ЕС е неподготвен за борба с COVID-19

Смята наш дипломат
2 апр 2020 23:40,
60

ЕС отговаря на епидемията от коронавирус с мерки за 2,77 трилиона евро. Как ще се пренаредят силите на влияние в световния ред?
Още по темата

"Вероятно така, както вирусът все още ни е непонятен, така може би изглежда и бъдещето ни. Тази своеобразна война няма начин да не създаде някакъв друг и различен свят", каза за "Денят ON AIR" дипломатът и експерт по международни отношения проф. Здравко Попов.

Според него Китай и САЩ ще си останат като големи играчи в света, но вероятно ще понесат много щети заради пандемията.

Спира социалният живот, има цели отрасли на икономиката, които са в почти 100-процентов фалит, например туризмът. Сигурно ще се преобразува класическата финансова банкова система", смята Попов.

По думите му младото поколение ще утвърди новия свят като новия нормален свят след пандемията.

"Основната жертва ще е Европа, тя се оказа неподготвена за такава битка и подобен тип експанзия на този вирус. Европа не разбра, че светът е толкова глобално обвързан и не е някакъв неприкосновен център", отбеляза проф. Здравко Попов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че има много важна мрежа от учени, които работят да решат голяма част от проблемите.

"Ситуацията е доста хаотична в Европа, независимо от апелите да се говори с думата "заедно". Тя много се клишира. Поведението на повечето от страните е обратно - всеки гледа да се спасява", заключи проф. Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
8
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Недей така , вече краставиците не са криви по закон и изискване а кокошките пеят Павароти преди да ги заколят
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвсем нормално е да са неподготвени. Има ли човек, който може да каже за себе си - аз съм бил подготвен. пандемия в Европа е имало била през 1540та година от чума. Следващата, но много По-малка пандемия е била през ПСВ от испанския грип. Никоя държава не може да се похвали, че е готова за токова нещо. Да си готов означава да отделяш огромни средства, но да не знаеш за какво да ги харчиш. Защото пандемиите са най-различни и не може да се предвиди.*** могат да искат държавата им да е готов
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Получи се сбъдване на мечите на Европейския съюз за един по-чист свят, по-екологичен, по-мирен свят. Никой не говори за войни, конфликти, Крим, Украйна, Мадуро, Скрипал. Братските руски и американски народи си помагат.Получи се някакъв нежелан рай.
17
1
 
13
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
А за какво точно е подготвен ЕС???Аз лично досега съм видял само две области в които е подготвен ЕС - да организира паради на лица с алтернативна сексуална ориентация и да отвлича деца от семействата на нормалните хора и да ги дава за отглеждане на тия от парадите.Сега еничарите от ДАЗД почват проверки по интернет, все едно на децата и на родителите им е малко стресът от всички останали проблеми!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те са подготвени само да хапват черен хайвер платен от данъкоплатците и да слушат заповеди от корпорациите отражение на нашите хрантутници. До толкова им е позволено
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС реши вчерашните си проблеми с екологията, с глобалното затопляне, с въглеродните емисии.ЕС трябва да получи нобелова награда за великото постижение.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще пратим нашите либертарианци да им съставят един план "Ран-Ът 2", за преструктириране, реформиране на икономиката, приватизация, ликвидация, безработица.
13
4
 
6
 
! Отговори
Ганю преди 4 години
Мога, могааааа и друго мога. Фелацио на турци, хамериканци и западняци да правя. И в къщи да си седя докато ми промиват кратуната от ТВ-то, нищо че вече и работа нямам.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бай бай ЕС
11
0
 
3
 
! Отговори
Da преди 4 години
И аз.
10
1
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
И журналистите в Китай, които разследваха първоначално вируса не очакваха.... да изчезнат безследно завинаги. Тези с мозък отвън знаеха какво ще им се случи.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Toва интервю е излишно тази епидемия обхвана целия свят,глупави сравнения и журналистката която го разпитва се ОБЛЯКЛА ЗА ДИСКОТЕКА ИЛИ БАР.
8
2
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
Искам да попитам.едно.вип общество братя как сте в момента как се отразява пандемията на тия.сега като.не спят.в кръчмите в дискотеките как сте ние нормалните хора приехме този начин но.вие с по.многото коли камиони как сте вас питам господа и дано да разберете че.всички земни хора са равни амин да виждате.как се.работи.за.хляба.по12 часа за него години няма.Поздрави от момчето на село
7
1
 
3
 
! Отговори
6 преди 4 години
Какво щяло да стане в Китай? То вече е станало за тези дето са го пропуснали. Хонг Конг са единствените, които протестираха. Другите стояха с кръстени ръце като добри роби докато им слагаха примката с новата социална кредитна система. Който каже гък там няма право да пътува или да яде. Ама и тук ще дойде и ще видим кой ще протестира.
6
1
 
8
 
! Отговори
Подготвени частници преди 4 години
Едни чичковци са отворили усти като черни дупки и са готви да засмучат всичко обезценено. И всички им се подлагат много старателно - предстои голямо сгромолясване в Щатите, в Русия, в ЕС, в Индия. Колкото и да е странно, някои дребосъци може да се отърват със сравнително по-поносими загуби и спадане на жизненото равнище. Не се отнася за нас, разбира се - ние сме в един от пробитите кораби и с тази мафия на власт нямаме даже малък шанс. А какво ще стане с Китай, знаят само някои китайци.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То не е като да ядеш черен хайвер закупен от данъкоплатците и да мокриш пликлчетата и боксерките през избрани с фалшификации герой
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
таз година ще има ли гей-парад бре?
3
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой е подготвен? САЩ? Или Китай който 1 месец отричаше, че има вирус, а лекаря, който го откри, се зарази и почина. Никой не беше подготвен. Ама нали трябва вечно да се плюе по ЕС, по 10 статии на ден. Да, ЕС не е перфектен. Но и останалите сили са далеч от перфектни. По света само могат да си мечтаят за качеството на живота, отпуските и останалите социални благини на които се радва Европа. Човек започва да оценява нещо едва когато го загуби. Ако нещо се случи с ЕС - после ще ревете за ЕС.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те са подготвени само и единствено за гей-паради.През останалото време се тревожат за въглеродният отпечатък и дали на някакви афро-арабски клошари им е добре.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички сте в заверата и заговора