Борисов се похвали: България се дава за пример за мерките срещу COVID-19

Единственото лекарство обаче си остава асоциализацията
Обновена: 17 мар 2020 21:30 | 17 мар 2020 21:12, Камелия Цветанова
413
Борисов се похвали: България се дава за пример за мерките срещу COVID-19
Снимка: МС

България е посочена за пример от всички за навременните, бързи и правилни мерки, взети срещу разпространението на коронавируса. С това се похвали премиерът Бойко Борисов след
консултативно заседание на Европейския съвет във връзка със заболяването COVID-19.

"Към нас нито една претенция или забележка нямаше от Съвета и ЕК, от колегите", каза той.

Още по темата

Премиерът цитира думите на френския президент Макрон, който днес обяви, че Франция е във война и добави: "по -лошо е от това да имаме физически противник, защото противникът, който имаме в момента коронавирусът е невидим, лети във въздуха".

По думите му мерките, които България въведе още на 28 февруари, една по една се предприемат от всички страни в ЕС.

"Някои са много закъснели и заради това сега действат панически, прибързано, а някои държави буквално рушат репутацията на ЕС", отсече Борисов.

Според него в България положението е по-добро и защото няма мигрантски натиск.

"Има държави в ЕС другите държави комбинацията от нелегални мигранти и коронавирус, създава невероятни трудности и невъзможност да се справят", каза той.

Премиерът призна, че единственото до момента лекарство е асоциализацията.

Борисов съобщи, че на днешното заседание лидерите на страните от ЕС са взели решение да бъдат затворени границите на Съюза за граждани на трети страни.

Чака се само датата.

По думите му абсолютно ще бъдат забранени пътуванията с цел туризъм.

Камионните със стоки обаче ще продължат да пътуват из европейските пътища, за да снабдяват със стоки.

"За нас е много важно, защото имаме голям износ, важно е да не счупим икономиката, защото спрат ли се нашите доставки, чуждите фирми бързо ще се реорганизират и ще загубим", призна той.

Освен това ЕС ще поръчва маски, защитни облекла, ръкавици, лекарства, тестове, респираторните апарати и ще ги разпределя на страните.

Отделно всички фабрики у нас, които могат да произвеждат такива облекла, ще реорганизират производството, защото търсенето е огромно.

Бойко Борисов съобщи още, че тази нощ всички наши сънародници, които неправомерно са спрени на границата на Полша, Хърватия, Унгария, Словения и други страни ще бъдат прекарани през тях с полицейски екскорт.

"На две групи бедстващите хора ги деля - едните, които се прибират и са абсолютно неправомерно спрени по граници и други като авантюристи, когато целият свят набираше страх то коронавируса, те си тръгнаха на екскурзия", каза още той.

Премиерът предупреди тези, които се връщат незабавно да се приберат вкъщи и в следващите 14 дни да не се виждат с близките си, иначе ще понесат силата на закона.

 "Ще бъде изключително строги, не е приятно да се затваря един град, да се харчат ресурси", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко знае как да бие чу,,ми я колко пъти пердаши 100 годишната
219
11
 
22
 
! Отговори
ГЛЮ, ГЛЮ,ГЛЮ, ГЛЮ преди 4 години
ЛЪЖЕ, КАКТО ВИНАГИ. ОСВЕН СТРАХЛИВЕЦ И ПОДЛЕЦ, ТИКВОНИЙ Е И ЛЪЖЕЦ. ДНЕС МУ БЯХА ПОДБРАНИ НАЙ-ЛИЧНИТЕ *** ОТ ГИЛДИЯТА, КОИТО МУТРАТА ЧИСТО ПО МУТРЕНСКИ ГИ ФИНТИРАШЕ И СЕ КЕФЕШЕ И ЗАБАВЛЯВАШЕ С ТЯХ. АКО БЪЛГАРИЯ Е ПРИМЕР В БОРБАТА С КОРОНАВИРУСА, ЖАЛНА ИМ МАЙКА НА ГЕРМАНЦИТЕ, ФРАНЦУЗИТЕ, И ПР. СЪС СИЛНА ЗДРАВНА СИСТЕМА. СЕГА ПАК СЕ КАНИ ДА ОТКРАДНЕ ПАРИТЕ ЗА БОРБА С ВИРУСА УБИЕЦ И ДА БАЛАМОСВА ПУБЛИКАТА ЧРЕЗ ПЛАТЕНИТЕ ИЛИ НАПЛАШЕНИ ДЖУРНАЛЯ. А НАРОДЪТ КАЗВА;КОЙТО ЛЪЖЕ, ТОЙ И КРАДЕ!
218
2
 
9
 
! Отговори
ББ преди 4 години
алооо и ние имаме тояги...не заплашвайте непросветени чуждопоклонници,,надживели сме империи та некви мафиоти крадливи ли ще ни плашат с тояга,братя бъдете отговорни и спазвайте предписанията на медиците,заради хората които ни обичат и обичаме,политиците ни и троловете им се опитват да отнемат права дадени ни от бог...а маски кога,с маска мога да излизам и да работя...да съм полезен..еничари и безбожници крадат и убиват Народа ни криещи се зад закони създадени за да ги обслужват...фашизъм в 21 в
217
1
 
