Заради Северна Македония: Германия е разочарована от България

Надявам се партньорите в Скопие да не се обезсърчават, заяви Михаел Рот
8 дек 2020 19:37, Нели Христова
253
Заради Северна Македония: Германия е разочарована от България
Снимка: БГНЕС

Германският министърпо европейските въпроси Михаел Рот изрази днес открито дълбоко разочарование от липсата на напредък по въпроса за разширяването на ЕС, съобщи БТА.

"Разочарован съм, канцлерът на Германия Ангела Меркел лично се зае с този процес, но не постигнахме успеха, на който се надявахме", заяви Рот на пресконференция след днешното заседание на Съвета на ЕС по общи въпроси. Той отбеляза, че само една държава от ЕС не дава одобрение за приемане на заключения, с които да се утвърди рамката за предстоящите преговори със Северна Македония.

По неговите думи страните в ЕС са единодушни, че разширяването ще продължи. "Отдавна искахме преговорите с Тирана и Скопие да започнат, надяваме се при предстоящото португалско председателство на Съвета на ЕС да се постигне пробив", добави Рот.

"Въпросът не е дали, а кога ще започнат преговорите със Северна Македония. Само една страна не може да одобри преговорната рамка, а е нужно единодушие. Надявам се партньорите в Скопие да не се обезсърчават, политическият процес ще продължи и следващата година очакваме пробив. Няма нужда от план "Б", заяви министърът.

Припомняме, че миналия месец България блокира Северна Македония за начало на преговори за членство в ЕС, след като не одобри преговорната рамка на югозападната си съседка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
0
 
! Отговори
Другата България преди 3 години
Ей "макета", стойте мирни да не ви прекръстим пак на Благовградска област или Югозападна България, че името на държава ви взеха понеже и то не е македонско. Ама то няма как да е понеже тая псевдо държава е от 45та година насам. Нямат идея тия поколения младите какви са и от къде идват. То човек ако се разхожда в скопие може да се обърка в коя яаст на света е . Това е достатъчно да разбереш че има нещо сбъркано в начина им на мислене. Дано има и по-разумни,че така няма да я караме !!!
186
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че председателството на Германия скоро свършва и най-накрая ще млъкнат. Този чиновник Рот много си беше повярвал. И ние сме разочаровани, че не ни приеха в Шенген, но това е живота.
185
0
 
8
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Ако има кой да бъде разочарован, това сме ние, не ЕС! Подобни изказвания показват пълно неразбиране на ситуацията и нашето Вето! Защото изобщо не може да стане въпрос за някакъв пробив - ние не запушваме дупки! Мисля, че нашите политици трябва да информират по-подробно ЕС за действията си и положението за да не говорят така наизуст - техните критерии са много обобщени изхождайки само от крайния резултат и не включват детайлите на ситуацията! Нека ни изложат своите аргументи защо не сме прави
184
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аре у лево и аз съм разочарован от германците за норд стрийм 2
183
1
 
9
 
! Отговори
Дойчебаба преди 3 години
Да са фака,заради коалиции с дойчовците ,сме загубили територии колкото половин България.
182
1
 
4
 
! Отговори
до Паментлив преди 3 години
Напълно със съгласен с Вас ! Дано българските политици останат вярни на Народа. Поздрави от Германия.
181
1
 
13
 
! Отговори
Един от Германия преди 3 години
Германия била разочарована, по-скоро Меркел. Аз също имам германско гражданство, но не съм разочарован, напротив. Заглавието подвежда, като прави равенство Меркел = Германия. България не трябва да отстъпва, и португалци и патагонци да председателстват ЕС догодина. А Меркел да си оправя собствения си двор.
180
0
 
2
 
! Отговори
The World News преди 3 години
Абе тази танте да не е поканила и Ковид-а с плюшени мечета?.Бива я привлича чер-ни предмети..
179
0
 
0
 
! Отговори
анон преди 3 години
бу гари е филтрирано? браво бе...
178
0
 
5
 
! Отговори
до билески преди 3 години
брат, виждаш ли, че дори в български форум пишеш на "твоя" си език и той е същия като нашия и всичко ти се разбира? :) каква друга държава и народност сте бре братя? *** сте и винаги сте били.
177
0
 
7
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
И какво лошо има в това швабетата които на два пъти еваха майката на Европа да останат разочаровани ? Май Горбачов допусна грешка като им позволи да се обединят !
176
1
 
14
 
! Отговори
Паметлив преди 3 години
Сърбахме и продължаваме да сърбаме, както и почти целият ЕС сърба последиците на поканата на баба Меркелица към едни хора. Вилкоммен! А сеге се хапе за една част от тялото. Ама и ние се хапем. Така, че да не се притесняваме за разочарованията на една баба, ами да се гледаме нашият интерес. Не си ли пазим интересите, друг няма да ни ги опази. Може да е Евро8гейски, може да е съюз, ама всеки гледа своя интерес.
175
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
били разочаровани много ми пука и аз съм разочарована от хилядите мигрантидето мръзнат по островите ама меркел мълчи по този въпрос балканите не са за натои ес ние сме погреб тук ще генерираме само скандали разправии и тероризъм
174
4
 
20
 
! Отговори
BGCesarTheGreat преди 3 години
Най-голямата европейска държава се нарича САЩ. За каква Германия, какви 5 лева бълнувате всички тук, като и те са пряко подчинени на Вашингтон, като всички нас.Относно Македония правилен ход.Не може най-черното нещо там да е "бугарин" и ние да се правим на приятно ощипани цял живот.
173
30
 
3
 
! Отговори
Ѓорѓи Билески преди 3 години
Погладни од вас Блгарите нема во цела Европа. Вие сте прави *** и наголеми мрсници во светот. Сте заборавиле дека ние во однос на вас бевме ГОСПОДА РОКВЕЛЕРИ и пак е бидеме. За една червена ви ги поебавме сите жени што доааа овде ка нас да продаваат на тезги секакви ситници и руски работи останати во Бугариа после Варшавскиот соуз. Немоте да мислите дека сте направиле нешто големо со одлуката да а застанете нашата интеграциа во Европската Униа, затоа што тие ве примиа вас ??
172
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснете македонците да влезнат в ЕС, какво ги спирате, това са гладни хора, които мечтаят за западен стандарт на живот. Целта им е да работят на запад, в Македония освен политици почти никой не се интересува силно от спорове за история и език. Пуснете гладните да се нахранят. Пазете се от гладни, озлобени хора.
171
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този немски гай да спре да ръси глупости, защото Австрия и Франция въобще не искат разширяване и още джингитайци в ЕС. А баба ти Маркел като оправи бюджета на ЕС и брекзита, тогава да се разочарова, щото ние германската попара два пъти сме я сърбали !!!
170
5
 
18
 
! Отговори
Вето преди 3 години
Вето
169
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евро*ейският съюз все повече заприличва на ко*ина. По-скоро трябва да търсим партньорство с вишеградската четворка, която отстоява заложените при създаването европейски ценности.
168
3
 
30
 
! Отговори
Fantastish преди 3 години
Дреме ми на шмайзера за разочарованието меркелово.