА БРИТАНИЯ ЛЪЖЕ НЕ САМО ТЕХНИТЕ ГРАЖДАНИ НО И ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА ЕС!
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британеца с Османски корени като българските турци в България
1
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е супер комплимент за Джонсън, какво лошо има в политиката на Тачър?