Нидерландия обърна курса, призова за маски на обществени места

В страната нарастват заразените с коронавирус
1 окт 2020 08:43, Ния Христова
43
Нидерландия обърна курса, призова за маски на обществени места
Снимка: БГНЕС

Правителството на Нидерландия реши да промени отстояваната си позиция срещу носенето на маски на обществени места. Това стана, след като случаите на заразени с коронавирус достигнаха рекордни нива, а парламентарното мнозинство призова да се предприемат решителни мерки, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

По време на дебати в парламента премиерът Марк Рюте призова хората в кралството да носят маски на обществени места, когато социалното дистанциране не е възможно.
 
"Искаме да дадем на цяла Нидерландия един ясен и спешен съвет - отсега нататък носете на обществени места немедицински маски, покриващи устата и носа", каза той.
 
В продължение на месеци Рюте и видни медицински експерти твърдяха, че маските са безполезни срещу разпространението на COVID-19. Водещия епидемиолог в САЩ д-р Антъни Фаучи наскоро разкритикува това твърдение по нидерландската телевиция. Сега повечето от парламентарно представените партии за пръв път смятат, че правителството на Рюте трябва да препоръча доброволното носене на маски.
 
Новите случаи на заразени с коронавирус в Нидерландия достигнаха вчера нов рекорден ръст за денонощие от 3294, сочат данни, разпространени от здравните власти. Броят на новозаразените отбелязва поредни рекордни стойности почти всеки ден от средата на септември и вчера за пръв път надхвърли прага от 3000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като нямаш какво да кажеш и хоп *** ти иде на помощ.Тоя бай *** даже има повече акъл от тебе.
9
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Ганью Безмозъчни продължава своята война срещу маските и други засягащи неговата душевност модерни окови. Инак срещу Баце Му дето го краде и обрича на бедност няма нищо против.
8
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идиотско и примитивно е да си маскираш лицето.Като нинджи и индианци стигнахме бе хора.21 век е векът на глупостта.Къде отиде тоя разумен човек пт 19 и 20 век.Срам и позор.Технологии и наука в ръцете на ***!
7
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не ни задължават да носим маски, какви други средства могат да се използват за ограничаване на заразаването? Някой умник да сподели?Има ли много заразени, ще има и реакция на щаба и правителството.И на никой няма да му хареса да има и други мерки...Според мен трябва да се ограничават контактите.
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов комунизъм откъдето и да го погледнеш.Преди ни караха да се пазим от империализма и врага с партиен билет.Днес лъжата е всеобхватна и нелепа.Имало вирус?Че комунизма е вирус спор няма.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди ни караха да носим връзки.Новото е маската.Китай си налага културата! Там всички са с маски.
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полезна или безполезна... е без значение, защото НЯМА други средства за момента.Дървените философи са ясни. Без маски, пък абсолютно нищо не спира вируса.Ако има много заразени, ще има и много мерки. Двете са свързани. Дистанцията и хигиената също са важни.
3
9
 
1
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
УЖАС УЖАС УЖАС. СЛЕД 2 ДНИ ЗАТВАРЯМЕ ВСИЧКИ СЪС МАСКИ И НА ОТКРИТО....ЩЕ УМРЕМЕ САМА СЛЕД ДВА ДНИ......
2
11
 
1
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ХОРАТА СЛАГАТ МАСКИ. НАЩИ ОТВАРЯТ ЗАЛИТЕ, СТАДИОНИТЕ. СЛЕД 2 ДНИ ЗАТВАРЯМЕ ВСИЧКИ СЪС МАСКИ И НА ОТКРИТО....
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който го е страх да носи, рече Буратино