Борисов се похвали: България се дава за пример за мерките срещу COVID-19

Единственото лекарство обаче си остава асоциализацията
Обновена: 17 мар 2020 21:30 | 17 мар 2020 21:12, Камелия Цветанова
413
Борисов се похвали: България се дава за пример за мерките срещу COVID-19
Снимка: МС

България е посочена за пример от всички за навременните, бързи и правилни мерки, взети срещу разпространението на коронавируса. С това се похвали премиерът Бойко Борисов след
консултативно заседание на Европейския съвет във връзка със заболяването COVID-19.

"Към нас нито една претенция или забележка нямаше от Съвета и ЕК, от колегите", каза той.

Още по темата

Премиерът цитира думите на френския президент Макрон, който днес обяви, че Франция е във война и добави: "по -лошо е от това да имаме физически противник, защото противникът, който имаме в момента коронавирусът е невидим, лети във въздуха".

По думите му мерките, които България въведе още на 28 февруари, една по една се предприемат от всички страни в ЕС.

"Някои са много закъснели и заради това сега действат панически, прибързано, а някои държави буквално рушат репутацията на ЕС", отсече Борисов.

Според него в България положението е по-добро и защото няма мигрантски натиск.

"Има държави в ЕС другите държави комбинацията от нелегални мигранти и коронавирус, създава невероятни трудности и невъзможност да се справят", каза той.

Премиерът призна, че единственото до момента лекарство е асоциализацията.

Борисов съобщи, че на днешното заседание лидерите на страните от ЕС са взели решение да бъдат затворени границите на Съюза за граждани на трети страни.

Чака се само датата.

По думите му абсолютно ще бъдат забранени пътуванията с цел туризъм.

Камионните със стоки обаче ще продължат да пътуват из европейските пътища, за да снабдяват със стоки.

"За нас е много важно, защото имаме голям износ, важно е да не счупим икономиката, защото спрат ли се нашите доставки, чуждите фирми бързо ще се реорганизират и ще загубим", призна той.

Освен това ЕС ще поръчва маски, защитни облекла, ръкавици, лекарства, тестове, респираторните апарати и ще ги разпределя на страните.

Отделно всички фабрики у нас, които могат да произвеждат такива облекла, ще реорганизират производството, защото търсенето е огромно.

Бойко Борисов съобщи още, че тази нощ всички наши сънародници, които неправомерно са спрени на границата на Полша, Хърватия, Унгария, Словения и други страни ще бъдат прекарани през тях с полицейски екскорт.

"На две групи бедстващите хора ги деля - едните, които се прибират и са абсолютно неправомерно спрени по граници и други като авантюристи, когато целият свят набираше страх то коронавируса, те си тръгнаха на екскурзия", каза още той.

Премиерът предупреди тези, които се връщат незабавно да се приберат вкъщи и в следващите 14 дни да не се виждат с близките си, иначе ще понесат силата на закона.

 "Ще бъде изключително строги, не е приятно да се затваря един град, да се харчат ресурси", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
1
 
10
 
! Отговори
непревилегирован преди 4 години
Аз реших да избия всички мои роднини, познати и съседи, за да изпълня заповедите на режима на пожарникаря - да нямам контакт с никого и така да спасявам човешки животи.
199
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли най -сетне ,тоя хвальопръцко ,да остави лекарите да водят болбата с вируса .? А не да прави комбина с МазниятКаскет .Кога лекарите специялисти -вирусолози ,ще бъдат допуснати на преден план ,да си вършат работата ?
198
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ББВикаш, язък, че ти не си ги усвоил, а?
197
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България поне не я оправляват социялисти и като цяло се справя там където са социалисти е най зле Испания Италия ....
196
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еболата беше по-страшна, хванеше ли те мриеш. Тука шанса да оцелееш е над 99%. Ако си хронично болен шансовете драстично намаляват, затова хронично болните трябва да взимат най-строги мерки да се опазят самите те.
195
3
 
11
 
! Отговори
ББ преди 4 години
та докато освоявахте милиардите можехте да купите и малко маски и дезенфиктанти,личните лекари,тея на първа линия нямат,ама вие продължавате с лъжите за мерките и ограничаване правата на хората,сега явно ще сте заети с "усвояването" на 1.3 мил.евро и "правилното" им разпределение...Родината ни се управлява от еничари-политици,обслужващи алчни олигарси...ние им го позволяваме
194
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата с вируса са СЕРИОЗНИ но за БГ като цяло не се притеснявам В най лошия случей Гражданите ще се преберат по родните си села и ще изкарат и 50 години карантина ако е нужно
193
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затворете границите, незабавно!
192
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В москва вече има случей на мародерстване и побойща в хранителните магазини
191
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Премиерът от герп е *** номер один.
190
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин изкупи златото и то се срина, поредна загуба за Просия. Познайте кой ще излезе най-оръфан от кризата с короната.
189
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към 23.50 ч1 Бг Лев = 4,3 Ганайски Седи или 42.6 руски рубли Между другото и златото се срина наред с петрола Като добавим и че хората не смеят да си вземат и *** общо взето Нищо чудно че рублата се срива
188
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСАЩисаните се опитват да унищожат ЕС и това не е от вчера. Обаче не осъзнават, че като останат сами Китай и Русия ще ги изядат за закуска. Те се надяваха, че цял Китай ще пламне, обаче китайците показаха невероятна дисциплина, строяха цели болници за дни и бачкаха неуморно като мравки и овладяха епидемията. На всичкото отгоре дедото от бялата къща се забави със своите мерки и сега по гетата ще стане страшно, а може бе това е целта. Борисов ако не се самопохвали..
187
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългаринИскаш, ама капацитетът ти стига да задаваш въпроси в анонимни форуми, очевидно,
186
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългаринАми, хубаво че си оживял след Чернобил благодарение на твоят Тодор Живков.
185
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ББТебе всъщност зорът ти е, че други, а не ти усвояват милиарди, нали?
184
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко бе. Скоро маггистралната ни тиква ще отмени карантината, че идва лято - турстическия сезон и чакаме пияните германци да дойдат да купонясват на Слънчака.
183
3
 
20
 
! Отговори
Covid-19 преди 4 години
Този не спира да ръси бисери.Една неспирна лампания на мили ми премиерчо все сме били примери.С какво правиш нещо в плюс за да сме примери.Живея в Франция и от днес страната е в минимум 15 дневна карантина,.Страната следващия месец нама да се плати ток,вода и наеми.Отгоре на всичко ще се стимулира и с минимум 50% от заплатата си.Вие какво правите некадрни крадливи популисти.Аман от вас
182
3
 
8
 
! Отговори
ББ преди 4 години
гледах репортаж днес как полицията в Карлово носи храна на инвалид...плаках ..това е Моята България и моят Народ
181
7
 
9
 
! Отговори
мм преди 4 години
Аз симисля ,че Китайците и Рашаните направиха голям к*р капан на запада и америка с тази корона ,китайците сринаха борсите с вируса и си изкупиха акциите на западните компании на безценица на повечето заводи в Китай ,от друга страна Русия удар мн лошо пазара на петрола и го срина на 30 долара ,а американци и араби са направили бюджетни разчети за 80 долара ,докато рашаните били го направили за следващите 3 години на 30 долара и по този начин сега ще вкарат америка и запада в яка рецесия