Швеция в готовност за хиляди смъртни случаи от новия COVID-19

В страната не са въведени задължителни строги мерки за изолация
4 апр 2020 10:16, Ния Христова
296
Швеция в готовност за хиляди смъртни случаи от новия COVID-19
Снимка: БГНЕС
Швеция трябва да е готова за хиляди смъртни случаи от новия коронавирус, предупреди премиерът Стефан Льовен, цитиран от ДПА и БНР.
 
"Ще броим мъртвите с хиляди. Трябва да сме подготвени за това", каза Льовен в интервю за шведския всекидневник "Дагенс нихетер". Той изтъкна, че пандемията от COVID-19 ще продължи "месеци, не седмици" и призова "да не бъде свалян градът". 
 
Попитан на какво се основава прогнозата му, Льовен спомена опита на други държави и степента на разпространение на вируса в Швеция.
 
Правителството за сега залага на стратегия, която не въвежда задължителни строги мерки за изолация. Шведският премиер призна, че "това означава също, че ние ще имаме повече много болни хора, нуждаещи се от интензивни грижи, ще имаме много повече мъртви".
 
По последни данни в Швеция, която е с население от 10 милиона, има 6131 регистрирани случаи на заразяване с новия коронавирус и 358 починали.
 
"Мисля, че (шведският подход към кризата) не бива да бъде преувеличаван прекалено много", каза още Льовен. Той уточни, че "всички страни обмислят как да наложат социално дистанциране и да укрепят здравната си система. Ние го правим по различни начини, понякога сме на различни етапи (от епидемията)".
 
Шведският премиер подчерта, че кризата не се отнася само до броя на хората, които ще се нуждаят от медицинска помощ, но и до икономическите последици. Той заяви, че освен до епидемиолози, правителството се е допитало и до икономисти как да бъдат смекчени последиците за икономиката и заетостта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пиха довчера бира по заведенията скупчени тия ***, ама ей сега като започнат да измират по стотици на ден у Швеция ще се изпонаврат в мишите си дупки. Охлюви с охлюви!
51
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АзСлед 2 седмици ще дават Швеция за лош пример как не се прави ...To такива като теб от няколко седмици предричат как след две седмици шведите ще се изпонатръшкат, ама нещо не ви се сбъдват прокобите, Швеция е пъти по-добре отколкото другите които взимат драконовски мерки.
50
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По лошо от Италия няма да стане.
49
11
 
37
 
! Отговори
Хашиш ат Амстердам преди 4 години
Полша Унгария и Чехия ще бъдат погълнати от китайците още по-зле.Арабите и афротата са по-хора от азиатците.
48
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само вчера 50 шведски либераста убедени в свободата си са гушнали букета.Шоуто при тях тепърва предстои. Иначе на много отворени се правят колко са свободни.
47
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 43 ХА-ХА-ХАТо ненапразно един потребител те пита тук постоянно " Добре ли сте?"Имало е защо. Не си добре с главата.
46
4
 
52
 
! Отговори
Аз преди 4 години
След 2 седмици ще дават Швеция за лош пример как не се прави ...
45
1
 
44
 
! Отговори
Бял българин преди 4 години
Шведите са араби! Аз изобщо не ги уважавам, уважавам само хора от чистата бяла раса.
44
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почвам да мисля, че държави като Полша и Унгария са много по-добро място за живеене от клоааките в Западна Европа или Скандинавия. Имат опит от соца, функционираща демокрация и не допуснаха емигранти.Прав беше президентът П.Стоянов като ги нарече - отличниците на Европа.
43
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко измряха в България от обикновения грип за последния месец?
42
24
 
44
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Така шведите ще бъдат първата нация достигнала до естествен стаден имунитет на обществото. Ще останат СВОБОДНИ ХОРА и ще продължат нормалния си живот, за разлика от други народи.Тези другите ще стоят затворени като животни с месеци и дои с години. Ще дадат същия брой жертви, ще съсипят икономиките си, ще изродят психиката на населението си.Да стоиш затворен като затворник ще се счита за нещо нормално.И всичко това, докато пуснат следващия COVID-20После всичко започва отначало ....
41
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Швеция трябва да е готова за хиляди смъртни случаи от новия коронавирус, предупреди премиерът Стефан Льовен, цитиран от ДПА и БНР. "Ще броим мъртвите с хиляди. Трябва да сме подготвени за това"Мъжко изказване. Но няма да въвеждат мерки. Единственото което направиха е да забранят събирания над 50 човека- кина, театри, концерти.... А бъзльовците в България измират с десетки хиляди, 2 милиона българи измряха от вируса на демокрацията, но още се кланят на САЩ и господарите.
40
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шведите са хитряги - допускат да има голяма заболеваемост, за да се изфукат пред света колко добре работи комунизма, който са построили, социалната им държав и здравната им система.
39
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Малмьо бял човек не може да видиш - ухае на дюнер, черни нинджи навсякъде обикалят, дошли от Афганистан и Сомалия. А аз мислех, че русокоси шведки ще видя като на Сл.Бряг през 70-те години! Забрави! Няма такъв филм! Всичкото човек емигрант, с тъмна кожа.
38
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видя се, че светът не се променил за последните няколко хиляди години. На никой не му пука за хората, всеки мисли само за ядИнитУ
37
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия ги избраха за контролираната роля на плашилото. Уж не въведоха фашистките мерки на другите държави, сега ще запишат някаква огромна смъртност от порядъка на десетки хиляди (фалшифицирана, разбира се, както навсякъде по света) и папагалите ще креснат в един глас "видяхте ли какво бедствие се случва като не се вземат мерки".
36
9
 
48
 
! Отговори
Обикалял Скандинавия преди 4 години
Където е минал феминизма, толеррастията и либералните политики - трева не никне.Швеция е бита карта. Стокхолм = Могадишо
35
8
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази теория че правителството иска да държи хората изолирани много измъчена бре!По цял свят хората правят същото, но не, при нас е конспирация.Представям си как Бойко се е наговарял с всички президенти по света- "Колеги, дайте да им спретнем една карантина на народите си, та да мога да държа моите българи изкъсо". Смешно, нали?
34
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 27: След ковид рисковите групи ще имат ли пари за храна и лекарства или тогава ще ги оставим да умират? Както между другото преди вируса на никой не му пукаше как оцеляват пенсионерите. Медиците месеци наред протестираха - отново на никой не му пукаше, сега ръкопляскат от терасите.
33
1
 
41
 
! Отговори
дон Бульон преди 4 години
Невъзможно е да е грип.Още в началото китайски лекари взимат секрет от белите дробове на умрели о го пращат в три биотехнологични компании.Отговарят им това е нов вирус подобен на САРС.