Ще разкрият ли мистерията с изчезването на 3-годишната Маделин?

Има заподозрян за трагедията, разиграла се преди 13 години
4 юни 2020 21:30, Нели Христова
29
Ще разкрият ли мистерията с изчезването на 3-годишната Маделин?
Снимка: БГНЕС

Преди 13-години малката Маделин Маккан изчезва от леглото си във ваканционния апартамент на семейството й в Прая де Луз, Португалия, докато родителите й вечерят в близък ресторант. До ден днешен няма яснота какво се е случило с момиченцето.

Но вчера полицията най-накрая направи първия си пробив след толкова много години - имат заподозрян.

Въпреки че тяло няма, германската полиция третира случая като убийство. Тя открива и заподозрения - 45-годишен мъж, който в момента излежава дълга присъда в затвора заради множество обвинения в педофилия.

Крисчън Бруекнер е живял в португалския район Алгарве между 1995 г. и 2007 г., като няколко години е прекарал в къща между Лагос и Прая де Луз. Работил е на няколко странни места и най-вероятно е обирал ваканционни апартаменти.

Това е всичко, което полицията разкрива.

Но британските медии успяват да открият повече - Крисчън Бруекнер е вкаран в затвора миналата година, след като е осъден за изнасилването на 72-годишна жена в Прая де Луз, малко преди Маделин да изчезне. Твърди се, че германецът, който също така бил и дилър на наркотици, признал за престъплението.

След една пиянска вечер, той разкрил на свой познат, че "знаел всичко за случая". Това се случило на 10-тата годишнина от изчезването на Маделин, когато видял лицето й по телевизията. След това показал и видео, в което изнасилвал друга жена. Мъжът дал своите показания в полицията още през 2017 г., а това накарало властите да тръгнат по петите му.

Когато Маделин изчезва, Бруекнер е на 30 години. Списъкът му с престъпления е дълъг. През декември 2019 година е вкаран в затвора заради изнасилването на американска пенсионерка. Той е планирал престъплението, нахлул е в дома на жертвата си носейки маска и въже в ръцете си, с което я завързал.

"Той се наслаждаваше на това да ме измъчва", разказва жертвата по-късно. ДНК тест потвърждава, че извършителят е именно германецът. Той е бил заподозрян за изчезването на Маделин още през 2008 година, но малко по-късно полицията се отказва от това твърдение.

Полицията успява да намери ягуара и кемпера на заподозрения. В тях обаче няма почти никакво ДНК, за това властите обявяват 10 хил. евро награда за всеки, който знае нещо по случая. Ягуарът е бил собственост на Бруекнер още по времето, когато изчезва Маделин. 24 часа преди трагедията той регистрира на името на друг човек, но продължава да го управялва. 30-минутно обаждане от същия ден пък показва, че той е бил именно в Прая де Луз.

След изчезването на Маделин заподозреният се връща в Германия и е арестуван за търговия с наркотици. След това е осъден за няколко посегателства над деца. Освободен е докато възрастната дама не повдига обвинения срещу него.

Сега Маделин трябваше да е на 17 години. И докато за германската полиция става дума за убийство, Скотланд Ярд все още вярва, че момиченцето може да е живо. Родителите й също не губят надежда, но признават, че осъзнават факта, че дъщеря им вече може и да не е жива.

Изчезването на Маделин Маккан е един от най-заплетените криминални случаи в света. По него са правени редица разследвания през годините, снимани са и документални филми. Години наред властите удрят на камък при търсенето на детето, главно заради липсата на каквито и да било доказателства. В един момент португалската полиция дори подозира родителите й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
. преди 3 години
777777,По твоя случай ще се намерят доказателства също, та недей леж на тая кълка, у.биец гн.усен.
24
0
 
5
 
! Отговори
sd преди 3 години
Bruekner = Брюкнер
23
2
 
9
 
! Отговори
777777 преди 3 години
Всяка година излиза новина по този случай , че има нов заподозрян и т.н.Истината е че никога няма да се разбере какво е станало с това дете.Много съм чела по случая и наистина има доста съмнителни обстоятелства около родителите и изглежда някой ги прикрива.Няма изобщо доказателства, че някой е влизал.Дори се смята, че не са оставяли децата сами ами са го измислили за да могат да пробутат историята с отвличането.Просто този случай е много заплетен и едва ли ще се разплете.
22
2
 
5
 
! Отговори
Психотест преди 3 години
Гледал съм повечето клипчета по Пицагейт и има достатъчно доказателства срещу оня демократа и кръга педофили около него. Сега кво? Ще лепнат това на някакъв педофил, дето се е съгласил да поеме вина, само защото така или иначе ще лежи до живот? Явно са му предложили по-уютна килия и боклyка се е съгласил...
21
0
 