7
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Хубаво, прибират се тези хора, *** да не би да имат всеки по една резервна къща, че да си стоят самички под карантина? И кой им носи най-належащото, имат ли си, някой пита ли ги!? Силно се съмнявам, че няма да се приберат ПРИ някого...Защо държавата не поеме изолацията в отделни сгради?
216
7
 
16
 
! Отговори
! преди 4 години
Един път да са в час и да взимат навременни мерки и пак има кой да е недоволен! Като не ви харесва може да се преместите, все пак е свободен свят. Аман от мрънкачи, които не могат да напишат ред с грамотно изписани думи. За пунктуация и дума да не става. Дайте всичко от себе си в работата и дисциплината, не да пълним паркове и градини. После питате що има повече случаи. Заслужаваме си и карантина, и военно положение! Време е за тоягата и не само в този случай!
215
5
 
8
 
! Отговори
ББ преди 4 години
популистко,разбира се,че нямаме нужда,имаме нужда от държавници милеещи за просперитета на Народа ни,от маски и спирт,имаме нужда от инвестиции и независима и справедлива съдебна система,ние ще си заработим просперитета и богатството...политиците да ни създадат условията...а те дори маски не ни осигуряват
214
3
 
15
 
! Отговори
! преди 4 години
Понеже някои питат какви са другите....другите изтърваха духа от бутилката. Какво ви говори, че долу-горе всеки английски турист е с вируса. Виждате какво се случва в Италия и Испания. Рошавият от Даунинг стрийт дори въвежда ограничения. Говорим за икономики в топ 20 на света, които са в ступор. Престанете да плюете постоянно по България и българското. Не можете ли да си оставите пристрастията в такъв момент. Проблемът на българите е, че се подценяват, че са повече чуждопоклонници!
213
4
 
8
 
! Отговори
ББ преди 4 години
а и може да ни изненадаш бе,на всяко българско семейство по 2 бона,нямаме голям дълг,ще вдигнеш потреблението,ще можем да си позволим маски и спирт,ама не...ще станем богати и ще ви е по трудно да купувате гласове,..а да ще съборим икономиката..ще настъпи ада...то гърците дължат над 300 милиарда.....и дават 13 пенсия и сумати бонуси на хората...държите ни бедни за да ни манипулирате и купувате оставането на власт, политиците са крадливи не българи..за агитките в Пловдив плати с нашите данъци
212
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех злоба злоба...От какво негодувате прости комунисти...Кое не е истина....Оценете постъпката,не гледайте партия и цвят...Срамно е
211
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов се похвали: България се дава за пример за мерките срещу COVID-19----------------Ако не съ похвали сам, няма кой!!!
210
1
 
3
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
и продължават да си ги горят въпреки че уж има респираторен вирус. геноцидче му се вика на това.
209
4
 
6
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
нямаме защитни облекла и маски за лекарите дето работят в нарочената за инфекциозна болница, продали сме си респираторите на туркестан по 100 лева парчето, приемаме десетки хиляди тъмнолиляви братчеди от огнщето на вируса и онези ни дават за пример. ами порко помисли какви са им намеренията за нас. ти не можеш да мислиш де, действаш по животниски инстинкт и гледаш да се навеждаш възможно най ниско и да целуваш подметки ама колеги тука от форума помислете защо го хвалят и каква част от съюза сме. а балите боклюк не са спирали да пристигат. и продължават да си ги горят въпреки че уж има респират
208
4
 
12
 
! Отговори
ББ преди 4 години
от три месеца не можете да осигурите маски и спирт...давате оценки на нещо което не познавате..при соца Бойко бе масажист,търкаше ушетата на ТЖ и го пазеше от Народа ни,сега троловете ни убеждават колко лош бил соца...лош ,лош..ама го охранявахте...аргументи,факти,не да ни пращате убийци и биячи,срещу Народ не се върви,стремежа ни към справедливост ни е заложен от Бог...вървите срещу Бога алчни безбожници
207
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До агитпропМалките рубладжийчета да гледат и да видят как е било по време на социализма. Бас държа, че 20-25 годишни пишлеменца за една седмица ще станат върли капиталисти ако видят какво е било наистина.
206
3
 
23
 
! Отговори
агитпроп преди 4 години
Границите затворени, рафтовете празни, лекарства няма, човешките права отменени, авторитарни репресии - то стана още по-лошо, отколкото при Социализма!
205
6
 
3
 
! Отговори
канадски учен преди 4 години
до аоaqoab!Много си зле човек и си антиевропеец! Много дьржави които не са в евросьюза сьщо са с корона вирус!Важното е при тая зараза да има здрава политика и след 2 или 3 месеца всичко ще влезе в релси!
204
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БББог има име и то е...Долар.
203
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Испания,Италия ...и прочие. Сега ще си проличи на кой нашенец баба му се е возила на камила.
202
5
 
8
 
! Отговори
ББ преди 4 години
ще минем и през това,бъдете внимателни,спазвайте предписаното от медиците и ще надживеем "гадината",не се подавайте на паника и манипулации...Бог е Справедлив...отдели част от градината си и ни я даде за да имаме България..Бог обича Народа ни
201
13
 
8
 
! Отговори
Питали радио Ереван преди 4 години
Коя държава ще пострада най-много икономически от пандемията? Естествено Русия.