Борисов се похвали: България се дава за пример за мерките срещу COVID-19

Единственото лекарство обаче си остава асоциализацията
Обновена: 17 мар 2020 21:30 | 17 мар 2020 21:12, Камелия Цветанова
413
Борисов се похвали: България се дава за пример за мерките срещу COVID-19
Снимка: МС

България е посочена за пример от всички за навременните, бързи и правилни мерки, взети срещу разпространението на коронавируса. С това се похвали премиерът Бойко Борисов след
консултативно заседание на Европейския съвет във връзка със заболяването COVID-19.

"Към нас нито една претенция или забележка нямаше от Съвета и ЕК, от колегите", каза той.

Още по темата

Премиерът цитира думите на френския президент Макрон, който днес обяви, че Франция е във война и добави: "по -лошо е от това да имаме физически противник, защото противникът, който имаме в момента коронавирусът е невидим, лети във въздуха".

По думите му мерките, които България въведе още на 28 февруари, една по една се предприемат от всички страни в ЕС.

"Някои са много закъснели и заради това сега действат панически, прибързано, а някои държави буквално рушат репутацията на ЕС", отсече Борисов.

Според него в България положението е по-добро и защото няма мигрантски натиск.

"Има държави в ЕС другите държави комбинацията от нелегални мигранти и коронавирус, създава невероятни трудности и невъзможност да се справят", каза той.

Премиерът призна, че единственото до момента лекарство е асоциализацията.

Борисов съобщи, че на днешното заседание лидерите на страните от ЕС са взели решение да бъдат затворени границите на Съюза за граждани на трети страни.

Чака се само датата.

По думите му абсолютно ще бъдат забранени пътуванията с цел туризъм.

Камионните със стоки обаче ще продължат да пътуват из европейските пътища, за да снабдяват със стоки.

"За нас е много важно, защото имаме голям износ, важно е да не счупим икономиката, защото спрат ли се нашите доставки, чуждите фирми бързо ще се реорганизират и ще загубим", призна той.

Освен това ЕС ще поръчва маски, защитни облекла, ръкавици, лекарства, тестове, респираторните апарати и ще ги разпределя на страните.

Отделно всички фабрики у нас, които могат да произвеждат такива облекла, ще реорганизират производството, защото търсенето е огромно.

Бойко Борисов съобщи още, че тази нощ всички наши сънародници, които неправомерно са спрени на границата на Полша, Хърватия, Унгария, Словения и други страни ще бъдат прекарани през тях с полицейски екскорт.

"На две групи бедстващите хора ги деля - едните, които се прибират и са абсолютно неправомерно спрени по граници и други като авантюристи, когато целият свят набираше страх то коронавируса, те си тръгнаха на екскурзия", каза още той.

Премиерът предупреди тези, които се връщат незабавно да се приберат вкъщи и в следващите 14 дни да не се виждат с близките си, иначе ще понесат силата на закона.

 "Ще бъде изключително строги, не е приятно да се затваря един град, да се харчат ресурси", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
14
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Сега всеки се хвали че е пример в борбата. В Италия Конте всеки ден казва че всички им ръкопляскат, Италия е пример.. 350мрът на ден.. Испания и там и те се фалят че са пример.. По 200 мрът.. Бойко и той се хвали. Сега кой е по по
19
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците предлагат един милиард на Германия за ваксината, която разработват. Германският външен министър: "Германия не е за продан". Някакъв смотан бизнесмен предлага подкуп на докторите в "Александровска". Докторите: "Ние не сме за продан". Европа иска да изкупи маските и защитните ни облекла. Бойко Борисов: "Фактури! Фактури!"
18
4
 
14
 
! Отговори
Баце преди 4 години
Избрахте сатаната ще гризете голата опашка.всеки народ си заслужава съдбата.
17
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв пример, ние се подпалихме по-бързо от Италия. Оня ден бяха 10 случаите, сега вече са 70 - седемкратно увеличение за има няма 4 дни.
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво става в тази Италия? Днес удариха рекорда на жертвите. Все едно е война.
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже аурата Му ви пази, и нема да се разболее никой! И пак ще сте последни в Европа! Затова ви е спрел маски, дезинфектанти и др., чунким и вие кат европейците да се изпонатръшкате, та поне малко да им заприличате. Велик стратег!
14
6
 
29
 
! Отговори
Щази преди 4 години
Който няма пари за заплати,да продаде една от колите си и да плати заплатите,хахаха,това каза преди секунди Бойко Борисов,велик премиер със велики решения,пари ще има само за бизнесите на мафията
13
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След този апокалисипсис ,който оживее ще иска да те види в затвора! Да знаеш ...
12
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този човек не е на център!
11
3
 
33
 
! Отговори
ЕВОА преди 4 години
Пак сме за пример!С този премиер,аман!Господ няма ли вече да го прибере!
10
7
 
26
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
боключето идва не само от италия а и от испания, германия, белгия. познайте къде ще си пробутат сега хилядите тонове медицински боклюци като свърши цирка с коронката. те ли ще те катурнат точно дето им вървиш по свирката и като ти кажат да паднеш за десет ти се надупваш сваляш гащите и казваш не само десет цялата рота да ме мине. продажник. лъжец. манипулатор. крадец. предател. въже.
9
1
 
8
 
! Отговори
Дан преди 4 години
Пилците се броят на есен.
8
6
 
25
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
на никой не му дреме бе порко. на никой. за това си изсипват токсичните боклюци у нас. и това продължава и в този момент. четете по другите сайтове колко различни сигнали има че все още се вкарва и гори боклюк. ама раята постреснаха малко с коронката и айде забравиха си дертовете. боклюк, липса на вода и нормални условия за живот, повсеместна корупция и тъмнолилява престъпност, разпродажба на държавния резерв на безценница когато вируса вече бушуваше и още и още. ко праи мис *** у барцилона. изспра ли си пражките или те чака още да ги душиш като гладно куче салам. шото си мек. много мек.
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винету,ти си железен.
6
7
 
57
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Бойко, не говори глупости !Закъсняхте с всички мерки.Закъсняхте със затварянето на границите.Закъсняхте с превенцията и дори нея изобщо я нямаше.Закъсняхте с подсигуряването на средства за защита - маски, облекла и др.Още няма спирт по аптеките !Закъсняхте и с откриването на болните. Правехте по 10 проби на ден, само и само да обявите, че в България коронавирус няма.После като разбрахте за онези 50 милиарда от Световната банка и набързо открихте болни.Стига селски номера и лакърдии !
5
5
 
20
 
! Отговори
На снимката преди 4 години
Бойко гледа "Стани богат"
4
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че той освен да се хвали, друго прави ли?! Всичко е стабилно, а Министерство на здравеопазването отвори дарителска сметка. Помощ търсят от хората!
3
4
 
56
 
! Отговори
минаващ преди 4 години
ако ние сме за пример на фона на липсващи маски,облекло и дезинфектанти,то останалите страни какви са?
2
8
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Борисов ти май наистина си вярваш ? Ние не можем маски да си купим бе .......
1
4
 
23
 
! Отговори
? преди 4 години
Вярно е, но закъсняхте с 2 дни да спрете децата от училище.