6
 
! Отговори
. преди 3 години
Ако са лекари, трябва да им се отнемат лекарски те права. Но едва ли ще стане в този от.вра.тителен свят. Господ ви е виновен на вас, из.роди...
20
1
 
8
 
! Отговори
. преди 3 години
Като знам колко хора искат да имат деца, а нямат...Като знам като родител, какво значи детето ти да е болно...Здраво,хубаво дете, хвърлено на *** от родители-престъпници. Срам.
19
2
 
4
 
! Отговори
. преди 3 години
Лекари били? Ха ха ха. А случайно да не са педиатри? Това обяснява упойката. Тя обикновено се дава на изоставените деца в приютите, за да може персоналът да изкара нощта на спокойствие. Боже, който и да си ти, благодаря ти, че вече нямам нищо общо с официалната медицина!
18
2
 
1
 
! Отговори
х преди 3 години
Едва ли е този убиеца. Те толкова години не го откриха, още тогава щяха да хванат, с тези всички улики-коли, съмнителен човек с обвинения и тн, Не ми се вярва. Явно някой иска да си направи пиар
17
3
 
11
 
! Отговори
. преди 3 години
Детето, като много други деца, е изядено. Буквално. Вие се сетете от кого. Видял е случайно, че го оставят само, взел го е и го е продал там, където в престъпните среди се знае, че купуват деца.И не намесвайте Бог отново, моля ви се. Който има деца, да си ги гледа или поне да осигури някого, който ще ги гледа. Родителите са виновни и смъртта на детето трябва да тежи на тяхната съвест. Да не говорим, че успикоителните, дадени без нужда увреждат мозъка. Аз тия "родители" бих ги кастрирала.
16
2
 
10
 
! Отговори
x преди 3 години
към 14, Що за родители? Родителите са лекари, отишли на ваканция. Оставили са не едно , а и двете си деца да спят и са пресекли улицата да вечерят. На мен също ми звучи странно да ги оставиш две деца. Изчезва едното, пък другото изобщо не чува и не вижда нищо. Много странен случай. Даже имаше предположение, че родителите ги упояват вечер, че да спели...ама са превишили дозата и момичето умира, а те са го закопали и после са измислили история с отвличате, ...ама май им свалиха обвиненията.
15
3
 
1
 
! Отговори
Odpo преди 3 години
СМЪРТ!!!!
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКазват бе,виж в ПИК,там пише,че парите,които е изтеглил Божков са отишли за предизборна кампания, най-голямата сума е отишла за Мая М.
13
3
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
Горкото дете. Хубавичко е на снимката. С какво заслужило това? Бог защо го е позволил.?
12
1
 
26
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Дете под 6 години остава ли се само? Може да се пореже, изгори, падне от терасата да го удари ток. Що за родители са тия, които не им идва на ум това?
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не.
10
1
 
13
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Какви безотговорни родители? Защо не взели и дето с тях като не намерили бавачка? Защо изобщо го взимат на курорт като само ще пречи? И все пак странно как тоя е знаел в коя стая е детето? Как е влязъл без взлом? Нямало ли е камери поне на рецепцията? Собственикът на курорта да не се е снабдявал с дрога от тоя и да е имал зъб на родителите на детето. Всеки курорт си има охрана. Как ще отвлече дете без никой да види?
9
1
 
37
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Има няколко грешки в тази публикация. Заподозреният за убиец, днес е на 43 г., а не на 45. Маделин, ако е жива, трябва да е на 16. От цялата работа на полицията нищо няма да излезе. Липсват всякакви веществени доказателства. Само ако си признае убийството и посочи къде е гробчето на детенцето, може да се стигне до съд и присъда. Не вярвам, че това ще се случи. Жалко за това прекрасно детенце и за неговите близки. Не му било писано да си изживее живота... Бог да упокои душичката му.
8
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маделин сега е много важна и актуална тема в момента. А Божков е теглил милиони кеш от сметката си. Публикувал е и банковите извлечения във фейсбук, и пита какво са направили службите и уни кредитбанката от която е теглил. По закон над 30 хил лева теглене кеш банките трябва да се доклават на службите които да проследяват къде отиват парите. Информирала ли е банката службите, проверили ли са, това не са 30 хил, това се милиони! Къде са отишли тези пари? Службите не казват - пълно мълчание!
7
4
 
14
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Мдааа, отмяната на смъртната присъда НЕ е плюс за цивилизацията! Както и кастрирането на изнасилвачите. Много хубаво, не е на хубаво - вижте в Щатите как се вихри, щото има прекалено много права. Всичко е против нормалните. Трийте , ***!
6
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В един момент португалската полиция дори подозира родителите й."Трябва още да ги подозират. По техните признания са и давали приспивателни за да могат да си изкарат вечерта без да им се пречка детето и са оставили вратата на хотелската стая отворена. А иначе психопатите обичат да си измислят и редовно си приписват чужди "подвизи".