Меркел: Да се справим с руската агресия и климатичните промени

Германският канцлер не смятала, че ще управлява толкова дълго
22 ное 2019 19:50,
93
Меркел: Да се справим с руската агресия и климатичните промени
Снимка: Reuters

Никога не съм си представяла, че толкова дълго ще бъда във властта, но има още работа за вършене, заяви германският канцлер Ангела Меркел от трибуната на конгреса на Християндемократическия съюз в Лайпциг, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Меркел каза това точно 14 години след като стана канцлер. Тя напомни на делегатите на конгреса, че от 2005 г. германските консерватори са намалили безработицата до рекордно ниски нива и са се справили с последиците от световната финансова криза.

Канцлерът изтъкна обаче, че при новите предизвикателства като борбата с климатичните изменения и дигитализацията, партията трябва да гледа към бъдещето и да се справя с напрежението, провокирано от руската агресия и търговските спорове със САЩ.

Трябва да намерим решения за утрешния свят, подчерта Меркел, според която ХДС е партията на силния политически център на Германия.

"Искам да продължа да работя за това като канцлер", изтъкна тя.

Сочената за приемник на Меркел на канцлерския пост и лидер на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер заяви, че злословенето по отношение на ръководеното от ХДС правителство може да се отрази негативно на изборните резултати на партията, предаде ДПА.

Това не е успешна стратегия за предизборна кампания, каза Крамп-Каренбауер на конгреса в Лайпциг. Тя изрази уважението си към Меркел, изтъквайки, че 14-те години на нейното управление са 14 добри години за Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами откажи се от Северен поток тогава, танте!
58
2
 
36
 
! Отговори
Край преди 4 години
Когато си окупиран от САЩ да се бориш с "руската агресия" не може да го измисли даже и Оруел.
57
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 41 (може би) "НАТО е отбранителен съюз по договор! Създаден е за отбрана, не с имперски цели, каквито има РФ."Що не кажеш колко Руски бази има по света, и особено покрай Америка и Западна Европа и сравниш с НАТОвските около Русия - та да е ясно кой кого заплашва?
56
1
 
8
 
! Отговори
По-долу преди 4 години
се споменават някакви "бежанци", кога били тръгнали и прочие... Изрично не споменавам номер на коментар, щото при всяка поредна "чистка" номерата на коментарите, ако оцелеят, вече са различни. Та ще ме прощавате, ама каква война вилнее в съседна Турция (от там най-често титулованите като "бежанци" навлеци се врат в "НЕВЕРНИЧЕСКА" Европа) или в Йордания, южната съседка на Сирия???
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ша го пази от Турция колкото Гърция, тях да пита, те знаят кой ще ги спаси ако се наложи и не са 32 половите, техния президент като иде в Гърция и се чудят как да го изгорят жив, ха, ха, ха
54
4
 
18
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
До анонимен 48,НАТО щял да ни пази от турската агресия! Ти случайно да си наясно с факта, че Турция също е членка на НАТО? За натовската агресия срещу Сърбия май забравяш нещо ми се струва!
53
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете де? Кога Русия ни е давала пари и ни е подпомагала след прехода? Никога.
52
1
 
1
 
! Отговори
До "До 47" преди 4 години
Виж му печалния рейтинг и пак раздувай за тъпомери;-)...
51
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КонкурсътАко можеш да проучиш или да си отговориш кога тръгнаха бежанците и кога Путин е започнал да бомби в Сирия, ще се усетиш, че си впрегнал каруцата пред коня.
50
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КонкурсътТочно така беше! Сирийците налазиха европа, след като пушещата руска *** се дотътри до Сирия и започнаха да хвърлят бомби по сирийската опозиция на Асад. Путин помогна на масовия убиец Асад, тровещ собствения си народ с газ, да поеме контрол над опозицията. Путин помогна на мега престъпник и това няма как да се отрече.
49
1
 
5
 
! Отговори
До 47 преди 4 години
Къв конкурс, бе ти счупи ***, ха, ха, ха
48
0
 
1
 
! Отговори
До "Ха-ха" преди 4 години
Ако въпросните ги "командироват" в трудови лагери... най-лесно ще влязат в пътя през едни там комини...
47
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактСАЩ са страна по договора, както всяка друга. Като в случая САЩ не само, че не искат повече от другите, те имат най-големи разходи по този договор. Да се пляпа срещу НАТО няма сми, НАТО никога не е анексирал територия и никога няма да нападне. А България без нато за броени дни ще стане турска територия. Само пълен kpетeн или предател може да рипа срещу НАТО. България е малка и може да се защити от големите само в съюз като НАТО. Благодарение на НАТО се отървахме от руския ботуш.
46
3
 
13
 
! Отговори
Конкурсът преди 4 години
за най-трагикомично изказване към момента се печели от: "До 3Бежанската криза я предизвика Путин с бомбардировките на сирийските градове !".
45
2
 
16
 
! Отговори
Факт преди 4 години
До АнонименНАТО може по договор да е всякакъв съюз,ама де факто е маша на САЩ,а европейските членове са дори и заложници...
44
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая ялова безполов *** разсипа Европа, напълни я с терористи и агресия за винаги-------Как така тя я д напълнила, ще обясниш ли?
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая са я натровили с изкуфелчок.Но като е рекла, да се справя.
42
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия кога ни е давала пари?
41
0
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Добре че германския бизнес си знае работата и никакво правителство не може да му попречи...Макар че новата "работна" ръка,дето му я докара Меркел бая ще го озори.Тия и в трудови лагери да ги затворят,пак мъчно ще влязат в пътя.
40
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонНАТО е отбранителен съюз по договор! Създаден е за отбрана, не с имперски цели, каквито има РФ.